De mensen van Friesland Lease

Dit zijn onze mensen. Vakidioten, doeners, dromers, extraverts, introverts en bovenal gedreven en vakkundige mensen. We koesteren onze medewerkers en hun creativiteit; zij maken namelijk van Friesland Lease een bijzondere organisatie. Ze vertellen u graag wie ze zijn en wat ze voor ons betekenen.

Annemarie Bouma

Business analist

Annemarie Bouma

Business analist

Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam bij Friesland Lease! Ik ben graag bezig met nieuwe projecten om mij vast te bijten in een probleem. Het geeft iedere keer weer voldoening wanneer een oplossing wordt gevonden waarmee mijn collega of klant tevreden is. Mijn carrière in de leasebranche is 25 jaar geleden begonnen bij Friesland Lease. Destijds waren er vier collega’s en 400 leaseauto’s. Inmiddels hebben we een behoorlijke groei doorgemaakt. Dat maakt het werk continue uitdagend en afwisselend. Als business analist zorg ik voor de juiste (klant)rapportages en tevens hou ik me bezig met de programmatuur.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te tuinieren en te wandelen. Ik heb al veel lange afstand streekpaden verkend én kan stellen dat er niets gaat boven groente en fruit uit eigen tuin! Ik hoop nog vele jaren mijn steentje bij te dragen aan alle ins en outs van Friesland Lease.

.

Annie Eefting

Medewerker binnendienst

Annie Eefting

Medewerker binnendienst

Mijn naam is Annie, geboren in Rohel en al jaren woonachting in Oudehaske. Vanaf mijn 18e ben ik al werkzaam in de autowereld. Na mijn schooltijd ben ik begonnen op de administratie bij Ford Sutherland in Heerenveen. Binnen dit bedrijf ben ik doorgestroomd naar de Service Lease en later als After Sales Coördinator toen het bedrijf werd overgenomen door Athlon Car Lease Nederland. De vestiging is in 2012 gaan sluiten waardoor ik samen met enkele collega’s de kans kreeg om bij Friesland Lease te starten. Met volle tevredenheid vervul ik nu een dubbelfunctie van medewerker binnendienst en medewerker onderhoud. Voordeel van Friesland Lease is dat er met korte lijnen gewerkt kan worden. Snel overleggen en beslissingen kunnen nemen werkt zeer prettig en is zeker in het voordeel en belang van de klant.

Mijn grootste passie is reizen. Verre lange reizen alsmede stedentripjes. Hoe verder, hoe warmer, hoe liever. Met name het regenwoud, de woestijn en de safari’s in Afrika hebben mijn voorkeur. Zowel bij Friesland Lease als op het gebied van reizen ben ik nog lang niet uitgekeken en ik hoop dan ook nog jaren bij dit bedrijf werkzaam te mogen zijn.

Carsten van Bijleveld

Accountmanager

Carsten van Bijleveld

Accountmanager

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Friesland Lease als Accountmanager en nog steeds met veel plezier! Wat mij aanspreekt aan Friesland Lease is het open en vertrouwelijke gevoel. Het is een compact bedrijf maar toch voorzien van alle disciplines, door de korte lijnen kan ik de klant ook van een goed en gedegen advies voorzien.

In mijn functie als Accountmanager streef ik naar een duurzame en vertrouwelijke relatie met de klant! Ik ben vanaf jonge leeftijd al zeer geïnteresseerd in auto’s en de ontwikkelingen binnen de autobranche, dus zit ik bij Friesland Lease op mijn plek. Ik hoop daarom ook nog lange tijd met passie en plezier deel uit te mogen maken van Friesland Lease.

 

Colette Koops

Leaseadviseur

Colette Koops

Leaseadviseur

Inmiddels ben ik met veel plezier al bijna 28 jaar werkzaam in de autolease branche. Ik zou mezelf willen omschrijven als een gedreven iemand die graag de zaken goed onder controle heeft. Wanneer ik zie dat de zaken goed lopen en dat de klant tevreden is ben ik in mijn element.

Mijn carrière in de lease is 28 jaar geleden begonnen bij een leaseorganisatie in Groningen. Destijds ben ik bij dit bedrijf begonnen als telefoniste. Al snel bleek dat mijn ambities op het commerciële vlak lagen. In 1994 ben ik als Leaseadviseur in de autobranche aan het werk gegaan. In die tijd was het niet te doen gebruikelijk dat een vrouw zich als een gelijkwaardige partner in de autowereld begaf. Het heeft best wat voeten in de aarde gehad om de mannen te overtuigen van mijn gelijkwaardige rol. In december 2008 ben ik in mijn woonplaats Drachten aan het werk gegaan bij Friesland Lease als Leaseadviseur.

Ik voel me bevoorrecht dat ik werkzaam mag zijn bij het team van Friesland Lease. Met name de betrokkenheid tussen de collega’s en richting de klanten zorgt ervoor dat je tot het uiterste gaat om de klant van dienst te willen zijn. Ik hoop nog vele jaren onderdeel van dit team te zijn zodat ik mijn bijdrage kan leveren aan de vergroening van mobiliteit en dus een beter milieu voor ons allen!

Danny Heins

Financieel administratief medewerker

Danny Heins

Financieel administratief medewerker

Binnen Friesland Lease ben ik sinds november 2009 verantwoordelijk voor de debiteurenadministratie. Ik ben het eerste aanspreekpunt met betrekking tot automatiseringsproblemen binnen het bedrijf. Deze los ik vanuit eigen expertise op of ik schakel het extern automatiseringsbureau in om samen het probleem op te lossen!

Edo de Bruijn

Leaseadviseur

Edo de Bruijn

Leaseadviseur

Na mijn studie milieukunde ben ik in eerst begonnen bij een detacheringsbureau, waarna ik in 2003 ben begonnen bij Interleasing. Na de overname door Athlon Car Lease heb ik hier op verschillende vestigingen en functies gewerkt. In 2012 ben ik bij Friesland Lease als Lease-adviseur begonnen. Het was erg fijn om bij een kleinere en snel schakelende organisatie te komen werken. Een ander groot voordeel t.o.v. een grotere leasemaatschappij is dat je je klanten beter kunt bijstaan omdat er meer tijd is voor een gedegen advies. Voor wat betreft de studie is het fijn dat ik nu bij een leasemaatschappij kan werken die het meest vooruitstrevend is op het gebied van nieuwe vormen van mobiliteit. Bijvoorbeeld Leasefiets en elektrische auto’s.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik vind het heerlijk om mijzelf onder te dompelen in een andere cultuur, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar warme bestemmingen.

Edwin Nijland

Senior Accountmanager

Edwin Nijland

Senior Accountmanager

Hallo, mijn naam is Edwin Nijland en zit al meer dan 25 jaar in het lease vak, voordat ik bij Friesland lease kwam (super gave club) heb ik een eigen onderneming gehad. Daarvoor altijd als Sales Manager Acquisitie in new Business Lease werkzaam geweest. Mijn ouders komen uit Friesland, vandaar dat ik als Oosterling veel connectie voel met Friesland Lease. Mijn hobby’s zijn motor rijden, tennis, met de jacht hond erop uit trekken en een deel van mijn vrije dagen werk ik als Senior instructeur bij Defensie. Hier verzorg ik de militaire vorming en trainingen. Ik ga geen uitdaging uit de weg en ben een echte doorbijter, niets is mij teveel!

Esther de Vries-Wiersma

Kwaliteitsmanager

Esther de Vries-Wiersma

Kwaliteitsmanager

Alweer 18 jaar werk ik met veel plezier als Kwaliteitsmanager bij Friesland Lease.

