Een elektrische auto leaset u bij
Friesland Lease

Ook wel eens aan een elektrische auto gedacht?

Superstille kilometers, de nieuwste technologie en geen dure tankbeurten meer.

Ontdek dan nu de voordelen van elektrisch leasen. Want Friesland Lease brengt die elektrische auto binnen handbereik: onbezorgd elektrisch rijden, voor een vast bedrag per maand.

Hier start duurzame mobiliteit

Robert Bouman
+

Onze elektrisch leasen-experts

Vraag uzelf eens af...

Wanneer rijdt u langer dan een paar uur achtereen?

Niet tanken als het moet, maar laden als het kan!

Voordelen van elektrisch rijden

 • 16% bijtelling: fiscaal aantrekkelijk voor werkgever én werknemer Lees meer

  In de afgelopen jaren zijn er in Nederland flink wat schommelingen geweest op het gebied van fiscale bijtelling op voertuigen die zakelijk worden geleaset. We kennen percentages van 0, 4, 7, 14, 15, 20, 21, 22 en 25, en dat alles in een tijdspan van zo’n vier jaar.

  Echter sinds de jaarwisseling van 2019 – 2020 is er meer duidelijkheid gekomen en zijn er nog slechts twee categorieën. Wetende de 8% en 22% bijtelling.De 8% bijtelling geldt voor alle voertuigen die géén directe CO2-uitstoot hebben, dus auto’s die rijden op waterstof en elektriciteit. Wij focussen op deze categorie, zij met de fiscale voordelen!

  Voertuigen die géén CO2-uitstoot hebben zijn fiscaal aantrekkelijk voor zowel de werkgever en de werknemer, wanneer deze door het bedrijf zelf wordt aangeschaft. Dit kan middels een Financial Leaseconstructie, maar ook gewoon zo betaald. Dezelfde voertuigen zijn enkel fiscaal aantrekkelijk voor werknemers wanneer deze worden geleaset via een Operational Lease. Immers, over een voertuig die via het werk ter beschikking gesteld wordt aan een medewerker, dient de fiscale waarde hiervan te worden bijgeteld op het salaris indien hier méér dan 500 kilometer per jaar privé mee gereden wordt. Vervolgens wordt er 8% van deze fiscale waarde als bruto bijtelling ingehouden op het salaris van de berijder, maar mag deze hier nog zijn of haar loonbelasting voordeel rekenen.

  Let wel: op voertuigen aangedreven door elektriciteit geldt een fiscaal limiet van € 50.000 waarover 8% bijtelling gerekend mag worden, alles boven deze grens wordt belast met 22% bijtelling. Op voertuigen aangedreven door waterstof geldt de volledige fiscale waarde voor de 8% bijtelling.

 • Laden wanneer u maar wilt: thuis, op het werk of onderweg Lees meer

  Gebonden zijn aan tankstations is verleden tijd. Een laadpaal bij eigen huis, op het werk, of gewoon in de stad, maakt het mogelijk om te laden wanneer het kan en niet meer wanneer het moet.

  Bijna alle elektrische auto’s die in Nederland op de markt komen, zijn voorzien van een 2-fase of 3-fase laadaansluiting. Daardoor zijn de meeste auto’s met circa 8 uur van leeg, naar vol te laden. Aangezien dit in de praktijk zelden voorkomt, kun je ruimschoots uit de voeten met steeds een beetje bijladen. ’s Avonds bij thuiskomt, ’s ochtends op kantoor voor je naar de eerste klant gaat, of gewoon bij de klant zelf. En mocht je toch in problemen dreigen te komen, dan biedt een landelijk dekkend netwerk van FastNed en IONITY een uitkomst om er net even wat extra in te gooien, zodat je je eigen laadpaal weer bereikt.

 • 100% minder directe CO2-uitstoot Lees meer

  Uit onderzoek is gebleken dat elektrische auto’s flink kunnen bijdragen aan het verminderen van Nederlands CO2-uitstoot. Dit onderzoek, gedaan door het TNO in 2015, is tevens rekening gehouden met de productie van het voertuig, de accu’s en de soorten brandstof. Zo bespaart een elektrische auto die volledig op groene stroom rijdt, namelijk 70% op de CO2-uitstoot in vergelijking met een gelijkwaardige auto op benzinebrandstof. Als iemand enkel op grijze stroom zou rijden, blijft er alsnog een reductie van circa 30% over.

  Gemiddeld genomen vermindert een elektrische auto dus tussen de 30 en 70% ten opzichte van een vergelijkbare benzineauto!

