Oplossingen

Financial Lease

Het runnen van een bedrijf brengt veel kosten met zich mee. Ook de aanschaf van een zakelijke (bedrijfs)auto betekent vaak een behoorlijke aanslag op je werkkapitaal. Een nieuwe bedrijfswagen kan een grote investering zijn, die niet altijd goed uitkomt. Met financial lease is deze grote investering niet nodig, en spreidt u de kosten over de leaseperiode. Hierdoor bent u flexibel en blijven de kosten overzichtelijk.

Offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

Wat is financial lease?

Bij financial lease koopt u eigenlijk een auto, maar betaalt u deze in termijnen terug. U wordt economisch eigenaar van de auto, Friesland Lease is de juridisch eigenaar tot u de laatste maandelijkse termijn heeft betaald. Op deze manier weet u elke maand precies waar u aan toe bent. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat u niet direct een grote investering hoeft te doen. Dit geeft u de ruimte om uw geld te investeren in andere delen van uw bedrijf. U betaalt elke maand een vast bedrag, dus er zijn geen verrassingen. Het verschil met andere leasevormen is dat de kosten voor zaken als onderhoud en verzekeringen bij u liggen.

De beste auto voor uw bedrijf

U wilt een betrouwbare auto die u op een representatieve manier van A naar B brengt. Wat dit voor auto is, hangt helemaal af van uw wensen. Bij Friesland Lease hebben we een ruim aanbod verschillende automerken en modellen. Zo zit er altijd iets bij wat aansluit op uw wensen. Samen met onze adviseurs zoeken we naar de beste mobiliteitsoplossing voor u.

De einddatum van uw leaseperiode

Financial lease heeft een einddatum. Op deze datum heeft u alle betalingen gedaan en is de auto helemaal van u. Het kan zijn dat u in uw contract een slotsom heeft afgesproken. Dit betekent dat u aan het einde een afgesproken bedrag betaald. Het voordeel hiervan is dat uw maandelijkse termijn lager is. Het nadeel is dat u nog een geldbedrag moet betalen aan het einde van het contract. U kunt er dan voor kiezen om de auto te blijven rijden, of om een nieuwe auto te leasen. De keuze is aan u. Als dit moment aanbreekt denken onze lease specialisten graag met u mee over de beste mogelijkheid voor uw situatie op dat moment.

Bent u klaar voor Financial Lease?

Financial lease kan een goede keuze zijn voor u als ondernemer. Het geeft u de vrijheid om te investeren in uw bedrijf, terwijl u toch in een nieuwe auto rijdt. Bent u klaar om de stap te zetten? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wat is het verschil tussen Financial en Operational lease.

Met Financial Lease wordt u eigenaar van het voertuig na afloop van het leasecontract, waardoor u volledige controle en eigendom verkrijgt. Dit is een uitstekende optie als u op zoek bent naar langetermijninvesteringen en de waarde van het voertuig op uw balans wilt zetten. Aan de andere kant biedt Operational Lease flexibiliteit en gemak, waarbij Friesland Lease de verantwoordelijkheid draagt voor onderhoud en risico’s. Deze optie is ideaal als u zich wilt richten op uw kernactiviteiten zonder de zorgen van eigendom. Maak de juiste keuze die aansluit bij uw bedrijfsbehoeften.

Voordelen Financial lease

 • U bent economisch eigenaar.
 • Einde leasecontract is de auto van u.
 • Fiscale voordelen.
 • Maandtermijn is te verlagen door looptijd, aanbetaling en slottermijn.
 • Geen maximale kilometers.

Voordelen Operational lease

 • Banden, Reparatie en onderhoud zijn inbegrepen.
 • Verzekering wordt door ons geregeld.
 • Rente, afschrijving en belastingen zijn inbegrepen.
 • Optioneel kunt het contract aanvullen met winterbanden, vervangend vervoer en tankpas.

Veelgestelde vragen

Financial lease kun je vergelijken met een hypotheek op een huis. Net als bij een huis ben je direct economisch eigenaar, terwijl het voertuig of bedrijfsmiddel het onderpand van de bank blijft. Bij financial lease wordt de leaseauto of het bedrijfsmiddel beschouwd als het onderpand. Na de leaseperiode blijft meestal een restbedrag over, de zogenaamde slottermijn. Zodra je deze hebt afbetaald, wordt de auto of het bedrijfsmiddel volledig jouw eigendom. Op dat moment ben je zowel economisch als juridisch eigenaar van het voertuig.

Ja, als zzp’er kunt ook bij Friesland Lease Financial Leasen. Voor bedrijfswagen tot aan zakenauto kunt u bij ons terecht.

Heeft u een (bedrijfs-)wagen gezien bij de dealer of online? Neem dan contact op met een van onze medewerkers die u verder kunnen adviseren.

Bij financial lease komt het bedrijfsmiddel op de actiefzijde van de balans terecht, wat betekent dat het geactiveerd wordt. Tegelijkertijd wordt de leaseverplichting op de passiefzijde van de balans verwerkt als schuld.

Economisch eigenaar

Bij het kiezen voor financial lease wordt uw droomauto echt van u. Als economisch eigenaar profiteert u van aanzienlijke belastingvoordelen, zoals de mogelijkheid tot afschrijving, investeringsaftrek en renteaftrek. Bovendien kunt u de BTW over de aankoopsom van uw auto terugvorderen.

 

Juridisch eigenaar

De leasemaatschappij is juridische eigenaar, vergelijkbaar met de bank bij het kopen van een huis met een hypotheek, waarbij het huis als onderpand dient. In het geval van leasing is de auto nu het onderpand. Na het voltooien van de leaseperiode en volledige betaling van alle termijnen en slottermijn bent u ook juridisch eigenaar, omdat u de auto hebt afbetaald.

Naast de maandelijkse termijnen van uw financial leasecontract, moet u zelf betalen voor de volgende onderdelen:

 • Onderhoud
 • Reparatie
 • (Winter-)banden
 • Belastingen
 • Verzekering

Stel uw vraag in het formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.