Ik ben verantwoordelijk voor de ISO 9001-certificering en de MVO-Prestatieladder. Hierbij richt ik me op de procesbeheersing en verbetering binnen Friesland Lease. Uiteraard speelt onze klantentevredenheid hierin een belangrijke rol.

Wij werken bij Friesland lease in een hecht team met een fijne sfeer.

 

Esther Moorlag

Receptioniste

Esther Moorlag

Receptioniste

Ik ben inmiddels alweer zo’n 12 jaar werkzaam bij Friesland Lease. Ik werk vier ochtenden met veel plezier als receptioniste in een team dat bestaat uit drie personen.

Ik ben gedreven, sociaal en vind het erg leuk om mensen te helpen. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik iets voor iemand kan betekenen. Het leuke aan de functie van receptioniste is dat je veel contact met mensen hebt. Je bent het eerste aanspreekpunt van de organisatie.

Het bijzondere van Friesland Lease is dat we met een ontzettend leuke groep mensen werken met dezelfde doelstelling. Iedereen levert vanuit zijn of haar functie een bijdrage met als doel onze klanten te helpen en te bouwen aan een duurzame relatie. Zorgeloos zakelijk rijden!

Graag draag ik ook in de toekomst mijn steentje hierin weer bij!

 

Gerdien

Gerdien Bron

Manager HR

Gerdien Bron

Manager HR

Mijn naam is Gerdien Bron, 31 jaar en woonachtig in Roden. Sinds maart 2016 ben ik werkzaam bij Friesland Lease, als Manager HR. Een diverse baan, geen dag is hetzelfde!

De fijne werksfeer en de afwisselende werkzaamheden zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

In mijn vrije tijd sport ik graag en vind ik het belangrijk om leuke en gezellige dingen te doen met familie en vrienden.

 

Gilbert Hageman

Manager Prive Lease en Strategie & Ontwikkeling

Gilbert Hageman

Manager Prive Lease en Strategie & Ontwikkeling

Sinds april 2016 mag ik werkzaam zijn voor dit mooie b(l)oeiende bedrijf. In eerste instantie om Privé Lease op te zetten, passend bij Friesland Lease. Wij noemen dat “De zekerheden van Privé Lease met de + van Friesland Lease” waarbij wij voor zowel auto’s als fietsen de beste voorwaarden hebben. Sinds oktober 2017 ben ik ook projectleider van ONS project waarin wij het huidige ERP systeem inclusief nieuwe klanten- en dealerportalen en apps gaan opzetten. De naam is bewust gekozen, aangezien alle medewerkers van Friesland Lease betrokken zijn bij het project.

Privé ben ik actief als hockeycoach voor het team van mijn oudste dochter en regelmatig spelbegeleider voor het hockeyteam van mijn jongste dochter. Ik ben getrouwd met een ondernemende vrouw die naast 2 eigen praktijken ook in het onderwijs werkzaam is. Ook maak ik graag grote wandelingen met mijn labrador Saar. We wonen aan het water en kunnen daardoor met mooi weer lekker varen vanaf huis, heerlijk om na het werk met het gezin te varen en onderweg ergens even lekker te eten.

Wilt u een keer kennis maken? Bel of mail mij dan gerust en ik kom graag een keer bij u langs.

 

Hans Maijchrzak

Schoonmaak medewerker Verhuur

Hans Maijchrzak

Schoonmaak medewerker Verhuur
0512 384080

Ik ben Hans Maijchrzak en ik kom uit Drachten. Ik werk sinds juni 2016 bij Friesland Lease als Schoonmaker van de huur auto’s met veel plezier. Mijn werkzaamheden zijn de auto’s schoonmaken en vervoeren van de auto’s waar nodig is. Naast het werken bij Friesland lease beheer ik 2e Dan zwarte band in Tang Soo Do (Koreaans Karate) ook hier geef ik les in, ik doe mee aan zowel nationale toernooien als internationale toernooien. Daarnaast zijn mijn hobby’s fitness, hardlopen & leuke dingen doen met mijn vrienden en mijn vriendin.

Hellen van der Veen

Financieel administratief medewerker

Hellen van der Veen

Financieel administratief medewerker

In 2000 ben ik bij Friesland Lease BV begonnen als receptioniste
Momenteel ben ik al weer een aantal jaren werkzaam op de afdeling administratie.
Hier hou ik me onder andere bezig met het verwerken van de boetes voor de lease auto’s.

Henk Bos

Specialist Leasefiets

Henk Bos

Specialist Leasefiets
(0512) 74 82 11

Mijn naam is Henk Bos en ik geboren en getogen in Drachten. Per 1 oktober 2016 ben ik werkzaam als Leasefiets adviseur bij Friesland Lease.

De afgelopen vier jaar ben ik werkzaam geweest bij een grote tweewielerzaak in Friesland. Dat geeft misschien al aan dat fietsen mijn grote passie is. Al vanaf jonge leeftijd ben ik mijn vrije tijd bijna dagelijks aan het trainen op de racefiets en de mountainbike. Daarnaast blijf ik graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de branche.

Met mijn uitgebreide kennis van en over fietsen kan ik een gedegen advies geven. Wilt u meer weten over Leasefiets? Laten we dan eens kennismaken, ik informeer u graag verder.

Hylke van der Meer

Specialist Leasefiets

Hylke van der Meer

Specialist Leasefiets

Mijn naam is Hylke van der Meer en ik geboren in Drachten. Per april 2018 ben ik werkzaam als Specialist Leasefiets bij Friesland Lease.

Vanaf mijn 15e ben ik al werkzaam in de fietsenbranche. Eerst begonnen met een vakantiebaantje en dit is uitgegroeid tot monteur en verkoper van fietsen. Als Nederlander fiets ik natuurlijk veel, ook op sportief gebied! Al vanaf een jonge leeftijd ben ik in mijn vrije tijd bijna dagelijks aan het trainen voor het schaatsen en doe ik zomers aan wielrennen. De nieuwste technieken en grote veranderingen in de wielerbranche volg ik altijd op de voet. Fascinerend vind ik het!

Met mijn uitgebreide kennis en ervaringen in de fietsenbranche kan ik u een goed advies geven. Wilt u meer weten over Leasefiets? Laten we dan eens kennismaken, ik informeer u graag verder.

Inne van der Meulen

Leaseadviseur

Inne van der Meulen

Leaseadviseur

Ook aan mij de eer om mij even voor te stellen. Mijn naam is Inne van der Meulen ik ben woonachtig in Oentsjerk waar ik ook geboren en getogen ben. Na ruim 12 jaar actief te zijn geweest als verkoopadviseur bij verschillende autobedrijven in Friesland was het voor mij tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na een kleine uitstap naar de afvalwereld kwam de functie als Leaseadviseur op mijn pad. Sinds April 2019 ben ik werkzaam bij Friesland lease als Leaseadviseur en dit voelde direct als thuis komen. Met mijn ervaring in de autowereld help ik u graag met uw (duurzame) mobiliteitsoplossing!

Jacob van Dijk

Specialist Techniek & Schade

Jacob van Dijk

Specialist Techniek & Schade

Inmiddels ben ik alweer 26 jaar actief in de mobiliteitsbranche.

