Dit zijn onze mensen. Vakidioten, doeners, dromers, extraverts, introverts en bovenal gedreven en vakkundige mensen. We koesteren onze medewerkers en hun creativiteit; zij maken namelijk van Friesland Lease een bijzondere organisatie. Ze vertellen u graag wie ze zijn en wat ze voor ons betekenen.

Annemarie Bouma - Friesland Lease

Annemarie Bouma

Business analist

Annemarie Bouma

Business analist

Inmiddels al meer dan 20 jaar werkzaam bij Friesland Lease.

Ik ben graag bezig met nieuwe projecten en mag me graag vastbijten in een probleem. Het geeft elke keer weer een goed gevoel wanneer een oplossing wordt gevonden waarmee mijn collega of de klant tevreden is.

Mijn carrière in het leasevak is 25 jaar geleden begonnen bij Friesland Lease. In die tijd waren we met vier collega’s en 400 leaseauto’s. In al die jaren hebben we een behoorlijke groei meegemaakt. En dat maakt dat het werken bij Friesland Lease uitdagend en afwisselend is gebleven. Als business analist zorg ik voor de juiste (klant)rapportages en tevens hou ik me bezig met de programmatuur.

In mijn vrije tijd wandel ik graag en heb al heel wat lange afstand paden en streekpaden verkend. Verder vind ik het heerlijk om te tuinieren en ik kan wel stellen dat er niets boven groente eten uit eigen tuin gaat.

Ik hoop nog vele jaren mijn steentje bij te dragen aan alle ins en outs van Friesland Lease.

.

Annie Eefting - Friesland Lease

Annie Eefting

Medewerker Binnendienst

Annie Eefting

Medewerker Binnendienst

Mijn naam is Annie, geboren in Rohel en al jaren woonachtig in Oudehaske. Vanaf mijn 18e werkzaam in de autowereld. Na mijn schooltijd begonnen op de administratie bij Ford garage Sutherland in Heerenveen. Vanaf die plek doorgestroomd naar de lease afdeling: Service Lease. Begonnen als een 2mans bedrijfje in een allround functie is dit uitgegroeid naar een leasemaatschappij welke overgenomen werd door Hiltermann Lease Service. Jaren later volgde er weer een overname/naamsverandering: Athlon Car Lease Nederland, vestiging Heerenveen. De laatste jaren in de functie van After Sales Coördinator. 1 Juli 2012 ging helaas deze vestiging sluiten waardoor ik met nog enkele collega’s kon beginnen bij Friesland Lease in Drachten. Met volle tevredenheid vervul ik nu een dubbelfunctie van medewerker binnendienst en medewerker onderhoud. Van een grote landelijke lease maatschappij met vestigingen en een backoffice in Almere weer terug naar een kleinere club met alle facetten in de lease branche onder 1 dak. Voordeel daarvan is dat er met korte lijnen gewerkt kan worden. Snel overleggen en beslissingen kunnen nemen werkt zeer prettig en is zeker in het voordeel en belang van de klant.

Mijn grootste passie is reizen. Verre lange reizen alsmede stedentripjes. Hoe verder, hoe warmer, hoe liever. Met name het regenwoud, de woestijn en de safari’s in Afrika hebben mijn voorkeur. Zowel bij Friesland Lease als op het gebied van reizen ben ik nog lang niet uitgekeken en ik hoop dan ook nog jaren bij dit bedrijf werkzaam te mogen zijn.

Carsten van Bijleveld - Friesland Lease

Carsten van Bijleveld

Lease adviseur

Carsten van Bijleveld

Lease adviseur

Ik ben geboren en getogen in de Friese hoofdstad “Leeuwarden”.

Sinds 18 April 2016 ben ik werkzaam bij Friesland Lease als Leaseadviseur. Hiervoor heb ik enige tijd in de FMCG branche gewerkt voor grote levensmiddelfabrikanten, in verschillende functies.

Wat mij aanspreekt aan Friesland Lease is het open en vertrouwelijke gevoel. Het is een compact bedrijf maar toch voorzien van alle disciplines. De korte lijnen binnen het bedrijf vind ik plezierig werken. Binnen Friesland Lease heb je veel vrijheid en is er tijd om de klant van gedegen advies te voorzien.

Het nieuwe “Privé Leasefiets” is iets wat ik persoonlijk een goed initiatief vindt, dit omdat het belangrijk is om de mens meer in beweging te krijgen.

Ik ben vanaf jonge leeftijd al zeer geïnteresseerd in auto’s en de ontwikkelingen binnen de autobranche, dus zit ik bij Friesland Lease op mijn plek. Ik hoop daarom ook nog lange tijd met passie en plezier deel uit te mogen maken van Friesland Lease.

 

Colette Koops - Friesland Lease

Colette Koops

Lease adviseur

Colette Koops

Lease adviseur

Inmiddels met veel plezier al bijna 25 jaar werkzaam in de autolease

Ik zou mezelf willen omschrijven als een gedreven iemand die graag de zaken goed onder controle heeft. Wanneer ik zie dat de zaken goed lopen en dat de klant tevreden is ben ik in mijn element.

Mijn carrière in de lease is 24 jaar geleden begonnen bij een leaseorganisatie in Groningen. Destijds ben ik bij dit bedrijf begonnen als telefoniste. Al snel bleek dat mijn ambities op het commerciële vlak lagen. In 1994 ben ik als lease adviseur in de autobranche aan het werk gegaan. In die tijd was het niet te doen gebruikelijk dat een vrouw zich als een gelijkwaardige partner in de autowereld begaf. Het heeft best wat voeten in de aarde gehad om de mannen te overtuigen van mijn gelijkwaardige rol. In december 2008 ben ik in mijn woonplaats Drachten aan het werk gegaan bij Friesland Lease als lease adviseur.

Ik voel me bevoorrecht dat ik werkzaam mag zijn bij het team van Friesland Lease. Met name de betrokkenheid tussen de collega’s en richting de klanten zorgt ervoor dat je tot het uiterste gaat om de klant van dienst te willen zijn. Ik hoop nog vele jaren onderdeel van dit team te zijn zodat ik mijn bijdrage kan leveren aan de vergroening van mobiliteit en dus een beter milieu voor ons allen.

Cristian Reijnders

Leaseadviseur/Medewerker Binnendienst Leasefiets

Cristian Reijnders

Leaseadviseur/Medewerker Binnendienst Leasefiets

Mijn naam is Cristian Reijnders en ik ben geboren en getogen in Ommen. Ik ben werkzaam als Leasefiets adviseur bij Friesland Lease sinds April 2017. Ik ben binnen Friesland Lease begonnen (2016) als stagiair bij onze occasionafdeling waarna ik nu ben overgestapt naar het Leasefiets team.

Binnen Friesland Lease werk ik in een jong en enthousiast team dat bezig is met het ontwikkelen van een zeer goede naam in de markt van de leasefietsen. De positieve ontwikkelingen binnen het team en daarbuiten zijn dagelijks zichtbaar en dit maakt het werken bij Friesland Lease erg leuk!