 • Bespaar tot 50% op brandstofkosten Lees meer

  Voor dit voorbeeld berekenen we zowel een Hyundai Kona EV en de benzine tegenhanger. Hierbij gaan we uit van een jaarkilometrage van 25.000.

  Voor de Hyundai KONA EV:
  64,0kWh accupakket, met een WLTP range van 449 kilometer. Voor de veiligheid halen we hier 20 tot 25% vanaf, dus zou er op een volle accu circa 350 kilometer gehaald moeten kunnen worden. Dat betekent dus 71,43 keer compleet volladen op jaarbasis! Dit komt neer op 4.571,52kWh. Stel nu dat je dit alleen thuis doet tegen een tarief van € 0,22 per kWh, dan betaal je per maand € 83,81 aan laadkosten.

  Voor de Hyundai KONA benzine automaat:
  De benzine automaat als tegenhanger rijdt gemiddeld 1 op 14,8. Met een brandstoftank van 50 liter, zou je dus 740 kilometer moeten kunnen rijden. Dit betekent dat je 33,78 keer volledig moet tanken, dus op jaarbasis is dat zo’n 1.690 liter. Gemiddeld kost een liter benzine in Nederland zo’n € 1,63 per liter. Hiermee betaal je dus maandelijks circa € 230,- aan brandstofkosten.

  Aan brandstof wordt hier dus zelfs 63,5% aan brandstof bespaard! Dat kan zelfs hoger uitvallen, wanneer er ook deels op een zakelijke aansluiting wordt geladen. Lekker toch?

 • Leasen is inclusief verzekering, onderhoud en service Lees meer

  Net als met conventionele brandstofauto’s, kan bij leasen gekozen worden om alle servicecomponenten inbegrepen te nemen. Dat betekent simpelweg: je betaalt één bedrag per maand, en de rest regelt Friesland Lease! Wel zo makkelijk.

  Zo hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud, je biedt de auto gewoon aan en daarna haal je hem weer op.

  Verzekeringstechnisch regelen ook wij alles, tot en met het regelen van een herstelplek voor eventuele schade.

Nadelen? Ontdek de oplossingen!

De accu slijt snel en is ontzettend vervuilend

De accu van een elektrische auto is niet te vergelijken met die van een smartphone. De samenstelling is anders. Een koelsysteem zorgt ervoor dat een accu na 200.000 nog altijd…

De accu van een elektrische auto is niet te vergelijken met die van een smartphone. De samenstelling is anders. Een koelsysteem zorgt ervoor dat een accu na 200.000 nog altijd 94% capaciteit heeft. Bovendien zijn accu’s voor 90% recyclebaar. De kostbare grondstoffen kunnen daardoor hergebruikt worden in een nieuwe accu en gaan niet verloren.

Lees meer

Zo milieuvriendelijk is een elektrische auto niet

Natuurlijk, een elektrische auto moet gebouwd worden. En stroom opwekken zorgt ook voor CO2-uitstoot. Toch is elektrisch rijden milieuvriendelijk. Een benzineauto stoot tijdens een autoleven (van productie tot sloop) zo’n…

Natuurlijk, een elektrische auto moet gebouwd worden. En stroom opwekken zorgt ook voor CO2-uitstoot. Toch is elektrisch rijden milieuvriendelijk. Een benzineauto stoot tijdens een autoleven (van productie tot sloop) zo’n 59 ton Co2 uit. Een elektrische auto op grijze elektriciteit zo’n 40 ton. Rijdt u op groene stroom? Dan stoot een auto slechts 20 ton C02 uit. Plus, wie elektrisch rijdt stoot geen roet, koolstofmonoxide, stikstof en andere giftige stoffen uit.

Lees meer

Laden kost véééél tijd

Elektrisch laden vraagt om een andere mind-set. Niet tanken wanneer het moet, maar laden wanneer het kan. Elektrisch tanken kan thuis, op het werk of tijdens het winkelen. Dit kost…

Elektrisch laden vraagt om een andere mind-set. Niet tanken wanneer het moet, maar laden wanneer het kan. Elektrisch tanken kan thuis, op het werk of tijdens het winkelen. Dit kost geen tijd. Voor langere ritten kan het u langs een snellader gaan. Een kwestie van inpluggen en in dertig minuten kunt u ‘opgeladen’ weer verder.

Lees meer

Bij tegenwind minder bereik?

Natuurlijk heeft tegenwind of slecht weer invloed op de actieradius. Bij elektrische modellen is dit effect kleiner dan bij de benzineauto. Mede dankzij technologieën, speciaal voor de elektrische auto, om…

Natuurlijk heeft tegenwind of slecht weer invloed op de actieradius. Bij elektrische modellen is dit effect kleiner dan bij de benzineauto. Mede dankzij technologieën, speciaal voor de elektrische auto, om je actieradius te optimaliseren.

