Comfortabel

Grote actieradius

Gunstige bijtelling en subsidies

Dat biedt water(stof) tot nadenken…

Hét voordeel van rijden op waterstof?

Milieuvriendelijker kan bijna niet. De uitstoot van een waterstofmotor is puur water… Daar komt geen grammetje CO2 aan te pas. Bij Friesland Lease zien we de waterstofauto daarom als een interessant alternatief voor duurzame mobiliteit.

Waterstof is niet nieuw. De industrie maakt bijvoorbeeld al volop gebruik van dit principe. Ook voor de auto is waterstof geen onbekende: de technologie is al enkele jaren beschikbaar. De techniek is nu wel zo ontwikkeld dat u met hetzelfde gemak in een waterstofauto rijdt als in een benzineauto.

Hoe werkt het?

Waterstofauto’s hebben een brandstofcel aan boord. Dat is een apparaat waarin een chemische reactie plaatsvindt tussen waterstof en zuurstof. Hier komt elektriciteit bij vrij. Die wordt vervolgens gebruikt om een elektromotor aan te drijven. Het waterstof wordt in de auto opgeslagen in waterstoftanks. Overigens is rijden op waterstof net zo veilig als rijden op benzine, elektriciteit of gas.

Lease een auto op waterstof

De eerste auto’s op waterstof zijn inmiddels op de markt. Momenteel levert Hyundai de ix35 FCEV en de NEXO; Toyota de Mirai. Deze auto’s kunt u leasen via Friesland Lease. Andere fabrikanten, zoals Honda en Mercedes, brengen de komende jaren ook waterstofauto’s op de markt. Tegelijkertijd groeit het aantal waterstofstankstations. Het doel is om in 2020 in ons land zo’n tien vul punten te hebben.

De vier voordelen van rijden op waterstof

  1. Geen CO2-uitstoot – de waterstofmotor heeft waterdamp als enige uitstoot. Voor het opwekken van waterstof is uiteraard energie nodig, maar dit gebeurt steeds milieuvriendelijker. Zo kan waterstof opgewekt worden met zonne- of windenergie.
  2. Grote actieradius, snel laden én goedkoop tanken – Een waterstofauto kan gemiddeld op een volle tank ruim 500 km rijden. Bij een tankstation vult u de lege tank binnen 5 minuten. Een volle tank kost zo’n €50.
  3. Bijtelling en subsidies – omdat de waterstofauto geen CO2-uitstoot heeft, valt deze in laagste bijtellingsklasse. U least deze auto tot 2020 tegen een bijtelling van 4%. Schaft u als ondernemer een waterstofauto aan? Dan komt deze in aanmerking voor de MIA/VAMIL regeling.
  4. Comfortabel – waterstofauto’s rijden dankzij de elektromotor stil en trillingvrij.

Meer weten over rijden op waterstof?

Onze leaseadviseurs willen u van harte te woord staan:

Neem contact op

Meer lezen over waterstof(auto’s)?

Waterstof tot nadenken

Nederland Waterstofland

Ideaal voor waterstof

Veelgestelde vragen

Over dit onderwerp zijn er nog geen veelgestelde vragen. Hebt u wel een vraag, vul dan onderstaand formulier in.

Staat uw vraag er niet bij? Wij bellen u binnen 24 uur terug. Of bel ons op: 0512 384 060.

Waterstofauto leasenofferte aanvragen

8.4

beoordeling van onze klanten

Friesland Lease is een ondernemende leasemaatschappij voor al uw mobiliteitsoplossingen.

Friesland Lease heeft een wagenpark van ruim 8000 personenauto’s en bedrijfswagens, 350 huurauto’s en 13.000 Leasefietsen. Als u voordelig wilt leasen of huren en daar flexibel mee om wilt gaan, dan is Friesland Lease de enige juiste keuze. Uw mobiliteitsbehoefte zien wij als maatwerk.

Wij zijn innovatief, duurzaam en hebben de wil om te winnen. Zo zijn wij de eerste die de Leasefiets aanbieden en hebben we al veel ervaring met rijden op groen gas en elektrisch rijden. Friesland Lease is erg ondernemend en probeert altijd het beste maatwerk aan te bieden voor elk mobiliteitsvraagstuk.

Friesland Lease denkt mee. Wij zetten onze kennis en ervaring in om invulling te geven aan uw wens. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Dit mag u van ons verwachten

Mobiliteitsgarantie

Friesland Lease zorgt ervoor dat uw leaseauto altijd in optimale conditie verkeert en biedt 24/7 mobiliteitsgarantie.

Duurzame oplossing

Wij denken met u mee over duurzame oplossingen voor de invulling van uw mobiliteit. Friesland Lease maakt graag het verschil.

Persoonlijk contact

Friesland Lease vraagt actief om uw mening. De lijnen zijn kort en wij spelen adequaat in op uw behoeftes.