Ik herken mijzelf in de identiteit van Friesland Lease als innovatief, klant- en oplossingsgericht bedrijf en dat werkt erg prettig. Daarnaast biedt Friesland Lease haar medewerkers alle vrijheid om te ontwikkelen als persoon, team en organisatie en dat kan ik ook erg waarderen.

 

Danny Heins - Friesland Lease

Danny Heins

Financieel administratief medewerker

Danny Heins

Financieel administratief medewerker

Binnen Friesland Lease ben ik sinds november 2009 verantwoordelijk voor de debiteurenadministratie.

Tevens ben ik hier het eerste aanspreekpunt inzake automatiseringsproblemen. Welke ik dan zelf oplos of dat ik het probleem doorstuur naar ons extern automatiseringsbureau.

Edo de Bruijn - Friesland Lease

Edo de Bruijn

Lease adviseur

Edo de Bruijn

Lease adviseur

Na mijn studie milieukunde ben ik in eerst begonnen bij een detacheringsbureau, na wat omzwervingen ben ik in 2003 terecht gekomen bij Interleasing. Na de overname door Athlon Car Lease heb ik hier op verschillende vestigingen en functies gewerkt. In 2012 ben ik bij Friesland Lease als Lease-adviseur begonnen. Het was erg fijn om bij een kleinere en snel schakelende organisatie te komen werken. Een ander groot voordeel t.o.v. een grotere leasemaatschappij is dat je je klanten beter kunt bijstaan omdat er meer tijd is voor een gedegen advies.

Voor wat betreft de studie is het fijn dat ik nu bij een leasemaatschappij kan werken die het meest vooruitstrevend is op het gebied van nieuwe vormen van mobiliteit, b.v. elektrische auto’s, ov-kaarten en natuurlijk de eerste maatschappij waarbij het mogelijk is om elektrische fietsen te leasen.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit zowel in Nederland als op andere plekken op de wereld. Ik vind het fijn om mezelf onder te dompelen in een geheel andere cultuur, en de voorkeur daarbij zijn wel de warmere oorden.

Esther de Vries-Wiersma - Friesland Lease

Esther de Vries-Wiersma

Kwaliteitsmanager

Esther de Vries-Wiersma

Kwaliteitsmanager

Alweer 16 jaar werk ik met veel plezier bij Friesland Lease.

Ik ben werkzaam als Kwaliteitsmanager. Hierbij richt ik me op de procesbeheersing en verbetering binnen Friesland Lease en onze klantentevredenheid. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de ISO 9001-certificering.

We werken bij Friesland Lease in een hecht team waar ruimte is voor een lach en een traan.

 

Esther Moorlag - Friesland Lease

Esther Moorlag

Receptioniste

Esther Moorlag

Receptioniste

Ik ben inmiddels alweer zo’n 12 jaar werkzaam bij Friesland Lease. Ik werk vier ochtenden met veel plezier als receptioniste in een team dat bestaat uit drie personen.

Ik ben gedreven, sociaal en vind het erg leuk om mensen te helpen. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik iets voor iemand kan betekenen. Het leuke aan de functie van receptioniste is dat je veel contact met mensen hebt. Je bent het eerste aanspreekpunt van de organisatie.

Het bijzondere van Friesland Lease is dat we met een ontzettend leuke groep mensen werken met dezelfde doelstelling. Iedereen levert vanuit zijn of haar functie een bijdrage met als doel onze klanten te helpen en te bouwen aan een duurzame relatie. Zorgeloos zakelijk rijden!

Graag draag ik ook in de toekomst mijn steentje hierin weer bij!

 

Gerdien Bron - Friesland Lease

Gerdien Bron

Officemanager

Gerdien Bron

Officemanager

Mijn naam is Gerdien Bron, 28 jaar en woonachtig in Roden. Sinds maart 2016 ben ik werkzaam bij Friesland Lease, als Office Manager. Een diverse baan, geen dag is hetzelfde!

In mijn vrije tijd sport ik graag en vind ik het belangrijk om leuke en gezellige dingen te doen met familie en vrienden.

Mijn eerste ervaringen van Friesland Lease zijn dat het een flexibel en ondernemende organisatie is. De fijne werksfeer en afwisselende werkzaamheden zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Gilbert Hageman - Friesland Lease

Gilbert Hageman

Manager Prive Lease en Strategie & Ontwikkeling

Gilbert Hageman

Manager Prive Lease en Strategie & Ontwikkeling

In januari 2015 hebben wij de overstap gemaakt van het Westen naar Friesland. Wonen aan het water, meer ontspanning en een fijne omgeving om op te groeien voor onze dochters waren de belangrijkste redenen; en het bevalt erg goed!

Na een aantal leuke gesprekken met Jan Baljeu heb ik de kans beet gepakt om over te stappen en voor Friesland Lease aan de slag te gaan om o.a. privé lease op te zetten met ervaring die ik in een aantal andere keukens heb opgedaan. Binnen dit mooie en b(l)oeiende bedrijf willen wij privé lease vormgeven op de manier die past bij de kernwaarden van Friesland Lease. Dat noemen wij “alle zekerheden van privé lease met de + van Friesland Lease”. Privé Lease van Friesland Lease beperkt zich niet alleen tot kleine auto’s; zo implementeren we ook privé lease voor alle auto’s naar wens van onze klanten en voor elektrische fietsen. Mobiliteit in combinatie met vitaliteit is bij de elektrische fietsen het uitgangspunt.

Doordat ik nu dichter bij huis werk dan voorheen, kan ik zelf ook beter aandacht schenken aan mijn vitaliteit door regelmatig te fitnessen en hard te lopen. Daarnaast ben ik coach van het hockey team van onze oudste dochter, vader van twee prachtige dochters en echtgenoot van een fantastische, ondernemende vrouw die hier in Friesland haar eigen bedrijf is gestart. Mijzelf kan ik het beste typeren als een doorzetter, aanjager en gedreven professional met veel aandacht voor persoonlijk contact.

Wilt u meer weten over privé lease? Laten we dan eens kennismaken, ik informeer u graag verder.

Hans Maijchrzak - Friesland Lease

Hans Maijchrzak

Schoonmaak medewerker Verhuur

Hans Maijchrzak

Schoonmaak medewerker Verhuur
0512 384080

Ik ben Hans Maijchrzak en ik kom uit Drachten. Ik werk sinds juni 2016 bij Friesland Lease als Schoonmaker van de huur auto’s met veel plezier. Mijn werkzaamheden zijn de auto’s schoonmaken en vervoeren van de auto’s waar nodig is. Naast het werken bij Friesland lease beheer ik 2e Dan zwarte band in Tang Soo Do (Koreaans Karate) ook hier geef ik les in, ik doe mee aan zowel nationale toernooien als internationale toernooien. Daarnaast zijn mijn hobby’s fitness, hardlopen & leuke dingen doen met mijn vrienden en mijn vriendin.

Hellen van der Veen - Friesland Lease

Hellen van der Veen

Financieel administratief medewerker

Hellen van der Veen

Financieel administratief medewerker

Ik ben al 16 jaar met veel plezier werkzaam bij Friesland Lease.

In 2000 ben ik hier begonnen als receptioniste en werk nu op de afdeling administratie. Hier hou ik me onder andere bezig met het verwerken van de boetes voor de lease auto’s.