Op 2 november 1992 begon ik als aftersales-medewerker/serviceadviseur bij Autoland Van den Brug te Drachten. Na 10 jaar werkplezier bij de Volkswagen- en Audi-dealer, ben ik het laatste jaar werkzaam geweest als servicemanager bij Audi. Op 1 maart 2003 ben ik bij Friesland Lease begonnen als wagenparkbeheerder. Een veelzijdige en uitdagende baan bij een commerciële en dienstverlenende organisatie. Wat voorop staat is luisteren naar de wensen van de klant, om voor elke vraag een passende oplossing te kunnen bieden.

In mijn vrije tijd coach ik het hockeyteam waar mijn dochter in speelt bij De Graspiepers. Zelf probeer ik mijn conditie op peil te houden met trimhockey, hardlopen en fitness.

Jan Baljeu

Directeur

Jan Baljeu

Directeur

Ik voel me bevoorrecht om aan zo’n mooi en energiek bedrijf leiding te mogen geven. Aan prettige en betrouwbare mensen die zich buitengewoon betrokken voelen bij alles wat we doen voor onze klanten. Dat maakt het gemakkelijk om ruimte te geven aan onze medewerkers om zelf te ondernemen. Wij zijn afgelopen jaren in staat geweest om met elkaar de benodigde veranderingen door te voeren en ondanks onze nuchtere instelling voorop te lopen in de nieuwe en duurzame ontwikkelingen op mobiliteitsgebied.

Hiermee hebben wij de afgelopen jaren prachtige prestaties neergezet. Het geeft mij veel energie om te zien hoe onze mensen met nieuwe ontwikkelingen aan de slag gaan. Zonder mooie praatjes gewoon de zaken regelen voor onze klanten.

Naast mijn drukke werkzaamheden en vele avonden met leuke zakelijke verplichtingen, zoek ik ontspanning in sport. Ik ben ervan overtuigd dat je beter kan functioneren als je gezond en fit bent. Ik ben dan ook vaak te zien op de mountainbike, racefiets of aan het hardlopen. Eigenlijk vind ik alle sporten leuk en zou ik graag meer tijd hebben om te tennissen, golfen of kitesurfen, maar dat lukt me nog niet echt.

Ik ben een super trotse vader van twee prachtige dochters en in de weekenden sta ik vaak langs het voetbalveld om mijn zoon aan te moedigen. Ook ben ik opa van twee fantastische kleindochters.

Jan Lieuwe Wijbenga

Controller & MT lid

Jan Lieuwe Wijbenga

Controller & MT lid

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Friesland Lease. De omschakeling van denken in auto’s naar mobiliteitsoplossingen is één van de grote veranderingen geweest. Toch is in al die jaren de “no nonsense” instelling altijd aanwezig gebleven bij Friesland Lease.

We doen wat we zeggen, dat maakt Friesland Lease uniek en onderscheidend.

Van de koeien naar de heilige koeien, zo omschrijf ik mijn carrièreswitch. Ik heb een agrarische opleiding gevolgd voordat ik de financiële man van Friesland Lease werd.

Heb je financiële vragen of wil je graag wat weten over koeien? Dan kun je bij mij terecht, ik zeg altijd: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.‘

Jan Tabak

Specialist Schade en Techniek

Jan Tabak

Specialist Schade en Techniek

Ik vind het belangrijk dat de dienstverlening van Friesland Lease aansluit bij de wensen en behoeften van de klant. Ik adviseer de klanten dan ook graag omtrent de mogelijkheden, zodat er gewerkt kan worden naar een op maat gemaakte oplossing. Dit heeft ook te maken met één van mijn persoonlijke doelstellingen, namelijk een duurzame relatie met de klant.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in de leasebusiness. Bij Friesland Lease bekijken we de totale mobiliteit binnen uw bedrijf, waarbij de vitaliteit van uw medewerkers een belangrijke rol speelt!

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin. Daarnaast heb ik een paar jaar geleden het sporten opnieuw ontdekt. In de zomermaanden fiets en surf ik graag en in de wintermaanden ben ik in de ijshal te vinden. Als er dan ook nog tochten op natuurijs mogelijk zijn, ben ik in mijn element.

Ik ben erg blij dat ik het team van Friesland Lease mag versterken. De sfeer tussen collega’s en de manier van werken richting klanten past precies bij mij; betrokken en denken in mogelijkheden!

Jan-Ruurd Koopmans

Leaseadviseur

Jan-Ruurd Koopmans

Leaseadviseur

Na eerst te hebben gewerkt in het Bank- en Verzekeringswezen en later in de Aannemers- en Transportwereld, ben ik sinds april 2016 werkzaam bij Friesland Lease.

Ik heb in de afgelopen tijd Friesland Lease leren kennen als een mooi en flexibel bedrijf met vele mogelijkheden. Mijn werkzaamheden zijn heel variërend en er is voldoende vrijheid met betrekking tot het invullen van deze werkzaamheden.

Dit alles maakt dat ik mij bij Friesland Lease prima thuis voel!

Janet Aans

Verhuurmedewerker

Janet Aans

Verhuurmedewerker

Na mijn schooltijd ben ik bij Friesland Lease aan de slag gegaan als receptioniste. Friesland Lease was toen nog erg kleinschalig en daarom ondersteunde ik mede de afdeling administratie. Inmiddels is Friesland Lease enorm gegroeid en ben ik alweer jaren werkzaam bij de afdeling Verhuur.

Bij Friesland Huur probeer ik samen met mijn collega’s zowel de zakelijke als particuliere klant zo goed mogelijk in zijn of haar mobiliteitsbehoefte te voorzien. Wij denken graag met u mee en zijn zeer flexibel. Mede door onze haal- en brengservice proberen wij de klant optimaal te bedienen. De omgang met mensen en de prettige werksfeer maakt het dat ik iedere keer met plezier naar mijn werk ga!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezinnetje en ga er graag op uit. Verder is mijn grote passie paarden. Ik heb zelf drie paarden en ik ben redelijk fanatiek, wat ook de nodige vrije tijd in beslag neemt.

Jarno Sikkema

Schoonmaak medewerker Verhuur

Jarno Sikkema

Schoonmaak medewerker Verhuur
0512-384080

Mijn nam is Jarno Sikkema, geboren in het Friese Leeuwarden. Sinds Juli 2019 werk ik bij Friesland Lease als schoonmaker medewerker Verhuur. Mijn werkzaamheden zijn het schoonmaken van de huurauto’s zodat ze weer tiptop in orde mee kunnen met de klanten. Daarnaast lever ik de auto’s af waar nodig. Dit doe ik met veel plezier!

Verder ben ik in mijn vrije tijd graag met muziek bezig, hou ik van dansen en spreek ik graag met vrienden af. Dansen is één van mijn grootste passies, modern en salsa. Mijn ambitie is om hierin te groeien zodat ik uiteindelijk ook wedstrijden kan dansen!

Jeroen Louwsma

Privé Leaseadviseur

Jeroen Louwsma

Privé Leaseadviseur

Aangenaam kennis te maken!
Mijn naam is Jeroen Louwsma en ik ben sinds januari 2018 werkzaam bij Friesland Lease als Privé Leaseadviseur.

Na de opleiding Commerciële Economie ben ik begonnen met werken in de consumentenelektronica. In deze branche ben ik ruim 10 jaar actief geweest in zowel de binnen- als buitendienst.

Als Privé Leaseadviseur binnen Friesland Lease houd ik mij voornamelijk bezig met het begeleiden van de klant tijdens de gehele klantreis, onderhoud contact met de dealers en met EDR (kredietcheckbureau). Een veelzijdige functie waar ik veel energie van krijg. Het leveren van zoveel mogelijk meerwaarde voor de klant als voor Friesland Lease staat bij mij hoog in het vaandel.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met (showband)muziek. Na jarenlang zelf muziek te hebben gespeeld, ben ik eind vorig jaar gestopt als spelend lid en vervul inmiddels diverse andere taken binnen de vereniging. Ook volg ik graag het laatste nieuws omtrent de ontwikkelingen op het gebied van Privé Lease.