Lees meer

Een elektrische auto heeft weinig tot geen trekgewicht

Een elektrische auto heeft wel degelijk trekkracht. Maar nog niet elk model mag met een caravan of aanhanger de weg op. De eerste modellen die hiervoor zijn goedgekeurd zijn al…

Een elektrische auto heeft wel degelijk trekkracht. Maar nog niet elk model mag met een caravan of aanhanger de weg op. De eerste modellen die hiervoor zijn goedgekeurd zijn al wel op de markt. Neem contact op met onze leaseadviseurs voor meer informatie.

Lees meer

Weinig laadpunten in het buitenland?

Ook in België, Duitsland, Frankrijk en Engeland komen er steeds meer oplaadpunten. Een kwestie van slim plannen en je kunt met een gerust hart Europa in.

Ook in België, Duitsland, Frankrijk en Engeland komen er steeds meer oplaadpunten. Een kwestie van slim plannen en je kunt met een gerust hart Europa in.

Plan uw reis

Een elektrische auto past altijd

Met deze checklist leaset u de elektrische auto die bij u past. Staat uw elektrische droomauto niet tussen het huidige aanbod? Neem onderaan de pagina contact op met Friesland Lease voor de mogelijkheden.

Catalogusprijs

Voor een groter of kleiner budget: u vindt een elektrische auto in alle prijsklassen.

Actieradius

Kilometervreter of stadssprinter? We bieden modellen voor de kortere én langere afstanden.

Formaat

Van compacte vier-zitter tot ruimtewonder: er is altijd een model dat past.

Laadtijd tot 80%

Tot hoe snel en hoe vol kunt u en wilt u onderweg laden?

Welke auto past bij uw wensen?

Vergelijk het gehele aanbod

Vijf manieren om op te laden

Vanuit wandcontactdoos of supercharger. Thuis. Op het werk of bij de supermarkt: een elektrische auto opladen kan overal én altijd. De beste manier van laden is vaak een combinatie van:

Laadtijd

Opladen terwijl u slaapt… Of tussen twee afspraken door? De tijd die u heeft, bepaalt waar en wanneer u laadt.

Laadkosten

Wie slim laadt, bespaart kosten. Wie thuis of op het werk laadt, rijdt de voordeligste kilometers.

Thuis of kantoor via wandcontact

Thuis

iOp basis van het landelijk gemiddelde, inclusief btw.
0,23 / KWH

Op kantoor via de laadpaal

Kantoor

iOp basis van landelijk gemiddelde, exclusief btw.
0,09 / KWH

Friesland Lease totaaloplossing

Niet tanken als het moet, maar laden als het kan!

Zij kozen voor elektrisch rijden

Wat maakt elektrisch rijden zo fijn? We stelden deze vraag aan vier klanten die niet meer anders willen.

Uw laden keuze is een logische optelsom:

Uw voertuig
Uw manier van laden

Een passend verhaal!

8.4

beoordeling van onze klanten

Wij staan in de startblokken voor uw mobiliteitsvraagstuk.

Friesland Lease heeft een wagenpark van ruim 10.000 personenauto’s en bedrijfswagens, 750 huurauto’s en 15.000 Leasefietsen.

Als u een flexibele invulling zoekt voor uw mobiliteitsvraagstuk, dan helpen wij u graag verder. Want uw mobiliteitsbehoefte zien wij als ons maatwerk, zodoende kijken wij graag samen met u naar een passende oplossing.

Wij zijn innovatief, duurzaam en hebben de wil om te winnen. Zo is Friesland Lease de eerste geweest die de Leasefiets aanbieden, hebben we al veel ervaring met rijden op waterstof en elektrisch rijden en vullen we jaarlijks onze prijzenkast aan met prachtige prijzen en titels.

Vraag vandaag nog een offerte aan, dan nemen wij spoedig contact met u op om samen te kijken naar een passende oplossing waar u blij van wordt.

Dit mag u van ons verwachten

Mobiliteitsgarantie

Friesland Lease zorgt ervoor dat uw leaseauto altijd in optimale conditie verkeert en biedt 24/7 mobiliteitsgarantie.

Duurzame oplossing

Wij denken met u mee over duurzame oplossingen voor de invulling van uw mobiliteit. Friesland Lease maakt graag het verschil.

Persoonlijk contact

Friesland Lease vraagt actief om uw mening. De lijnen zijn kort en wij spelen adequaat in op uw behoeftes.

Kennisaccu