Over dit onderwerp heb ik soms erg leuke, maar soms ook minder leuke gesprekken met de berijders.

 

Henrik Kemkers - Friesland Lease

Henrik Kemkers

Lease adviseur

Henrik Kemkers

Lease adviseur

Hartelijk welkom bij Friesland Lease.

Dat welkoms gevoel overviel mij toen ik hier kwam werken anno 2012, nadat ik vanaf 1995 gewerkt heb voor twee grote leasemaatschappijen. Een aantal grote verschillen vielen mij op. Omdat wij een MKB leasemaatschappij zijn weten onze collega’s praktisch en inhoudelijk veel over leasing. Gewoonweg omdat wij u vaker gezamenlijk te woord staan en omdat van ons verwacht wordt meer over het reilen en zeilen van leasing af te weten dan de reguliere markt ons dat vraagt. Wij maken bijvoorbeeld minder gebruik van allerlei ondersteunende diensten. Daarentegen besteden wij uw vragen niet aan deze diensten uit, maar lossen deze zelf snel en adequaat op. Particulier initiatief, zelfredzaamheid, zelfstandigheid en snelheid zijn daarbij onze kernwaarden om u als ondernemer en als relatie persoonlijk te bedienen en te kennen!

In mijn werk heb ik dit eveneens persoonlijk aan den lijve mogen ondervinden, waardoor ik mijn vak als relatiebeheerder leuker en prettiger kan uitvoeren. Wij kunnen sneller en adequater schakelen tussen vraag en aanbod, zonder de relatie op te laten gaan in de grijze massa. Door onze organisatorische flexibiliteit kunnen wij afwijken van vaste en gangbare paden, welke mijn inziens zo kenmerkend zijn voor de grote leasemaatschappijen. Dat vind ik een heel sterk onderscheidend en ondernemend vermogen van Friesland Lease.

Jacob van Dijk - Friesland Lease

Jacob van Dijk

Specialist Techniek & Schade

Jacob van Dijk

Specialist Techniek & Schade

Inmiddels ben ik alweer 24 jaar actief in de mobiliteitsbranche.

Op 2 november 1992 begon ik als aftersales-medewerker / serviceadviseur bij Autoland Van den Brug te Drachten. Na 10 jaar werkplezier bij de Volkswagen- en Audi-dealer, ben ik het laatste jaar werkzaam geweest als servicemanager bij Audi. Op 1 maart 2003 ben ik bij Friesland Lease begonnen als wagenparkbeheerder. Een veelzijdige en uitdagende baan bij een commerciële en dienstverlenende organisatie. Wat voorop staat is luisteren naar de wensen van de klant, om voor elke vraag een passende oplossing te kunnen bieden.

In mijn vrije tijd train en coach ik het voetbalteam waar mijn zoon in speelt bij Drachtster Boys. Daarnaast ben ik actief als voorzitter van de ouderraad van OBS De Meander te Drachten. Zelf probeer ik mijn conditie op peil te houden met hardlopen en fitness.

 

Jan Baljeu - Friesland Lease

Jan Baljeu

Directeur

Jan Baljeu

Directeur

Ik voel me bevoorrecht om aan zo’n mooi en energiek bedrijf leiding te mogen geven. Aan prettige en betrouwbare mensen die zich buitengewoon betrokken voelen bij alles wat we doen voor onze klanten. Dat maakt het gemakkelijk om ruimte te geven aan onze medewerkers om zelf te ondernemen. Wij zijn afgelopen jaren in staat geweest om met elkaar de benodigde veranderingen door te voeren en ondanks onze nuchtere instelling voorop te lopen in de nieuwe en duurzame ontwikkelingen op mobiliteitsgebied.

Hiermee hebben wij de afgelopen jaren prachtige prestaties neergezet. Het geeft mij veel energie om te zien hoe onze mensen met nieuwe ontwikkelingen aan de slag gaan. Zonder mooie praatjes gewoon de zaken regelen voor onze klanten.

Naast mijn drukke werkzaamheden en vele avonden met leuke zakelijke verplichtingen, zoek ik ontspanning in sport. Ik ben ervan overtuigd dat je beter kan functioneren als je gezond en fit bent. Ik ben dan ook vaak te zien op de mountainbike, racefiets of aan het hardlopen. Eigenlijk vind ik alle sporten leuk en zou ik graag meer tijd hebben om te tennissen, golfen of kitesurfen, maar dat lukt me nog niet echt.

Ik ben een super trotse vader van twee prachtige dochters en in de weekenden sta ik vaak langs het voetbalveld om mijn zoon aan te moedigen. Ook ben ik opa van twee fantastische kleindochters.

Jan Lieuwe Wijbenga - Friesland Lease

Jan Lieuwe Wijbenga

Controller & MT lid

Jan Lieuwe Wijbenga

Controller & MT lid

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Friesland Lease. De omschakeling van denken in auto’s naar mobiliteitsoplossingen is één van de grote veranderingen geweest. Toch is in al die jaren de “no nonsense” instelling altijd aanwezig gebleven bij Friesland Lease.

We doen wat we zeggen, dat maakt Friesland Lease uniek en onderscheidend.

Van de koeien naar de heilige koeien, zo omschrijf ik mijn carrièreswitch. Ik heb een agrarische opleiding gevolgd voordat ik de financiële man van Friesland Lease werd.

Heb je financiële vragen of wil je graag wat weten over koeien? Dan kun je bij mij terecht, ik zeg altijd: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.‘

Jan Tabak - Friesland Lease

Jan Tabak

Lease adviseur

Jan Tabak

Lease adviseur

Ik vind het belangrijk dat de dienstverlening van Friesland Lease aansluit bij de wensen en behoeften van de klant. Ik adviseer de klanten dan ook graag omtrent de mogelijkheden, zodat er gewerkt kan worden naar een op maat gemaakte oplossing. Dit heeft ook te maken met één van mijn persoonlijke doelstellingen, namelijk een duurzame relatie met de klant.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in de leasebusiness. Bij Friesland Lease bekijken we de totale mobiliteit binnen uw bedrijf, waarbij de vitaliteit van uw medewerkers een belangrijke rol speelt!

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin. Daarnaast heb ik een paar jaar geleden het sporten opnieuw ontdekt. In de zomermaanden fiets en surf ik graag en in de wintermaanden ben ik in de ijshal te vinden. Als er dan ook nog tochten op natuurijs mogelijk zijn, ben ik in mijn element.

Ik ben erg blij dat ik het team van Friesland Lease mag versterken. De sfeer tussen collega’s en de manier van werken richting klanten past precies bij mij; betrokken en denken in mogelijkheden!

Jan Ruurd Koopmans - Friesland Lease

Jan-Ruurd Koopmans

Medewerker Binnendienst

Jan-Ruurd Koopmans

Medewerker Binnendienst

Na eerst te hebben gewerkt in het bank- en verzekeringswezen en later in de aannemers- en transportwereld, ben ik sinds april 2016 werkzaam bij Friesland Lease als commercieel medewerker binnendienst. Ondanks dat ik nog maar kort werkzaam ben binnen dit bedrijf, heb ik Friesland Lease inmiddels leren kennen als een mooi en flexibel bedrijf met veel mogelijkheden. Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend en ik leer nog elke dag.