Dus wilt u meer weten over de + van Privé Lease bij Friesland Lease? Dan ga ik graag vrijblijvend met u in gesprek en informeer u naar de mogelijkheden.

Judith van Basten

Receptioniste

Judith van Basten

Receptioniste

Sinds april 2019 ben ik werkzaam in dit superleuke bedrijf. Het mooie aan deze functie is het veelvuldige klantencontact wat ik heb, zowel persoonlijk, als telefonisch. Je bent het eerste aanspreekpunt van de organisatie en dat beschouw ik als een voorrecht. Ik vind het geweldig om iets voor iemand te kunnen betekenen en om samen met een gezellige groep van collega’s, te werken aan een duurzame relatie met onze klanten en ze te helpen met alles op het gebied van mobiliteit.

In de weekenden ben ik veel te vinden op de hockeyvelden, waar mijn beide dochters hun sport van hebben gemaakt. Verder word ik heel blij van gezellig samenzijn met familie en vrienden, onder het genot van een lekker hapje/drankje.
Bij mooi weer gaan we met ons gezin graag het water op met onze boot.

Jurjen Draijer

Leaseadviseur

Jurjen Draijer

Leaseadviseur

Mijn naam is Jurjen Draijer en ik woon in Joure samen met mijn vriendin en dochter. Sinds 2005 ben ik in dienst bij Friesland Lease als Medewerker Binnendienst, vanaf 1 maart 2019 ben ik werkzaam als Leaseadviseur.Als u op zoek bent naar passende offerte voor uw mobiliteit neem dan gerust contact met mij op.

In mijn privétijd heb ik 1 grote passie die ik nog steeds met veel plezier beoefen en dat is voetbal. Ik speel in een vriendenteam bij de SC Joure, tevens ben ik ook leider van dit elftal. Het regelen van zaken is voor mij dus zowel zakelijk als privé niet onbekend.

Kaiyan Li

Manager Risk & Control

Kaiyan Li

Manager Risk & Control

Na lange tijd werkzaam te zijn geweest in de accountancy ligt de uitdaging daar om ‘in control’ te zijn in plaats van te controleren. Deze uitdaging ben ik in 2016 aangegaan bij Friesland Lease.

Met mijn kennis en ervaring uit de accountancy draag ik bij aan het optimaliseren van financiële en operationele processen met behoud van de flexibiliteit van Friesland Lease.

Voordat ik bij Friesland Lease kwam werken kende ik het bedrijf al, maar dan als berijder van een leaseauto. Friesland Lease zorgde ervoor dat ik als berijder zorgeloos zakelijk kon rijden, dit heb ik zeker als de + van Friesland Lease ervaren.

 

Klaske de Haan

Receptioniste

Klaske de Haan

Receptioniste

Sinds 2009 ben ik werkzaam bij Friesland Lease en zorg ik ervoor dat klanten en gasten zich welkom voelen bij Friesland Lease, zowel aan de telefoon als aan de balie. Daarnaast verricht ik administratieve werkzaamheden en regel ik de postverwerking.

De combinatie van deze werkzaamheden en een fijne werksfeer zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar m’n werk ga.

Lars Dekker

Accountmanager Leasefiets

Lars Dekker

Accountmanager Leasefiets
06 - 15 19 76 75

Ik ben begonnen bij Friesland Lease als stagiair via het Instituut voor de Autohandel (IVA Driebergen). In maart 2016 heb ik de mogelijkheid gekregen om bij Friesland Lease te blijven werken als Leaseadviseur en Leasefiets Specialist. Doordat Friesland Lease streeft naar langdurige relaties in combinatie met een totale duurzame mobiliteitsbehoefte is het product Leasefiets in 2012 geïntroduceerd.

In mijn stageperiode bij Friesland Lease heb ik een onderzoek uitgevoerd naar de risico-componenten (onderhoud, reparatie, banden, restwaarde en accucapaciteit) van een e-bike.
De afwisseling tussen Leaseadviseur en Leasefiets Specialist maakte het werk erg leuk en afwisselend. Enerzijds de ‘autoklanten’ en anderzijds de ‘fietsklanten’; zolang de klant maar de juiste mobiliteitsoplossing krijgt.

In 2016 begon Leasefiets zo groot te worden dat de werkzaamheden niet meer te combineren waren met de auto lease, vandaar dat er een apart team is opgericht voor leasefiets en hebben we nu meer dan 10.000 leasefiets contracten. Inmiddels ben ik mogen doorgroeien naar een buitendienst functie als Accountmanager Leasefiets waar ik mezelf enorm kan in ontwikkelen.

In mijn vrije tijd voetbal ik graag met mijn vrienden in het 2e elftal van Sint Annaparochie en sla ik de 3e helft niet over!

Marcel Hollen

Senior Accountmanager

Marcel Hollen

Senior Accountmanager

Mobiele nummer: 06 – 44965873

Sinds 1 november 2008 werk ik met ontzettend veel plezier bij Friesland Lease.

Samen met mijn enthousiaste collega’s zet ik me iedere dag weer volledig in voor onze klanten. Door ons enthousiasme, de vrijheid en zelfstandige manier van werken zien wij onze klantenkring steeds groter worden.

Als accountmanager kom ik graag bij mijn klanten en geef samen met mijn collega’s de beste adviezen en service op autoleasegebied. Onze werkwijze met klantenteams, onze flexibiliteit en korte communicatielijnen wordt zeer gewaardeerd door mijn klanten. Daarnaast past het aanbieden van steeds duurzamere mobiliteit goed bij mij.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de autoleasebranche en in mijn vrije tijd loop ik graag een paar kilometer hard en stap af en toe op de mountainbike. Ik ben zeer geïnteresseerd in auto’s en de ontwikkelingen in de autobranche, dus bij Friesland lease zit ik helemaal goed! Ik zie mijn werk dan ook als hobby en hoop nog lang deel uit te mogen maken van dit team!

Marie-Christine Porte

Accountmanager Leasefiets

Marie-Christine Porte

Accountmanager Leasefiets

Even een korte voorstelronde: mijn naam is Marie-Christine. Geen geboren Friezin, maar van oorsprong een Betuws meisje. Opgegroeid in een ondernemersgezin. In 2018 in Friesland neergestreken om er nooit meer weg te willen en niet lang daarna gestart bij Friesland Lease.

In mijn huidige rol als Accountmanager Leasefiets werk ik dagelijks samen met mijn energieke collega’s om de groeiende groep relaties, de aarde en onszelf gezond te houden. Vanuit de overtuiging dat fietsen de oplossing biedt voor toekomstig stadsvervoer, parkeerproblematiek en vitaliteit! Vitaliteit is ook in mijn persoonlijke leven belangrijk, zowel mentaal als fysiek! Ik daag mezelf graag uit op sportief gebied, voornamelijk met stevige krachttrainingen. Ik zie mezelf graag vaker op de fiets, net als vroeger, maar naast mijn werk voor Leasefiets, krachttrainingen, paardrijden, hardlopen, yoga en de verzorging van mijn 4 honden en 2 paarden zou ik wel eens willen dat een dag meer uren had… Je kan als mens misschien niet alles, maar wel veel als je jezelf en je omgeving uitdaagt het meeste uit elk moment te halen.

