Goedkoper

Een Vakantieauto leasen is goedkoper dan een auto huren.

Minder bijtelling

Door het jaar heen goedkoper leasen met minder bijtelling.

Halen & brengen

Friesland Lease verzorgt het halen en brengen van de auto’s.

Schoon

Na uw vakantie krijgt u uw eigen leaseauto schoon en verzorgd terug.

Extra opties

Uw vakantieauto is altijd voorzien van een trekhaak, navigatie en airconditioning.

Verzekering

Inclusief ongevallen inzittendenverzekering en verhaalsrechtsbijstand verzekering.

Vakantieauto leasen

Vakantieauto

Veel berijders kiezen auto’s die groter zijn dan nodig is. Het gebruik in de vakantie is daarbij vaak de drijfveer. Men heeft gedurende een paar weken extra ruimte, trekgewicht of zitplaatsen nodig. Meer dan 90% van de tijd rijdt de leaserijder, meestal alleen, in een (te) grote auto. De Vakantieauto maakt het voor leaserijders mogelijk om het hele jaar in een elektrische auto of een kleine(re) en zuinige auto te rijden en in de vakanties een ruime en grote auto te hebben. Dat is wel zo voordelig, voor de berijder én voor de werkgever. Terwijl de leaserijder op reis is, wordt zijn eigen leaseauto volledig schoongemaakt, veilig gestald en wordt eventueel het nodige onderhoud uitgevoerd. 

De Vakantieauto biedt uw leaserijders naast hun reguliere leaseauto, ook de mogelijkheid om een ruime middenklasser tijdens vakanties te gebruiken. Deze auto’s zijn voorzien van airconditioning, navigatie en een trekhaak. Verder is bij de Vakantieauto Winter het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen inbegrepen!

Opties

  • De Vakantieauto 1: 8 dagen per jaar, maximaal 1 huurperiode per jaar.
  • De Vakantieauto 2: 15 dagen per jaar, maximaal 2 huurperiodes per jaar.
  • De Vakantieauto 3: 21 dagen per jaar, maximaal 3 huurperiodes per jaar.
  • De Vakantieauto Winter:  8 dagen per jaar, maximaal 1 huurperiodes per jaar.

Gaat een berijder een jaar niet met de auto op vakantie? De beschikbare dagen blijven gewoon staan. Zo kunnen uw berijders het ene jaar op vliegvakantie en het andere jaar twee maal met de auto. Pas wanneer het leasecontract is geëindigd vervallen de niet gebruikte dagen. Bij de Vakantieauto is ten minste 8 dagen een extra auto beschikbaar bij leasecontracten voor minimaal 12 maanden.

Meer info

De Vakantieauto biedt plek aan 5 of 7 personen + bagage. Friesland Lease brengt de auto naar u toe en haalt hem na de vakantie weer op, u krijgt dan uw eigen auto weer schoon en verzorgd terug. Het tarief voor de Vakantieauto is doorgaans goedkoper dan de kosten van een huurauto. Ook zijn een ongevallen inzittendenverzekering (O.I.V.) en een verhaalsrechtsbijstandverzekering gratis inbegrepen.
Als werkgever bespaart u autokosten en brandstofgebruik door betere autokeuzes. U profiteert van een lagere BTW-correctie voor privégebruik voor het grootste gedeelte van het jaar. Ook is dit een uitstekende aanvulling op secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kosten

In het leasetarief van de reguliere leaseauto wordt, afhankelijk van het gekozen Vakantieauto-pakket, een prijs per maand opgenomen. De tarieven zijn als volgt:

  • Vakantieauto 1: 8 dagen: € 39 incl. 2.500 km.
  • Vakantieauto 2: 15 dagen: € 59 incl. 3.000 km.
  • Vakantieauto 3: 21 dagen: € 79 incl. 3.500 km.
  • Vakantieauto Winter: 8 dagen: € 45 incl. 2.500 km.

Bekijk hier de Vakantieauto leaflet

Veelgestelde vragen

Wie mogen er in mijn leaseauto rijden?

Van Friesland Lease mag iedereen met een geldig rijbewijs in de leaseauto rijden. Hiervoor is ook toestemming nodig van uw werkgever. Vraag dit na bij uw wagenparkbeheerder.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Bij pech onderweg kunt u 24/7 contact opnemen met Friesland Lease op 0512-384060. Buiten kantooruren wordt u doorverbonden met onze alarmcentrale Eurocross. Zij zullen er voor zorgen dat u zo snel mogelijk weer op weg bent met uw eigen auto of met passend vervangend vervoer.

Is mijn caravan of aanhanger verzekerd?

Een caravan of aanhanger is niet door Friesland Lease verzekerd. Als het exemplaar gekoppeld is aan de auto van Friesland Lease en er wordt schade veroorzaakt aan een ander, is de schade van de auto wel verzekerd maar de schade aan de caravan/aanhanger niet.

In welke landen mag ik met mijn leaseauto rijden?

U mag met uw auto in de landen komen die op de groene kaart vermeld staan.

Hoe werkt de winterbandenregeling?

Gedurende de looptijd van een leasecontract kunt u gebruik maken van de winterbandenregeling als deze is opgenomen in de leaseovereenkomst. Er zit geen limiet aan het aantal winterbanden.

Stel uw vraag
Staat uw vraag er niet bij? Wij bellen u binnen 24 uur terug. Of bel ons op: 0512 384 060.

Vakantieautoofferte aanvragen

8.3

beoordeling van onze klanten

Friesland Lease is een ondernemende leasemaatschappij voor al uw mobiliteitsoplossingen.

Friesland Lease heeft een wagenpark van ruim 8000 personenauto’s en bedrijfswagens, 350 huurauto’s en 13.000 Leasefietsen. Als u voordelig wilt leasen of huren en daar flexibel mee om wilt gaan, dan is Friesland Lease de enige juiste keuze. Uw mobiliteitsbehoefte zien wij als maatwerk.

Wij zijn innovatief, duurzaam en hebben de wil om te winnen. Zo zijn wij de eerste die de Leasefiets aanbieden en hebben we al veel ervaring met rijden op groen gas en elektrisch rijden. Friesland Lease is erg ondernemend en probeert altijd het beste maatwerk aan te bieden voor elk mobiliteitsvraagstuk.

Friesland Lease denkt mee. Wij zetten onze kennis en ervaring in om invulling te geven aan uw wens. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Dit mag u van ons verwachten

Mobiliteitsgarantie

Friesland Lease zorgt ervoor dat uw leaseauto altijd in optimale conditie verkeert en biedt 24/7 mobiliteitsgarantie.

Duurzame oplossing

Wij denken met u mee over duurzame oplossingen voor de invulling van uw mobiliteit. Friesland Lease maakt graag het verschil.

Persoonlijk contact

Friesland Lease vraagt actief om uw mening. De lijnen zijn kort en wij spelen adequaat in op uw behoeftes.