Dit maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga!

Janet Aans - Friesland Lease

Janet Aans

Verhuurmedewerker

Janet Aans

Verhuurmedewerker

Na mijn schooltijd ben ik bij Friesland Lease aan de slag gegaan als receptioniste. Friesland Lease was toen nog erg kleinschalig en daarom ondersteunde ik mede de afdeling administratie. Inmiddels is Friesland Lease enorm gegroeid en ben ik alweer jaren werkzaam bij de afdeling Verhuur.

Bij Friesland Huur probeer ik samen met mijn collega’s zowel de zakelijke als particuliere klant zo goed mogelijk in zijn of haar mobiliteitsbehoefte te voorzien. Wij denken graag met u mee en zijn zeer flexibel. Mede door onze haal- en brengservice proberen wij de klant optimaal te bedienen. De omgang met mensen en de prettige werksfeer maakt het dat ik iedere keer met plezier naar mijn werk ga!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezinnetje en ga er graag op uit. Verder is mijn grote passie paarden. Ik heb zelf drie paarden en ik ben redelijk fanatiek, wat ook de nodige vrije tijd in beslag neemt.

Jelte Koopmans - Friesland Lease

Jelte Koopmans

Lease adviseur

Jelte Koopmans

Lease adviseur

“autoliefhebber in hart en nieren”

Na mijn opleiding commerciële economie ben ik eerst een aantal jaar werkzaam geweest bij een Volkswagen-dealer. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Friesland Lease als leaseadviseur.

Dit is een bedrijf waar ik in m’n element ben en waarbij ik uit het werk veel voldoening haal. Ik ben erg oplossingsgericht en denk vaak “out of the box”. Friesland Lease geeft mij de vrijheid om dat te doen. Ons bedrijf beschikt over een leuke groep collega’s waarmee we, naast het werk, ook een hoop plezier beleven.

Ook na het werk nemen auto’s een groot deel van mijn vrije tijd in beslag, echter dan op het technische vlak. Daarnaast ben ik regelmatig op het Friese water te vinden met mijn boot.

Ik vind het fantastisch om als een partner samen met onze klanten tot passende en steeds vaker duurzame mobiliteitsoplossingen te komen. Wat mij betreft nog vele jaren erbij!

Jurjen Draijer - Friesland Lease

Jurjen Draijer

Medewerker binnendienst

Jurjen Draijer

Medewerker binnendienst

Na twee eerdere banen in de dienstverlenende sector, kreeg ik in 2005 de kans om bij Friesland Lease aan de slag te gaan. Mijn functie binnen Friesland Lease is in de rol van Medewerker Binnendienst.

In privétijd heb ik 1 grote passie die ik nog steeds met veel plezier beoefen en dat is voetbal. Ik speel in een vriendenteam bij de sc Joure, tevens ben ik ook leider van dit elftal. Het regelen van zaken is voor mij dus zowel zakelijk als privé niet onbekend, en haal hier ook een hoop voldoening uit.

Kaiyan Li

Assistent controller

Kaiyan Li

Assistent controller

Na lange tijd werkzaam te zijn geweest in accountancy ligt de uitdaging daar om ‘in control’ zijn in plaats van te controleren. Deze uitdaging ben ik per november 2016 aangegaan bij Friesland Lease.

Met mijn kennis en ervaring uit accountancy draag ik bij aan het optimaliseren van financiële en operationele processen met behoud van flexibiliteit van Friesland Lease.

Voordat ik bij Friesland Lease kwam werken kende ik het bedrijf al, maar dan als berijder van een leaseauto. Friesland Lease zorgde ervoor dat ik als berijder zorgeloos zakelijk kon rijden dit heb ik zeker als de + van Friesland Lease ervaren.

Klaske de Haan - Friesland Lease

Klaske de Haan

Receptioniste

Klaske de Haan

Receptioniste

Sinds 2009 ben ik werkzaam bij Friesland Lease en zorg ik ervoor dat klanten en gasten zich welkom voelen bij Friesland Lease, zowel aan de telefoon als aan de balie. Daarnaast verricht ik administratieve werkzaamheden en regel ik de postverwerking.

De combinatie van deze werkzaamheden en een fijne werksfeer zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar m’n werk ga.

Lars Dekker - Friesland Lease

Lars Dekker

Junior Accountmanager Leasefiets

Lars Dekker

Junior Accountmanager Leasefiets

Ik ben begonnen bij Friesland Lease als stagiair via het Instituut voor de Autohandel (IVA Driebergen). Sinds maart 2016 heb ik de mogelijkheid gekregen om bij Friesland Lease te blijven werken als Leaseadviseur en Leasefiets Specialist.

Doordat Friesland Lease streeft naar langdurige relaties in combinatie met een totale duurzame mobiliteitsbehoefte is het product Leasefiets in 2012 geïntroduceerd. In mijn stageperiode bij Friesland Lease heb ik een onderzoek uitgevoerd naar de risico-componenten (onderhoud, reparatie, banden, restwaarde en accucapaciteit) van een e-bike.

De afwisseling tussen Leaseadviseur en Leasefiets Specialist maakt het werk erg leuk en afwisselend. Enerzijds de ‘autoklanten’ en anderzijds de ‘fietsklanten’; zolang de klant maar de juiste mobiliteitsoplossing krijgt. De vrijheid die je als medewerker van Friesland Lease krijgt zorgt ervoor dat ik mezelf kan ontwikkelen op het gebied leasing en zodoende duurzame relaties opbouw met klanten.

Van jongs af aan ben ik een enorme autoliefhebber geweest, vandaar mijn keuze om de opleiding IVA Driebergen te gaan doen. In mijn vrije tijd voetbal ik graag met mijn vrienden in het 2e elftal van Sint Annaparochie en kan ik de 3e helft ook altijd waarderen.

Marcel Hollen - Friesland Lease

Marcel Hollen

Senior Accountmanager

Marcel Hollen

Senior Accountmanager

Mobiele nummer: 06 – 44965873

Sinds 1 november 2008 werk ik met ontzettend veel plezier bij Friesland Lease.

Samen met mijn enthousiaste collega’s zet ik me iedere dag weer volledig in voor onze klanten. Door ons enthousiasme, de vrijheid en zelfstandige manier van werken zien wij onze klantenkring steeds groter worden.

Als accountmanager kom ik graag bij mijn klanten en geef samen met mijn collega’s de beste adviezen en service op autoleasegebied. Onze werkwijze met klantenteams, onze flexibiliteit en korte communicatielijnen wordt zeer gewaardeerd door mijn klanten. Daarnaast past het aanbieden van steeds duurzamere mobiliteit goed bij mij.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de autoleasebranche en in mijn vrije tijd loop ik graag een paar kilometer hard en stap af en toe op de mountainbike. Ik ben zeer geïnteresseerd in auto’s en de ontwikkelingen in de autobranche, dus bij Friesland lease zit ik helemaal goed! Ik zie mijn werk dan ook als hobby en hoop nog lang deel uit te mogen maken van dit team!