Ik ben mijn carrière begonnen in Assurantiën en heb bij ziekte en overlijden van mijn vader 9 jaar zijn verzekeringsbedrijf gerund. Nadat ik het bedrijf verkocht heb, ben ik in leasing gestapt en heb ik voor een aantal grote namen gewerkt in de Automotive.

Mijn favoriete quote: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

 

 

Marije Hellinga

Medewerker binnendienst Leasefiets

Marije Hellinga

Medewerker binnendienst Leasefiets

Mijn naam is Marije Hellinga, ik ben geboren en getogen in Drachten. Ik werk sinds april 2018 voor Friesland Lease. Ik ben begonnen als receptioniste en kreeg na een paar maand de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen als binnendienst medewerker contract beheer.

Ondertussen ben ik fulltime aan het werk als Binnendienst Medewerker bij het Leasefiets team. Dankzij de afwisselende werkzaamheden en het persoonlijke contact met klanten heb ik veel plezier in mijn werk. Ook de behulpzame collega’s en goede sfeer op de werkvloer zorgen ervoor dat ik graag naar het werk ga!

Mario Dekker

Salesmanager

Mario Dekker

Salesmanager

Mobiele nummer: 06 – 51080926

Sinds juli 1999 ben ik werkzaam bij de beste en gezelligste leasemaatschappij van Nederland.

Doordat ik al jaren werkzaam ben binnen Friesland Lease en van assistent commerciële binnendienst intern doorgegroeid ben naar accountmanager, weet ik exact wat er nodig is om de klant zo veel mogelijk te ontzorgen, zodat zij zorgeloos gebruik kunnen maken van het rijdende wagenpark, onder gebracht bij Friesland Lease.

Het fungeren als eerste aanspreekpunt voor de klant en het op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken tussen klant en Friesland Lease zijn zaken die mij enorm aanspreken. Het gezamenlijk, met de collega’s die op “de basis” aanwezig zijn, verzorgen van de mobiliteit voor onze klanten door middel van heldere afspraken, met vaste contactpersonen, zorgt voor een goede sfeer tussen klant en Friesland Lease.

Ik vind het fantastisch dat er zo veel mensen vertrouwen hebben in mij en Friesland Lease en het wagenpark bij ons onder brengen.

Ik ben woonachtig in Drachten, samen met mijn vrouw en twee prachtige dochters. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief en competitief bezig, maar ook een stuk gezelligheid vind ik erg belangrijk. Na jarenlang zelf gevoetbald te hebben ben ik sinds een aantal jaren overgestapt naar tennissen en zo nu en dan sla ik nog een balletje op de golfbaan.

Mark Veninga

Senior Accountmanager

Mark Veninga

Senior Accountmanager

Sinds september 2018 ben ik werkzaam bij Friesland Lease als accountmanager in de buitendienst.

In de afgelopen 20 jaar ben ik in diverse functies werkzaam geweest in de autobranche waarvan de laatste 8 jaar als Business Unit Manager bij Audi in Drachten.

Mijn kracht ligt in het opbouwen en onderhouden van relaties. Bij Friesland Lease kan ik relatiebeheer combineren met oplossingsgericht meedenken bij mobiliteitsvraagstukken van klanten. Een ideale combinatie!

Duurzame mobiliteitsoplossingen heeft mijn interesse, daarom kijk ik graag samen met de klant hoe we zijn of haar wagenpark een stukje schoner kunnen krijgen.

Daarnaast volg ik alle marktontwikkelingen op de voet .

In mijn vrije tijd mag ik graag tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik woon in Leeuwarden met mijn vrouw en 2 kinderen.

 

Martin Buitenga

Accountmanager

Martin Buitenga

Accountmanager

Na een stageperiode van 6 maanden in 2010, ben ik in 2011 begonnen met werken bij Friesland Lease. Via een gecombineerde functie als ROB-specialist en leaseadviseur ben ik in 2013 doorgegroeid tot volledig leaseadviseur. Het contact met klanten is leuk en altijd verrassend. Er is geen klant gelijk waardoor elke klant vraagt om een andere benadering. Door de flexibelheid van Friesland Lease kunnen we snel schakelen richting onze relaties. Dit vergt een ondernemende instelling van de medewerkers en dat sluit goed aan bij mijn eigen instelling.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn eigen auto’s. Daarnaast ben ik medeoprichter van een 2-daags muziekevenement wat gehouden wordt aan het eind van de zomer.

Martin Pama

Senior Accountmanager

Martin Pama

Senior Accountmanager

“Band opbouwen met je klanten, samen de beste maatoplossing zoeken”

Ik beschouw mezelf als een optimist die graag met z’n klanten meedenkt en vooral voldoening haalt uit het vinden naar de juiste oplossingen op gebied van vraagstukken rondom zijn of haar wagenpark.
Wanneer dat lukt, is mijn dag weer goed..

Ik werk bij Friesland Lease als accountmanager in de buitendienst. Het beheer van de steeds groter wordende klantenportefeuille en de diversiteit die dat met zich meebrengt maakt dat het werk boeiend en uitdagend blijft. Ik ben blij dat Friesland Lease ons daarbij de ruimte en faciliteiten biedt om onszelf daarin ook verder te blijven ontwikkelen.

Mijn achtergrond zit in de Noordelijke autowereld. Na mijn opleiding aan de Havo en de Business school in Driebergen en na het vervullen van mijn dienstplicht, ben ik begonnen te werken bij dealerbedrijven in Groningen en Drenthe. Sinds 2001 ben ik werkzaam in de auto lease branche waarbij alweer sinds 2005 bij Friesland Lease. Werken bij dit bedrijf voelt nog steeds aan als een warme deken met enthousiaste collega’s en een degelijke aandeelhouder, iets wat ik hoop nog heel lang en met veel enthousiasme te kunnen blijven doen.

Naast mijn werk blijft er gelukkig ook nog tijd over voor hobby’s. Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam bij de Brandweer in Assen als bevelvoerder en sinds 2015 als Ploegchef. Rij motor (Helaas te weinig) en ben eigenaar van een 24-voets kajuitzeil jacht waarmee ik bij mooi weer graag het ruime sop kies op de Friese binnenwateren. Verder ben ik trotse vader van twee gezonde jongens en heb een fijne relatie met mijn vriendin die ook werkzaam is bij een (concu)collega leasemaatschappij, en nee, we praten er thuis niet teveel over…al met al duurt voor mij de dag soms veel te kort.

Bij Friesland Lease vind je nog steeds de no nonsens mentaliteit, doen wat je zegt en nakomen wat je belooft. Dat past bij mij. Regionale betrokkenheid met faciliteiten van een grote aandeelhouder, dat maakt ons onderscheidend. Pionierend op het gebied van duurzame mobiliteit, ook echt voorop lopen met het inzetten van elektrische voertuigen of voertuigen op aardgas , niet alleen roepen, maar ook echt doen! Dat houdt het werken bij Friesland Lease ook echt boeiend

Marvin Hebbink

Teamleider Klantenteam binnendienst

Marvin Hebbink

Teamleider Klantenteam binnendienst

Even voorstellen. Mijn naam is Marvin Hebbink , 43 jaar en woonachtig in Drachten. Ik ben getrouwd en vader van twee zoons. Inmiddels ben ik bijna 15 jaar werkzaam bij Friesland Lease, op dit moment in de functie van teamleider Binnendienst .

