Oplossingen

Elektrisch leasen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het is beter voor het milieu en kan ook voor u veel voordelen hebben. Friesland Lease helpt u graag om de overstap naar elektrisch rijden te maken. We maken het u zo makkelijk mogelijk. Zo kunt u zorgeloos genieten van de voordelen van elektrisch leasen.

Offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

De voordelen van elektrisch leasen

Elektrisch leasen is goed voor het milieu, maar er zijn nog meer redenen om voor elektrisch leasen te kiezen.

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgever én werknemer

Sinds de jaarwisseling van 2019 – 2020 zijn er in Nederland twee bijtellingscategorieën voor zakelijk geleasete voertuigen: 8% en 22%. Voertuigen zonder directe CO2-uitstoot, zoals elektrische en waterstofauto’s, vallen onder de gunstige 8% bijtelling, wat fiscale voordelen biedt voor zowel werkgever als werknemer. Voor elektrische auto’s geldt wel een fiscaal limiet van €50.000 voor de 8% bijtelling, waarna een tarief van 22% wordt gehanteerd.

Tanken wanneer het kan, niet wanneer het moet

U kunt het tankstation zo voorbij rijden, want laadpalen zijn op het werk, in de stad of zelfs thuis steeds meer te vinden. Zo kunt u uw auto opladen tijdens uw werk, een afspraak of wanneer u gewoon thuis bent. De meeste nieuwe elektrische auto’s in Nederland kunnen in ongeveer 8 uur volledig worden opgeladen. En heeft u toch een snelle oplaadbeurt nodig? Dan is er een landelijk netwerk van FastNed en IONITY-laadpalen beschikbaar.

Tot 50% lagere brandstofkosten

Hoe dat kan? We laten u graag een voorbeeld zien. Bij een vergelijking tussen de Hyundai Kona EV en de benzinevariant, bij een jaarkilometrage van 25.000 km, blijkt de EV aanzienlijk goedkoper. Met de EV, waarvan de accu circa 350 km rijdt na volledig opladen, besteedt u per maand ongeveer €83,81 aan laadkosten (bij een kWh-tarief van €0,22). De benzineversie, die gemiddeld 740 km rijdt op een volle tank, kost u ongeveer €230 per maand aan brandstof (bij een literprijs van €1,63). Dat is een brandstofbesparing van 63,5% met de EV, en mogelijk meer als er deels zakelijk geladen wordt.

Eén prijs, inclusief verzekering, onderhoud en service

Zorgeloos elektrisch rijden doet u met de all-in service van Friesland Lease. Dit betekent dat u maandelijks één vast bedrag betaalt, en wij zorgen voor de rest. Zo wordt onderhoud volledig verzorgd – u levert de auto in en haalt hem weer op. Ook verzekeringen en schadeherstel zijn volledig geregeld. Het is de ultieme zorgeloze ervaring voor onze leaserijders.

Een elektrische auto die bij u past

Er zijn veel verschillende elektrische auto’s. Van kleine stadsauto’s tot grote SUV’s. Bij Friesland Lease hebben we een ruim aanbod. Zo is er altijd een auto die bij u past. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste auto. Samen kijken we naar wat u nodig heeft en wat uw wensen zijn.

Actieradius

De actieradius is hoe ver u kunt rijden met een volle accu. Dit verschilt per auto. Sommige auto’s kunnen wel 400 kilometer rijden op een volle accu. Maar ook als u veel kilometers maakt, is een elektrische auto een goede keuze. We helpen u graag om te kijken welke auto het beste bij uw situatie past.

Slimme laadoplossing van Alva Charging

Met de geavanceerde laadoplossingen van Alva Charging wordt elektrisch rijden nog gemakkelijker en voordeliger. Alva Charging levert een intelligent laadstation dat zich aanpast aan uw ritme en energieverbruik. U hoeft alleen maar in de app aan te geven wanneer uw auto volledig opgeladen moet zijn, en de slimme technologie doet de rest. Het systeem kiest de meest kosteneffectieve en groene stroom om uw voertuig op te laden, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Met Alva Charging geniet u van het gemak van thuisladen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over wanneer het opladen moet gebeuren.

Maak de overstap naar elektrisch leasen

Bent u klaar voor de toekomst? Maak dan de overstap naar elektrisch leasen. Friesland Lease helpt u hierbij. We geven u advies en beantwoorden graag al uw vragen. Samen vinden we de weg naar uw duurzame leaseoplossing.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

U dient alle accesoires die bij de auto horen, zoals kenteken pasje, reserve sleutels en bijgeleverde en mee geleasede accessoires in te leveren met de auto. Inleveren kan bij een schadenet herstel vestiging tenzij anders met uw mobiliteitsadviseur of wagenparkbeheerder afgesproken.

Neem daarvoor contact op met uw mobiliteitsadviseur. Hij kan u de overnameprijs verstrekken. Zodra deze prijs akkoord is dient het voertuig afgerekend te worden en op uw naam te worden overgeschreven.

Uw leaseauto is bij Friesland lease verzekerd met een ruime dekking in vele landen. Het eigen risico is laag. Zo heeft u bij ons geen eigen risico voor WA schade en een laag eigen risico voor casco schade. Is uw schade op de tegenpartij verhaalbaar, dan regelt Friesland Lease het verhalen voor u. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Casco verzekering zijn standaard uitgebreid met een Ongevallen Inzittenden Verzekering (OIV) en Verhaalsrechtsbijstand verzekering. Indien gewenst kan de OIV uitgebreid worden met een Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Ja, dat kan. Uw mobiliteitsadviseur helpt u hier graag mee. Friesland Lease heeft een ruim wagenpark met eigen voorloopauto’s.

Ja, dat kan! Voor een vast aantrekkelijk maandbedrag en transparante voorwaarden kunt u bij Friesland Lease onbezorgd een nieuwe of jong gebruikte auto rijden. Zie voor meer informatie: Privé Lease auto.

De auto mag worden ingeleverd bij een vestiging van Schadenet. Wij vragen u om te bellen met de betreffende vestiging van Schadenet voor het maken van een afspraak, of dit te doen via uw wagenparkbeheerder. De auto wordt bij het inleveren gezamenlijk geschouwd met de medewerker van Schadenet. U ontvangt een kopie van het schouwingsformulier.

U kunt aan het eind van de leaseovereenkomst de auto overnemen voor een aantrekkelijke koopprijs. U heeft dan een prima auto, waarvan u nog jaren plezier kunt hebben. U weet zelf het beste wat er in de leaseperiode mee is gebeurd. Overname van de auto is uiteraard niet verplicht. U kunt dan de auto inleveren op een door Friesland Lease aan te geven locatie waar men bekend is met de innameprocedure van Friesland Lease. Wij adviseren u om bij de inname van de auto zelf aanwezig te zijn.

 

Van Friesland Lease mag iedereen met een geldig rijbewijs in de leaseauto rijden. Echter heeft u ook toestemming nodig van uw werkgever. Vraag dit na bij uw wagenparkbeheerder.

Stel uw vraag in het formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.