Mario Dekker - Friesland Lease

Mario Dekker

Senior Accountmanager

Mario Dekker

Senior Accountmanager

Mobiele nummer: 06 – 51080926

Sinds juli 1999 ben ik werkzaam bij de beste en gezelligste leasemaatschappij van Nederland.

Doordat ik al jaren werkzaam ben binnen Friesland Lease en van assistent commerciële binnendienst intern doorgegroeid ben naar accountmanager, weet ik exact wat er nodig is om de klant zo veel mogelijk te ontzorgen, zodat zij zorgeloos gebruik kunnen maken van het rijdende wagenpark, onder gebracht bij Friesland Lease.

Het fungeren als eerste aanspreekpunt voor de klant en het op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken tussen klant en Friesland Lease zijn zaken die mij enorm aanspreken. Het gezamenlijk, met de collega’s die op “de basis” aanwezig zijn, verzorgen van de mobiliteit voor onze klanten door middel van heldere afspraken, met vaste contactpersonen, zorgt voor een goede sfeer tussen klant en Friesland Lease.

Ik vind het fantastisch dat er zo veel mensen vertrouwen hebben in mij en Friesland Lease en het wagenpark bij ons onder brengen.

Ik ben woonachtig in Drachten, samen met mijn vrouw en twee prachtige dochters. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief en competitief bezig, maar ook een stuk gezelligheid vind ik erg belangrijk. Na jarenlang zelf gevoetbald te hebben ben ik sinds een aantal jaren overgestapt naar tennissen en zo nu en dan sla ik nog een balletje op de golfbaan.

Martin Buitenga - Friesland Lease

Martin Buitenga

Lease adviseur

Martin Buitenga

Lease adviseur

Na een stageperiode van 6 maanden in 2010, ben ik in 2011 begonnen met werken bij Friesland Lease. Via een gecombineerde functie als ROB-specialist en leaseadviseur ben ik in 2013 doorgegroeid tot volledig leaseadviseur. Het contact met klanten is leuk en altijd verrassend. Er is geen klant gelijk waardoor elke klant vraagt om een andere benadering. Door de flexibelheid van Friesland Lease kunnen we snel schakelen richting onze relaties. Dit vergt een ondernemende instelling van de medewerkers en dat sluit goed aan bij mijn eigen instelling.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn eigen auto’s. Daarnaast ben ik medeoprichter van een 2-daags muziekevenement wat gehouden wordt aan het eind van de zomer.

Martin Pama - Friesland Lease

Martin Pama

Senior Accountmanager

Martin Pama

Senior Accountmanager

Mobiele nummer: 06 – 10984004

“Band opbouwen met je klanten, samen de beste maatoplossing zoeken”

Ik beschouw mezelf als een optimist die graag met z’n klanten meedenkt en vooral voldoening haalt uit het vinden naar de juiste oplossingen op gebied van vraagstukken rondom zijn of haar wagenpark. Wanneer dat lukt, is mijn dag weer goed.

Ik werk bij Friesland Lease als accountmanager in de buitendienst. Wanneer een ondernemer zich bij een Noordelijke Rabobank meld met vragen over autolease en/of financiering, wordt ik ingeschakeld en maak ik een afspraak voor een adviesgesprek met de klant. Daarnaast maakt het beheer van de steeds groter wordende klantenportefeuille en de diversiteit die dat met zich meebrengt het werk boeiend en uitdagend. Ik ben blij dat Friesland Lease ons daarbij de ruimte en faciliteiten biedt om onszelf daarin ook verder te blijven ontwikkelen.

Mijn achtergrond zit in de Noordelijke autowereld. Na mijn opleiding aan de Havo en de Business school in Driebergen en na het vervullen van mijn dienstplicht, ben ik begonnen te werken bij dealerbedrijven in Groningen en Drenthe. Sinds 2001 ben ik werkzaam in de autolease branche. Sinds 2005 bij Friesland Lease. Werken bij dit bedrijf voelt nog steeds aan als een warme deken met enthousiaste collega’s en een degelijke aandeelhouder, iets wat ik hoop nog heel lang en met veel enthousiasme te kunnen blijven doen.

Naast mijn werk blijft er gelukkig ook nog tijd over voor hobby’s. Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam bij de Brandweer in Assen als Bevelvoerder en Ploegchef. Rij motor (helaas te weinig) en ben ik eigenaar van een 24-voets kajuitzeil jacht waarmee ik bij mooi weer graag het ruime sop kies op de Friese binnenwateren. Verder ben ik trotse vader van twee gezonde zoons  en heb een fijne relatie met mijn vriendin die ook werkzaam is bij een (concu)collega leasemaatschappij, en nee, we praten er thuis niet teveel over… Al met al duurt voor mij de dag soms veel te kort.

Bij Friesland Lease vind je nog steeds de no-nonsens mentaliteit, doen wat je zegt en nakomen wat je belooft. Dat past bij mij. Regionale betrokkenheid met faciliteiten van een grote aandeelhouder, dat maakt ons onderscheidend. Pionierend op het gebied van duurzame mobiliteit, ook echt voorop lopen met het inzetten van elektrische voertuigen of voertuigen op aardgas, niet alleen roepen, maar ook echt doen! Dat houdt het werken bij Friesland Lease ook echt boeiend.

Marvin Hebbink - Friesland Lease

Marvin Hebbink

Teamleider Klantenteam Binnendienst

Marvin Hebbink

Teamleider Klantenteam Binnendienst

Even voorstellen. Mijn naam is Marvin Hebbink, 40 jaar en woonachtig in Drachten. Ik ben getrouwd en vader van twee zoons. Inmiddels ben ik alweer bijna 12 jaar werkzaam bij Friesland Lease, op dit moment in de functie van teamleider Binnendienst.

In de zomer van 2004 ben ik bij Friesland Lease begonnen als Commerciële Binnendienst medewerker. Vervolgens ben ik doorgegroeid naar de functie van leaseadviseur en ben daarna een nieuwe uitdaging aangegaan in mijn huidige functie. Voorafgaand aan mijn loopbaan bij Friesland Lease was ik actief in de pensioenwereld waarbij ik mij de laatste jaren bezig hield met het berekenen en aankopen van het pensioen van de expirerende pensioen- en lijfrenteverzekeringen.

Van nature ben ik een rustig en betrouwbaar persoon. Ik ga graag georganiseerd te werk en onderzoek alle mogelijkheden om zo het beste resultaat voor onze relaties te realiseren. Op deze manier streef ik ernaar om een langdurige relatie op te bouwen met onze klanten.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn jongens. Verder ben ik sportliefhebber, tennis graag en ben een trouwe supporter van Donar.

Friesland Lease is een flexibele organisatie voor zowel haar relaties als haar eigen mensen. Ik waardeer met name de zelfstandigheid die je krijgt als werknemer om je functie uit te oefenen, hierdoor kun je je creativiteit kwijt in je werkzaamheden en beslissingen.

Samen met mijn sympathieke en enthousiaste collega’s werk ik dan ook met veel plezier bij Friesland Lease.

