Privé Lease en BKR

Private Lease is een uitstekende optie voor wie in een nieuwe auto wil rijden met zekerheid over de kosten. U wordt volledig ontzorgd voor een vast bedrag per maand, waarbij kosten voor onderhoud, verzekering en motorrijtuigenbelasting inbegrepen zijn. Omdat een leasecontract financiële verplichtingen met zich meebrengt, wordt het beschouwd als een lening. Daarom wordt dit geregistreerd bij het BKR.

Wat is een BKR-registratie?

  • In het BKR-register wordt bijgehouden wat iemands leningen en betaalverplichtingen zijn. Dit om u te beschermen tegen te hoge maandlasten.
  • Een BKR-registratie is positief, wanneer u altijd op tijd uw rekeningen heeft betaald. Dan staat er in het register dat u financieel betrouwbaar bent.
  • Omdat de lening BKR-geregistreerd is weten u en de kredietverstrekker dat u de lening aankan.

Wat voor invloed heeft een BKR-registratie?

Het is goed om te weten dat een Privé leasecontract altijd BKR geregistreerd wordt en wat voor invloed dit heeft op het lenen van bijvoorbeeld een hypotheek.

De bank kijkt namelijk naar hoeveel ruimte u nog over heeft naast het betalen van uw vaste lasten.

Het bedrag wat bij BKR geregistreerd wordt, is het totale leasebedrag. Heeft het contract een looptijd van 48 maanden en zijn de kosten 400 euro per maand. Dan wordt er 48 x 400 = 19.200 bij het BKR geregistreerd.

Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft is het niet mogelijk om bij Friesland Lease een auto te leasen via private lease.