In de zomer van 2004 ben ik bij Friesland Lease begonnen als Commerciële Binnendienst medewerker. Vervolgens ben ik doorgegroeid naar de functie van leaseadviseur en ben daarna een nieuwe uitdaging aangegaan in mijn huidige functie. Voorafgaand aan mijn loopbaan bij Friesland Lease was ik actief in de pensioenwereld waarbij ik mij de laatste jaren bezig hield met het berekenen en aankopen van het pensioen van de expirerende pensioen- en lijfrenteverzekeringen.

Van nature ben ik een rustig en betrouwbaar persoon. Ik ga graag georganiseerd te werk en onderzoek alle mogelijkheden om zo het beste resultaat voor onze relaties te realiseren. Op deze manier streef ik er naar om een langdurige relatie op te bouwen met onze klanten.

Mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn jongens. Daarnaast ben ik actief als trainer en/of leider bij de voetbal van mijn jongens. Verder ben ik een sportliefhebber, tennis Ik zelf en ben een trouwe supporter van Donar.

Friesland Lease is een flexibele organisatie voor zowel haar relaties als haar eigen mensen. Ik waardeer met name de zelfstandigheid die je krijgt als werknemer om je functie uit te oefenen, hierdoor kun je je creativiteit kwijt in je werkzaamheden en beslissingen.
Samen met mijn sympathieke en enthousiaste collega’s werk ik dan ook met veel plezier bij Friesland Lease.

Mathijs Mug

Teamleider klantenteam binnendienst

Mathijs Mug

Teamleider klantenteam binnendienst

In 2007 ben ik gestart met de studie Bedrijfskunde in Groningen, met als doel na deze studie een baan te vinden waarmee ik mijn passie voor auto’s kon combineren. In 2011 afgestudeerd en begonnen in de autoleasebranche, sinds april 2019 maak ik trots deel uit van het prachtige bedrijf Friesland Lease. Mijn werkzaamheden bij Friesland Lease zijn voornamelijk intern, voor mijn functie als Teamleider werk ik samen met een enthousiaste groep collega’s en proberen wij onze klanten ieder dag volledig te ontzorgen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de inkoopstrategie van onze leasevoertuigen. Ondanks dat ik intern georiënteerd ben, haal ik ook veel voldoening uit contact met onze klant. Friesland Lease is een vooruitstrevende organisatie in mobiliteit, maar ook een goede werkgever met de focus op vitaliteit.

Ik woon met veel plezier in de prachtige stad Groningen, samen met mijn vrouw en Friese Stabij. Je doet me veel plezier met een potje tennis of een hapje en drankje (of twee) in de stad met vrienden of familie. Formule 1 is een hobby van mij en ik sta graag meerdere keren per week op de tennisbaan. Ik ben pragmatisch maar zeker niet kört veur de kop, “bandje lek is bandje wisselen, en geen flauwekulletjes”!

Menno Kooistra

Leaseadviseur Leasefiets

Menno Kooistra

Leaseadviseur Leasefiets

Mijn naam is Menno Kooistra ik ben geboren en getogen in Drachten. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sporten en leuke dingen doen met mijn familie. Sinds juli 2019 ben ik werkzaam voor Friesland Lease in het team Leasefiets.
De prettige werksfeer en de afwisselende werkzaamheden zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Iets wat ik erg belangrijk vind! Samen met mijn enthousiaste collega’s zetten wij ons elke dag volledig in voor onze klanten en zijn we altijd bezig met het vervoer van morgen, met de vraag hoe we onze aarde, ons milieu en onszelf gezond houden. Kortom: Friesland Lease is een mooi bedrijf om voor te mogen werken.

Minke van der Heide

Leaseadviseur

Minke van der Heide

Leaseadviseur

Mijn naam is Minke van der Heide sinds mei 2017 werkzaam bij Friesland Lease. Begonnen bij de receptie voor een aantal uurtjes in de week. Al snel voelde ik me thuis binnen het team van Friesland Lease. Fijne collega’s met kennis van zaken, een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels ben ik sinds eind december 2017 werkzaam als medewerker binnendienst op de afdeling leasefiets. Met deze uitdaging hoop ik nog jaren een bijdrage te leveren aan de wensen van onze klanten op het gebied van mobiliteit.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om bezig te zijn, iets te ondernemen of te organiseren. Ben actief betrokken bij diverse verenigingen, moeder, vrouw en muziekkant in hart en nieren, dus verveel me nooit!

Mirjam Marinus

Manager Marketing, HR & MT lid

Mirjam Marinus

Manager Marketing, HR & MT lid

Ik werk nu al elf jaar bij Friesland Lease, passie in mijn werk vind ik erg belangrijk. Als je het naar je zin hebt zit je op je plek en ga je met passie naar je werk! Bij Friesland Lease krijg je veel vrijheid om te ondernemen, dit vind ik een belangrijke eigenschap die ik als bakkersdochter in het bedrijf van mijn ouders heb meegekregen. Dit kan ik bij Friesland Lease ook kwijt in mijn functie als Manager Marketing & HR.

Het leuke van onze schaalgrootte is, dat je de ruimte krijgt om verschillende disciplines uit te mogen voeren. Van onze internet site, social media, reclameplan, huisstijl, HR, relatie evenementen en beurzen. Deze diversiteit vind ik geweldig, elke dag is anders. Ik krijg energie van leuke reacties van onze klanten op social media, internet, klantevenementen en beursactiviteiten die we samen met onze collega’s organiseren.

Ik ben getrouwd en ik heb twee prachtige dochters: Britt en Noa. Mijn hobby’s zijn hardlopen, bodypump, volleyballen, schaatsen en skiën. Af en toe werk ik nog in de bakkerij van mijn familie, ik vind het fijn om klanten te adviseren en mee om te gaan.

Olaf Stegeman

Specialist Techniek & Schade

Olaf Stegeman

Specialist Techniek & Schade

Begin jaren 90 ben ik begonnen op de schadeafdeling van een tussenpersoon in verzekeringen waarna eind 2004 een switch is gemaakt naar de afdeling schade van een andere leasemaatschappij in het noorden. Het grootste deel van de tijd daar ben ik werkzaam geweest als schadebehandelaar en later als innamespecialist. Sinds maart 2017 ben ik werkzaam als specialist op de afdeling Rob/Schade waar we met een kundige, gemotiveerde en gezellige groep collega’s onze klant optimaal kunnen bedienen door de korte lijnen binnen het bedrijf. Het oplossen van een probleem van de klant en het contact met de klant geeft mij een goed gevoel. Het vinden van een passende oplossing sluit prima aan bij onze instelling over klantgericht denken en serviceverlening, zeker als we zaken op een “groene” manier kunnen oplossen. Dus geen dag hetzelfde en steeds weer een mooie uitdaging.

Buiten het werk om ben ik veel te vinden op de voetbalvelden van vv De Sweach. Daarnaast ben ik ook bestuurslid binnen de Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag waar wij verantwoordelijk zijn voor de inrichting èn het beheer van de 4 speeltuinen die Beetsterzwaag rijk is.

Piet Hoekstra

Occasion manager

Piet Hoekstra

Occasion manager

Ik ben al een aantal jaren verbonden aan Friesland Lease en ben eind verantwoordelijk van de verkoop van ex-leaseauto’s. Jaarlijks op dit moment ca. 1600 stuks.

Daarnaast kan ik gelukkig het klantenwerk onderhouden door als account manager hun zaken te behartigen. Al met al dus een prachtige afwisselende baan waar ik altijd met mensen om kan gaan en dat is het mooier dan het mooiste blik.