 

Meindert Bonnema - Friesland Lease

Meindert Bonnema

Senior Accountmanager

Meindert Bonnema

Senior Accountmanager

Mobiele nummer: 06 – 22980467

Met veel plezier ben ik sinds 2012 werkzaam bij Friesland Lease. Ondertussen ben ik 15 jaar werkzaam in de leasebranche.

Met name de diversiteit en verantwoordelijkheid binnen mijn dynamische functie maken dat ik het erg naar mijn zin heb. Friesland Lease staat voor duurzaam ondernemen en we  trekken de mobiliteit breder dan alleen de auto, dit sluit perfect aan op mijn visie. Ik vind het een uitdaging om de zakelijke relaties ook op dit spoor te krijgen.

In mijn vrije tijd combineer ik mijn gezinsleven met sporten en activiteiten met vrienden. Met de kinderen (2 jongens) ga ik graag op vakantie naar een zonnige bestemming.

Onder andere de Amstel Gold Race en de Friese 11-stedentocht op de racefiets, zeilen op een catamaran en in de wintermaanden schaatsen in Thialf zijn mijn favoriete sportieve bezigheden. Daarnaast rij ik in de zomerperiode met grote regelmaat motor.

 

Meindert van der Valk

Manager Verkoop

Meindert van der Valk

Manager Verkoop

In september 2017 ben ik gestart als Manager Verkoop bij Friesland Lease. Een bedrijf wat zijn positie in de markt mobiliteit meer dan bewezen heeft. Of dat nu voor auto lease is, voor fiets lease, voor privé lease of andere vormen van mobiliteit; Friesland Lease is een uitstekende partner. We doen dit in een enthousiast team van experts en mensen die betrokken zijn bij de klant. Het is geweldig om daar onderdeel van uit te maken en mijn bijdrage aan te leveren. Daarbij ben ik geïnteresseerd in het zien van de verandering van morgen en de power om deze verandering naar vandaag te vertalen.

Privé kan je me vinden langs de kant van het voetbalveld, de shorttrack baan en op de tennisbaan als supporter van twee machtig mooie jongens. Zelf voel ik me nog steeds volleyballer, maar ben actief als tennisser, op de golfbaan en als voetballer.

Minke van der Heide

Binnendienst medewerker Leasefiets

Minke van der Heide

Binnendienst medewerker Leasefiets

Mijn naam is Minke van der Heide sinds mei 2017 werkzaam bij Friesland Lease. Begonnen bij de receptie voor een aantal uurtjes in de week. Al snel voelde ik me thuis binnen het team van Friesland Lease. Fijne collega’s met kennis van zaken, een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels ben ik sinds eind december 2017 werkzaam als medewerker binnendienst op de afdeling leasefiets. Met deze nieuwe uitdaging hoop ik nog jaren een bijdrage te leveren aan de wensen van onze klanten op het gebied van mobiliteit.

 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om bezig te zijn, iets te ondernemen of te organiseren. Ben actief betrokken bij diverse verenigingen, moeder, vrouw en muziekkant in hart en nieren, dus verveel me nooit!

Mirjam Marinus - Friesland Lease

Mirjam Marinus

Marketing, HR & MT lid

Mirjam Marinus

Marketing, HR & MT lid

Ik werk nu al elf jaar bij Friesland Lease, passie in mijn werk vind ik erg belangrijk. Als je het naar je zin hebt zit je op je plek en ga je met passie naar je werk! Bij Friesland Lease krijg je veel vrijheid om te ondernemen, dit vind ik een belangrijke eigenschap die ik als bakkersdochter in het bedrijf van mijn ouders heb meegekregen. Dit kan ik bij Friesland Lease ook kwijt in mijn functie als Manager Marketing & HR.

Het leuke van onze schaalgrootte is, dat je de ruimte krijgt om verschillende disciplines uit te mogen voeren. Van onze internet site, social media, reclameplan, huisstijl, HR, relatie evenementen en beurzen. Deze diversiteit vind ik geweldig, elke dag is anders. Ik krijg energie van leuke reacties van onze klanten op social media, internet, klantevenementen en beursactiviteiten die we samen met onze collega’s organiseren.

Ik ben getrouwd en ik heb twee prachtige dochters: Britt en Noa. Mijn hobby’s zijn hardlopen, bodypump, volleyballen, schaatsen en skiën. Af en toe werk ik nog in de bakkerij van mijn familie, ik vind het fijn om klanten te adviseren en mee om te gaan.

Olaf Stegeman

Specialist Techniek & Schade

Olaf Stegeman

Specialist Techniek & Schade

Begin jaren 90 ben ik begonnen op de schadeafdeling van een tussenpersoon in verzekeringen waarna eind 2004 een switch is gemaakt naar de afdeling schade van een andere leasemaatschappij in het noorden. Het grootste deel van de tijd daar ben ik werkzaam geweest als schadebehandelaar en later als innamespecialist. Sinds maart 2017 ben ik werkzaam als specialist op de afdeling Rob/Schade waar we met een kundige, gemotiveerde en gezellige groep collega’s onze klant optimaal kunnen bedienen door de korte lijnen binnen het bedrijf. Het oplossen van een probleem van de klant en het contact met de klant geeft mij een goed gevoel. Het vinden van een passende oplossing sluit prima aan bij onze instelling over klantgericht denken en serviceverlening, zeker als we zaken op een “groene” manier kunnen oplossen. Dus geen dag hetzelfde en steeds weer een mooie uitdaging.

Buiten het werk om ben ik veel te vinden op de voetbalvelden van vv De Sweach. Daarnaast ben ik ook bestuurslid binnen de Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag waar wij verantwoordelijk zijn voor de inrichting èn het beheer van de 4 speeltuinen die Beetsterzwaag rijk is.

Peter Storm - Friesland Lease

Peter Storm

Manager Leasefiets

Peter Storm

Manager Leasefiets

Na twintig jaar in de autoverkoop te hebben gezeten, waarvan de laatste 9 jaar bij Audi, heb ik de overstap gemaakt naar de leukste leasemaatschappij van Nederland. Mijn functie is accountmanager en ik ben verantwoordelijk voor relatiebeheer en acquisitie. Friesland Lease streeft naar innovatie, onderscheid en direct klantencontact. Dit zijn juist mijn sterke eigenschappen!

Ik kan mijzelf typeren als een gedreven, vernieuwend en sociaal persoon. De wereld verandert snel en dat is voor mij altijd een drijfveer om de concurrent voor te zijn. Dan denk ik hierbij ook aan de e-bikes en e-scooters. Het is toch geweldig dat wij dit kunnen aanbieden in ons mobiliteitsaanbod!

Verder mijn privésituatie. Ik ben getrouwd met een hele lieve vrouw en dat is Marjella. We hebben twee prachtige kinderen Joia en Raffaelo. Ik hecht heel veel waarde aan mijn gezin en probeer er ook zoveel mogelijk voor hen te zijn. Mijn hobby’s zijn wielrennen, skiën en wandelen. Graag kom ik bij u langs om nader kennis te maken.

