Over ons

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Friesland Lease vinden wij onze omgeving belangrijk, in de breedste zin van het woord. Het belang van de omgeving komt bij Friesland Lease naar voren door Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO). Ons doel is om een duurzame en economisch gezonde organisatie te zijn met een sterk toekomstperspectief. Hieraan geven we invulling aan de hand van de drie thema’s: 

People planet profit 

MVO en Friesland Lease

Friesland Lease werkt op een maatschappelijk verantwoorde manier, in samenwerking met onze klanten en stakeholders. Ons doel is om een duurzame, economische, gezonde én vitale onderneming te zijn met een sterk toekomstperspectief. Wij beseffen dat het vinden van een balans tussen een economisch gezonde bedrijfsvoering en het ondernemen met oog voor het milieu, toekomstige generaties en ethische, sociale aspecten een positief effect heeft op alle betrokken partijen. Duurzaamheid en MVO wordt zoveel mogelijk geïntegreerd in ons beleid en onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Download hier ons MVO Jaarverslag

Download hier onze beleidsverklaring

Continue verbeteren

Als ondernemende organisatie zijn we bij Friesland Lease is continue in ontwikkeling. Op het gebied van innovatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen en op het gebied van MVO en Kwaliteitsmanagement. Keurmerken en certificeringen tonen aan waarmee we onze dienstverlening blijven verbeteren. Neem een voorbeeld aan het keurmerk Private Lease, Friese Onderneming van het Jaar 2020, Beste Leasemaatschappij 2022 en certificeringen als onderstaande op het gebied van MVO.

MVO Prestatieladder

Friesland Lease neemt de MVO Prestatieladder pijlers, People, Planet en Profit, als uitgangspunten voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om 31 MVO-thema’s door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders, voortdurend te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om met de juiste balans tussen People, Planet en Profit, duurzaam te ondernemen. Het certificaat maakt uw duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar.

CO2-prestatieladder

Friesland Lease denkt met groene, duurzame mobiliteitsoplossingen vandaag al aan de dag van morgen. Met trots hebben wij ons gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 3.1. De CO2-prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument van Nederland die bedrijven en overheidsinstanties helpt bij het reduceren van CO2-uitstoot en kosten.

Lees meer