Reinier Boxum

Teamleider Leasefiets

Reinier Boxum

Teamleider Leasefiets

Sinds augustus 2017 maak ik deel uit van het Leasefiets team van Friesland Lease. Een leuk jong team, welke met kennis en professionaliteit hard werkt op de Lease fietsmarkt van Nederland en België. Voor zowel de zakelijke als de privé klant.

Voor Friesland Lease ben ik werkzaam geweest als zelfstandig horecaondernemer en daarna kort in dienst bij de ING. Ik woon in een mooie buurt aan het water in Drachten samen met vrouw Fardau en mijn twee dochters Amber en Yfke. In de weekenden zijn we veel te vinden op de hockeyvelden bij ons clubje: “de Graspiepers”. Beide dochters hockeyen en coach ik met veel plezier het team van mijn jongste dochter Yfke. Op zondag speel ik zelf wedstrijden. Daarnaast vervul ik commissiewerk voor de club. Tijdens de zomervakanties trekken we er graag met de caravan op uit. Onze favoriete bestemming is Frankrijk. Ook hebben wij bij huis een zeilbootje liggen en gaan we als het weer het toelaat het water op.

Als persoon ben ik rustig, pragmatisch, vooruitdenkend en beschik over oplossend vermogen. Ik vind het werken in teamverband erg leuk en heb geen “nine-to-five” mentaliteit. Werken bij Friesland Lease is uitdagend, dynamisch en erg leuk. Ik ga met enorm veel enthousiasme en energie naar mijn werk en hoop dat nog jaren te gaan doen.

Robert Bouman

Leaseadviseur

Robert Bouman

Leaseadviseur

Vanuit mijn studie Junior Accountmanagement ben ik in eerste instantie aan de slag gegaan als buitendienst bij een productiebedrijf van diamantgereedschappen voor de natuursteenmarkt. Sinds kort ben ik echter werkzaam bij Friesland Lease als Leaseadviseur. Fris en vol enthousiasme ben ik nu ter ondersteuning van de buitendienst, en dan met name voor de klanten van Martin Pama. Voor zijn klanten verzorg ik alles achter de schermen, en soms ben ik bij zijn bezoeken aanwezig.

Friesland Lease is voor mij een stabiele, serieuze plek waar ik het gros van mijn dagen door mag brengen. Dagen vliegen voorbij, dankzij de leuke collega’s en vele werkzaamheden die bij dit bedrijf en deze functie komen kijken. De korte lijnen binnen de organisatie maken het dat ik kan excelleren in mijn functie en de klanten op zeer korte termijn van een antwoord kan voorzien. Tevens kan ik hierdoor proactief voor mijn klanten bezig zijn.

Mijn vrije tijd bestaat voornamelijk uit fitness, motorrijden, wandelen en reizen. Daarnaast ben ik het type dat liever met vrienden thuis een gezellige avond vol bordspellen heeft, dan iets anders.

 

Robert-Jan Bosma

Verhuurmedewerker

Robert-Jan Bosma

Verhuurmedewerker

Mijn naam is Robert-Jan Bosma en inmiddels al 18 jaar werkzaam bij Friesland lease op de afdeling verhuur.

Dagelijks houd ik mij bezig met het verhuren van auto’s voor een dag, weekend of langere tijd. Ook regel ik het transport van de huurauto’s, en zorg ervoor dat alle ex-leaseauto’s weer retour komen bij Friesland lease. Dit alles doe ik samen met een negental Collega’s. De veelzijdigheid van mijn werk zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.

In mijn vrije tijd ga ik graag even te hardlopen om mijn conditie op peil te houden.

Rudolf Frankena

Assistent controller

Rudolf Frankena

Assistent controller

Na een periode van 5 jaar werkzaam te zijn geweest bij een accountantskantoor ben ik vanaf 2006 met veel plezier werkzaam bij Friesland Lease.

Als assistent controller hou ik me onder andere bezig met diverse rapportages, belastingaangiftes, het financieel beoordelen van nieuwe klanten en het regelen van subsidies voor ‘groene’ auto’s.

Sandra van Veen-Hendriks

Leaseadviseur

Sandra van Veen-Hendriks

Leaseadviseur

Na een aantal jaren uit de leasewereld te zijn geweest, werk ik met heel veel plezier sinds begin 2011 bij Friesland Lease. Ik vind mijn baan als leaseadviseur erg leuk. Het klantencontact vind ik het leukste en het is mooi als je met je klant gezamenlijk tot een goede oplossing kunt komen in de voorziening van mobiliteit.

Als klein kind vond ik auto’s al leuk. Als geld geen issue was, kocht ik een Mercedes-Benz SLS GT. Mooie auto en een super geluid! Zelf hebben we een tweetal klassiekers: een 2CV uit 1983 en een Mercedes W123 t-model uit 1984. Mijn echtgenoot vindt het prachtig om aan de auto’s te sleutelen en ik rij er graag in.

Verder doe ik mijn best om twee keer per week hard te lopen en ik ga naar de sportschool. Reizen vind ik geweldig. De mooiste vakanties waren tot nu toe de camperreizen door Canada en Zuidwest Amerika. Frankrijk en Groot Brittannië vind ik ook prachtig. Ik luister ook graag naar muziek en ik bezoek graag concerten en festivals. Een aantal favoriete bands/artiesten zijn: Queen, Muse, Nightwish, Ed Sheeran en Gregory Porter.

Friesland Lease is een mooie club om voor te mogen werken. Het is een hecht team van collega’s en we hebben naast hard werken een hoop lol met elkaar. Ik ga, mede daardoor, elke dag met plezier naar mijn werk. En natuurlijk staat voorop dat we onze uiterste best doen voor onze klanten!

 

Saskia Gaerthé

Medewerker binnendienst

Saskia Gaerthé

Medewerker binnendienst

Sinds 2012 ben ik parttime werkzaam bij Friesland Lease als commerciële medewerker binnendienst. Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en heel divers.

Friesland lease is een vooruitstrevend bedrijf wat zich richt op de mobiliteit van de toekomst. Wij werken bij Friesland lease in een hecht team met een fijne sfeer. Alle medewerkers leveren vanuit hun eigen functie een bijdrage aan dezelfde doelstelling, hierin staat de klant centraal en op de eerste plaats.

Ik hoop nog vele jaren mijn steentje hieraan bij te dragen.

Silvia Akkerman

Medewerker binnendienst

Silvia Akkerman

Medewerker binnendienst

Mijn naam is Silvia Akkerman. Na een stageperiode van 6 maanden, ben ik aansluitend begonnen bij Friesland Lease in januari 2016 als contractbeheerder.

Mijn werkzaamheden zijn veelal afwisselend en bestaan o.a. uit het opmaken van contracten, auto’s bestellen en eventueel tenaamstellen, het bewaken van afleverdata van in bestelling staande auto’s etc.

Friesland lease is een vooruitstrevend bedrijf dat graag voorop loopt in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit.

De veelzijdigheid van mijn werkzaamheden en de gezellige groep collega’s maakt dat ik iedere dag met veel enthousiasme en gedrevenheid naar mijn werk ga.
Ik hoop in de toekomst dan ook nog veel ervaring op te mogen doen in de auto lease.

Sipke van der Ploeg

Senior Accountmanager

Sipke van der Ploeg

Senior Accountmanager

Ik werk sinds 1991 bij Friesland Lease. We waren een kleine intieme organisatie met 400 auto’s in beheer. Mijn taken binnen Friesland Lease zijn onveranderd gebleven; het beheren van klanten met passie.