Piet Hoekstra - Friesland Lease

Piet Hoekstra

Occassionmanager

Piet Hoekstra

Occassionmanager

Ik ben al een aantal jaren verbonden aan Friesland Lease en ben eind verantwoordelijk van de verkoop van ex-leaseauto’s. Jaarlijks op dit moment ca. 1600 stuks.

Daarnaast kan ik gelukkig het klantenwerk onderhouden door als account manager hun zaken te behartigen. Al met al dus een prachtige afwisselende baan waar ik altijd met mensen om kan gaan en dat is het mooier dan het mooiste blik.

Reinier Boxum

Leaseadviseur Leasefiets

Reinier Boxum

Leaseadviseur Leasefiets

Sinds augustus 2017 maak ik deel uit van het Lease Fiets team van Friesland Lease. Een leuk jong team, welke met kennis en professionaliteit hard werkt op de Lease fietsmarkt van Nederland en België. Voor zowel de zakelijke- als de privé markt.

Voor Friesland Lease ben ik werkzaam geweest als zelfstandig horecaondernemer, en daarna kort in dienst bij de ING. ik woon in een mooie buurt aan het water in Drachten samen met vrouw Fardau en mijn twee dochters Amber en Yfke. In de weekenden zijn we veel te vinden op de hockeyvelden bij ons clubje: “de Graspiepers”. Beide dochters hockeyen hier, en coach ik met veel plezier het team van mijn jongste dochter Yfke. Op zondag speel ik zelf wedstrijden. Daarnaast vervul ik commissie werk voor de club. Tijdens de zomervakanties trekken we er graag met de caravan op uit. We vinden het dan fijn om richting Frankrijk te gaan. Ook hebben bij huis een zeilbootje liggen en gaan we als het weer het toelaat het water op.

Als persoon ben ik rustig, pragmatisch, vooruitdenkend en beschik over oplossend vermogen. Ik vind het werken in teamverband erg leuk en heb geen “nine-to-five” mentaliteit.

Werken bij Friesland Lease is uitdagend, dynamisch en erg leuk. Ik ga met enorm veel enthousiasme en energie naar mijn werk, en hoop dat nog jaren te gaan doen.

Robert Bouman - Friesland Lease

Robert Bouman

Lease adviseur

Robert Bouman

Lease adviseur

Vanuit mijn studie Junior Accountmanagement ben ik in eerste instantie aan de slag gegaan als buitendienst bij een productiebedrijf van diamantgereedschappen voor de natuursteenmarkt. Sinds kort ben ik echter werkzaam bij Friesland Lease als Leaseadviseur. Fris en vol enthousiasme ben ik nu ter ondersteuning van de buitendienst, en dan met name voor de klanten van Martin Pama. Voor zijn klanten verzorg ik alles achter de schermen, en soms ben ik bij zijn bezoeken aanwezig.

Friesland Lease is voor mij een stabiele, serieuze plek waar ik het gros van mijn dagen door mag brengen. Dagen vliegen voorbij, dankzij de leuke collega’s en vele werkzaamheden die bij dit bedrijf en deze functie komen kijken. De korte lijnen binnen de organisatie maken het dat ik kan excelleren in mijn functie en de klanten op zeer korte termijn van een antwoord kan voorzien. Tevens kan ik hierdoor proactief voor mijn klanten bezig zijn.

Mijn vrije tijd bestaat voornamelijk uit fitness, motorrijden, wandelen en reizen. Daarnaast ben ik het type dat liever met vrienden thuis een gezellige avond vol bordspellen heeft, dan iets anders.

 

Robert-Jan Bosma - Friesland Lease

Robert-Jan Bosma

Verhuurmedewerker

Robert-Jan Bosma

Verhuurmedewerker

Mijn naam is Robert-Jan Bosma en inmiddels al 16 jaar werkzaam bij Friesland lease op de afdeling verhuur. Dagelijks houd ik mij bezig met het transport van de huurauto’s, en zorg ervoor dat alle ex-leaseauto’s weer retour komen bij Friesland lease. Dit alles doe ik samen met een negental hikers. De veelzijdigheid van mijn werk zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.

In het weekend ga ik graag te mountainbiken en doordeweeks ben ik vaak te vinden in het squashcentrum.

Rudolf Frankena - Friesland Lease

Rudolf Frankena

Assistent controller

Rudolf Frankena

Assistent controller

Na een periode van 5 jaar werkzaam te zijn geweest bij een accountantskantoor ben ik vanaf 2006 met veel plezier werkzaam bij Friesland Lease.

Als assistent controller hou ik me onder andere bezig met diverse rapportages, belastingaangiftes, het financieel beoordelen van nieuwe klanten en het regelen van subsidies voor ‘groene’ auto’s.

Sandra van Veen-Hendriks - Friesland Lease

Sandra van Veen-Hendriks

Lease adviseur

Sandra van Veen-Hendriks

Lease adviseur

Na een aantal jaren uit de leasewereld te zijn geweest, werk ik met heel veel plezier sinds begin 2011 bij Friesland Lease. Ik vind mijn baan als leaseadviseur erg leuk. Het klantencontact vind ik het leukste en het is mooi als je met je klant gezamenlijk tot een goede oplossing kunt komen in de voorziening van mobiliteit.

Als klein kind vond ik auto’s al leuk. Als geld geen issue was, kocht ik een Mercedes-Benz SLS GT. Mooie auto en een super geluid! Zelf hebben we een drietal youngtimers/klassiekers: een 2CV uit 1983, een Mercedes W123 t-model uit 1984 en een Saab 900 Cabrio uit 1986. Mijn echtgenoot vindt het prachtig om aan de auto’s te sleutelen en ik rij er graag in.

Verder doe ik mijn best om minstens twee keer per week hard te lopen en ik ga naar de sportschool. Reizen vind ik geweldig. De mooiste vakantie was tot nu toe de camperreis door Zuidwest Amerika. Corsica en Schotland vind ik ook prachtig. Ik luister ook graag naar muziek en ik bezoek graag concerten. Een aantal favoriete bands/artiesten zijn: Within Temptation, Muse, Nightwish, Pink en Queen. Ik vind het ook geweldig om de concerten te bezoeken.

Friesland Lease is een mooie club om voor te mogen werken. Het is een hecht team van collega’s en we hebben naast hard werken een hoop lol met elkaar. Ik ga, mede daardoor, elke dag met plezier naar mijn werk. En natuurlijk staat voorop dat we onze uiterste best doen voor onze klanten!

 

Saskia Gaerthe - Friesland Lease

Saskia Gaerthé

Medewerker Binnendienst

Saskia Gaerthé

Medewerker Binnendienst

Sinds 2012 ben ik parttime werkzaam bij Friesland Lease als commerciële medewerker binnendienst. Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en heel divers.

Friesland lease is een vooruitstrevend bedrijf wat zich richt op de mobiliteit van de toekomst. Wij werken bij Friesland lease in een hecht team met een fijne sfeer. Alle medewerkers leveren vanuit hun eigen functie een bijdrage aan dezelfde doelstelling, hierin staat de klant centraal en op de eerste plaats.

Ik hoop nog vele jaren mijn steentje hieraan bij te dragen.

Silvia Akkerman

Medewerker Binnendienst

Silvia Akkerman

Medewerker Binnendienst

Mijn naam is Silvia Akkerman, ik ben 19 jaar en woonachtig in Boornbergum.
In augustus 2015 ben ik begonnen als stagiaire bij Friesland Lease.
Na een stageperiode van 6 maanden op de commerciële binnendienst, ben ik als parttime medewerker bij Friesland Lease gebleven.

Vanaf september 2016 heb ik de mogelijkheid gekregen om hier te blijven en daarnaast mijn opleiding af te ronden.
Friesland lease is een flexibel bedrijf. Iedereen levert vanuit zijn of haar eigen functie een bijdrage met als doel onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Mijn werkzaamheden zijn veelal afwisselend, dit maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.
Ik hoop nog veel kennis en ervaring op te mogen doen bij Friesland Lease.

Sipke van der Ploeg - Friesland Lease

Sipke van der Ploeg

Senior Accountmanager

Sipke van der Ploeg

Senior Accountmanager

Mobiele nummer: 06 – 51490510

Ik werk sinds 1991 bij Friesland Lease. We waren een kleine intieme organisatie met 400 auto’s in beheer. Mijn taken binnen Friesland Lease zijn onveranderd gebleven; het beheren van klanten met passie. Inmiddels zijn we gegroeid naar 7000 auto’s. De tijden zijn veranderd. Als men mij in 1991 zou vertellen over Dikke Zuinigerd, Rij Groen en Slim Extra Plan dan had ik gevraagd van welke planeet de profeet was gekomen.

Een ding is echter niet veranderd; we zijn nog steeds een intieme laagdrempelige organisatie met plezierige en professionele medewerkers.

Sjouke Heddema - Friesland Lease

Sjouke Heddema

Verhuurmedewerker

Sjouke Heddema

Verhuurmedewerker

Kort nadat ik mijn MBO Boekhoudkundig Medewerker-diploma achter het venstertje aan de muur had gehangen, werd ik benaderd om per 1-9-2004 in dienst te treden als autoschoonmaker/hiker. Ondanks mijn vooropleiding was het beter dan thuiszitten of ijsjes verkopen tijdens het hoogseizoen. In de afgelopen jaren heb ik door mogen groeien in de autoverhuurbranche, en tegenwoordig ben ik, naast mijn andere collega’s, autoverhuurmedewerker.

Ik voel me bevoorrecht dat ik werkzaam mag zijn bij het team van Friesland Huur. Met name de betrokkenheid tussen de collega’s en richting de klanten zorgt ervoor dat je tot het uiterste gaat om de klant van dienst te willen zijn. Ik hoop nog vele jaren onderdeel van dit team te zijn.

Met 4 dagen in de week (en een enkele keer zelfs 5 dagen!) op het scherpst van de snede en als de koffie in te nemen is, van ’s ochtends vroeg tot eind van de middag aan het werk bij de welbekende autoverhuur, die in 2012 uitgeroepen is tot de Beste Autoverhuurder van Nederland. Tussen sluitingstijd en openingstijd ben ik altijd wel ergens mee bezig, met andere woorden, stil zitten is onmogelijk. Dit kan op de squashbaan zijn, ergens in het veld met een gps of op het terras van de lokale horeca.

“Sinds de zomer van 2016 zijn wij verhuisd naar een A-locatie waar we op nog geen steenworp afstand zitten van onze collega’s van Friesland Lease. Hier willen we onze professionaliteit laten zien aan iedereen. Dankzij de verhuizing is het op de werkvloer een stuk rustiger geworden zodat alle aandacht gevestigd kan worden op de klanten, maar ook op de dagelijkse werkzaamheden.”

 

Sipke van der Ploeg - Friesland Lease

Tanja Bouma

Hoofd Verhuur

Tanja Bouma

Hoofd Verhuur

Inmiddels hou ik mij al vele jaren met heel veel plezier bezig met alle facetten van autoverhuur. Ze zeggen wel eens dat een persoon bij het interieur hoort; die uitdrukking is ook zeker van toepassing op mij. Elke dag regelen dat alle klanten, naar alle tevredenheid, mobiel blijven is de uitdaging die wij als team aangaan.

In 2012-2013 zijn wij door Bovag gekozen tot beste verhuurder van Nederland, wat zeker voelt als een kroon op alle werkzaamheden die wij als team met elkaar uitvoeren, daar ben ik enorm trots op.

In mijn vrije tijd ben ik vooral “mem” en op deze functieomschrijving ben ik meer dan trots. Om in conditie te blijven, zodat alle processen soepel blijven verlopen, sport ik heel graag. Volleybal is mijn grote passie, zowel actief als passief. Daarnaast vind ik het heerlijk om te hardlopen en te wandelen. En als er dan nog tijd overblijft ontspan ik mij graag met een goed boek of lekker voor de buis.

Tjerk Wijbrandi - Friesland Lease

Tjerk Wijbrandi

Teamleider Klantenteam Binnendienst

Tjerk Wijbrandi

Teamleider Klantenteam Binnendienst

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Friesland Lease en ik heb het nog altijd prima naar mijn zin. Het is een leuk bedrijf met fijne collega’s en een informele sfeer.

Friesland Lease is sindsdien qua leasecontracten meer dan verviervoudigd, ook de interne organisatie is meegegroeid: zo zijn er behoorlijke efficiency slagen gemaakt binnen alle vakgebieden en ook zijn alle interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd.

Dit betekent volop actie en veel dynamiek in de organisatie, het geeft dan ook een voldaan gevoel een bijdrage te hebben geleverd aan dit succes. Friesland Lease heeft kwaliteit en dienstverlening hoog in het vaandel, dit zijn waarden welke zowel zakelijk als privé ook perfect bij mij passen.

Als teamleider heb ik veel in- en externe contacten en een grote diversiteit aan werkzaamheden. Samen met alle ontwikkelingen in de automotive en in de leasemarkt blijf ik mijn job zeer boeiend en interessant vinden.

In de weekenden doe ik graag leuke dingen met mijn vrouw en twee dochters, ik hou van lekker eten, koken en tuinieren en speel regelmatig een potje squash.

Wichard Russchen - Friesland Lease

Wichard Russchen

Verhuurmedewerker

Wichard Russchen

Verhuurmedewerker

Aangenaam!

Mijn naam is Wichard Russchen en ik woon in Drachten. Ik ben sinds juli 2009 werkzaam bij Friesland Lease op de verhuur afdeling. Mijn taken bij Friesland Lease zijn het onderhouden van het huurwagenpark (schoonmaakwerkzaamheden, controle op onderhoud, banden,vloeistoffen en schades) en balie werkzaamheden. De leuke sfeer, de collega’s en de veelzijdigheid van mijn werk zorgt er voor dat ik elke dag met veel plezier weer richting Friesland Lease ga.

In mijn vrije tijd trek ik er graag met mijn vriendin op uit om te gaan geocachen en ben ik veel met muziek bezig. Ik heb jaren lang in verschillende metalbands gespeeld als zanger en als drummer en misschien dat ik dit in de toekomst weer op pak.

Voor mijn werk ben ik ook veel onderweg om auto’s naar klanten te brengen, dus misschien kom ik je eens tegen!