Inmiddels zijn we gegroeid naar 8000 auto’s. De tijden zijn veranderd. Als men mij in 1991 zou vertellen over Leasefiets, Groen Leasen en Vakantieauto dan had ik gevraagd van welke planeet de profeet was gekomen.

Een ding is echter niet veranderd; we zijn nog steeds een intieme laagdrempelige organisatie met plezierige en professionele medewerkers.

 

Sjouke Heddema

Verhuurmedewerker

Sjouke Heddema

Verhuurmedewerker

Kort nadat ik mijn MBO Boekhoudkundig Medewerker-diploma in juli 2004 had opgehaald, werd ik benaderd om per 1-9-2004 onderaan de ladder te beginnen bij Friesland Lease/Huur. In de afgelopen jaren heb ik door mogen groeien in de autoverhuurbranche, en tegenwoordig ben ik, naast mijn andere collega’s, autoverhuurmedewerker.

“Sinds de zomer van 2016 zijn wij verhuisd naar een AAA-locatie waar we naast de ingang van Friesland Lease zitten. Hier kunnen wij onze professionaliteit laten zien en zelfs verder door ontwikkelen. Dankzij de verhuizing in 2016 is het op de werkvloer een stuk rustiger geworden zodat alle aandacht gevestigd kan worden op de klanten, maar ook op de dagelijkse werkzaamheden.”
Ik voel me bevoorrecht dat ik werkzaam mag zijn bij het autoverhuurteam van Friesland Lease. Met name de betrokkenheid tussen de collega’s en richting de klanten zorgt ervoor dat je tot het uiterste gaat om de klant van dienst te willen zijn. Ik hoop nog vele jaren onderdeel van dit team te zijn.

Met 4 dagen in de week fysiek en mentaal aanwezig op de werkvloer om het gehele circuit draaiende te houden, heb ik tussendoor gelukkig nog tijd voor een goed robbertje squash op wedstrijdniveau (in Drachten, maar soms ook in Groningen, en voor wie eens wil…je weet mij te vinden) en plan ik regelmatig tijd in met vrienden.

 

Tanja Bouma

Hoofd Verhuur

Tanja Bouma

Hoofd Verhuur

Inmiddels hou ik mij al vele jaren met heel veel plezier bezig met alle facetten van autoverhuur. Ze zeggen wel eens dat een persoon bij het interieur hoort; die uitdrukking is ook zeker van toepassing op mij. Elke dag regelen dat alle klanten, naar alle tevredenheid, mobiel blijven is de uitdaging die wij als team aangaan.

In 2012-2013 zijn wij door Bovag gekozen tot beste verhuurder van Nederland, wat zeker voelt als een kroon op alle werkzaamheden die wij als team met elkaar uitvoeren, daar ben ik enorm trots op.

In mijn vrije tijd ben ik vooral “mem” en op deze functieomschrijving ben ik meer dan trots. Om in conditie te blijven, zodat alle processen soepel blijven verlopen, sport ik heel graag. Volleybal is mijn grote passie, zowel actief als passief. Daarnaast vind ik het heerlijk om te hardlopen en te wandelen. En als er dan nog tijd overblijft ontspan ik mij graag met een goed boek of lekker voor de buis.

Tjerk Wijbrandi

Tjerk Wijbrandi

Accountmanager

Tjerk Wijbrandi

Accountmanager

Leuk dat u op mijn foto klikt!

Sinds december 1999 ben ik werkzaam bij Friesland Lease. In de loop der jaren ben ik, door interne doorgroeimogelijkheden, in diverse functies (w.o. commerciële binnendienst, leaseadviseur en teamleider van een klantenteam) nu met veel plezier werkzaam als accountmanager. Door de diverse functies ken ik het Friesland Lease en de procesgangen van A tot Z, waardoor ik slagvaardig mijn functie uitoefen.

Friesland Lease heeft de afgelopen jaren vele veranderingen ondergaan, als vooroploper van nieuwe en duurzame ontwikkelingen op mobiliteitsgebied. De veranderende markt en de wijze waarop wij hiermee omgaan houdt het vakgebied boeiend en uitdagend. Samen met alle collega’s werken aan tevreden klanten; dat is waar we voor staan. Samen en tevreden, dat is wat bij mij past!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrouw en twee dochters. Beide dochter zitten op hockey waardoor we wekelijks op de hockeyvelden te vinden zijn. Zelf sla ik wekelijks een balletje op de squashbaan. Verder ben ik een echte watersporter en trekken we er graag op uit met onze boot.

Wilt u een keer kennismaken? Bel of mail mij gerust, dan informeer en adviseer ik u graag over alle mobiliteitsmogelijkheden.

Tjisse Kerkstra

Leaseadviseur

Tjisse Kerkstra

Leaseadviseur

Aangenaam!

Mijn naam is Tjisse Kerkstra, geboren en getogen in het Friese dorpje Gersloot. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek voetballer en reis ik graag. Sinds December 2018 ben ik met erg veel plezier werkzaam als Leaseadviseur bij Friesland Lease. Een warm bad, een nuchtere en hechte familie, dat is hoe ik Friesland Lease zou willen beschrijven.

Na enkele jaren binnen de klantenservicebranche te hebben gewerkt als Teamleider klantenservice, bij vooruitstrevende bedrijven als Body&Fit en Paylogic, was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Het servicegerichte, commerciële en afwisselende karakter van de functie Leaseadviseur is iets wat mij gelijk al erg aansprak. Luisteren naar de wensen van de klant, advies geven en samen tot het beste resultaat komen is iets waar ik veel voldoening uit haal. Als sportieve persoonlijkheid ga ik een uitdaging niet uit de weg en met mijn jarenlange ervaring binnen de klantenservice heb ik service hoog in het vaandel.

#Denk in mogelijkheden en niet in problemen. #Domme vragen bestaan niet. #Work hard play hard!

Wendy Jousma

Medewerker binnendienst Leasefiets

Wendy Jousma

Medewerker binnendienst Leasefiets

Mijn naam is Minke van der Heide sinds mei 2017 werkzaam bij Friesland Lease. Begonnen bij de receptie voor een aantal uurtjes in de week. Al snel voelde ik me thuis binnen het team van Friesland Lease. Fijne collega’s met kennis van zaken, een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels ben ik sinds eind december 2017 werkzaam als medewerker binnendienst op de afdeling leasefiets. Met deze uitdaging hoop ik nog jaren een bijdrage te leveren aan de wensen van onze klanten op het gebied van mobiliteit.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om bezig te zijn, iets te ondernemen of te organiseren. Ben actief betrokken bij diverse verenigingen, moeder, vrouw en muziekkant in hart en nieren, dus verveel me nooit!

Wichard Russchen

Assistent Occasion manager

Wichard Russchen

Assistent Occasion manager

Aangenaam!

Mijn naam is Wichard Russchen, geboren en getogen in Drachten. In 2009 ben ik begonnen bij Friesland Lease op de verhuurafdeling. Na 9 jaar hier met veel plezier te hebben gewerkt werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik halverwege 2018 overgestapt naar het occasion team.

Ik vind het te gek om samen met mijn vriendin Sabina de wereld te verkennen, zowel door veel te reizen als door te geocachen. Daarnaast ben ik een enorme metalfan. Jarenlang heb ik zelf in metalbands gespeeld (als drummer en als zanger) en struin dan ook graag de poppodia en festivals af voor mijn favoriete bands of om de lokale metalscene te supporten.

Mijn favoriete uitspraak is dan ook: “kam je haar met een gitaar!”

Rock on!