Ervaringen

Pionieren op waterstof

Soort lease
Zakelijk lease

Gedegen onderzoek

Herbert Faber kwam na gedegen vooronderzoek, hij deed zelfs navraag bij zijn Triodos Bank, uit bij Friesland Lease. Vanuit zijn duurzame visie/denkbeelden en werkzaamheden was hij op zoek naar een duurzame en maatschappelijk verantwoordelijke leasemaatschappij die hierbij aansloot. Dit werd het pionieren op waterstof. Naast deze duurzame match is hij daarnaast ook erg te spreken over de ‘hartelijke flexibiliteit en de Friese nuchterheid’.

Herbert Faber van DWMP De Windmaker

Herbert Faber is een onafhankelijke innovatieve professional die werkzaam is in duurzame energie. Op dit moment is hij o.a. werkzaam voor een aantal gemeenten op Voorne-Putten als projectleider windenergie. In deze rol werkt hij dagelijks aan de energietransitie en het tegengaan van klimaatverandering.  Bij dit werk hoort voor hem ook aandacht voor duurzame mobiliteit en het terugdringen van CO2 uitstoot in de auto waar hij zelf in rijdt.

Flinke actieradius

Zijn interesse was daarbij gewekt voor elektrische auto’s op waterstof als alternatief voor batterij elektrische auto’s vanwege hun grote actieradius (600 km) en het snelle tanken (5 minuten voor een volle tank). Daarbij ziet hij een grote toekomst als energiedrager omdat grote hoeveelheden duurzame energie uit wind of zon makkelijker opgeslagen kunnen worden in waterstof dan in batterijen.

Na een wederom grondige duurzame auto-inventarisatie op het internet nam Herbert via het formulier op onze de Friesland Lease website contact met ons op. Marcel Hollen (accountmanager) ging kort daarna in gesprek met Herbert. Na het maatwerkgesprek viel de keuze van Herbert uiteindelijk op de Hyundai Nexo.

Waterstof tanken met de Hyundai Nexo

‘De Hyundai Nexo is een ruime auto die naast de comfortabele werkkilometers ook uitermate geschikt is als praktische gezinsauto. Deze super de luxe uitgeruste SUV op waterstof beschikt over een indrukwekkend bereik van 580km wat voor de vele werkkilometers die ik dien te maken meer dan voldoende is’. Op dit moment zijn er nog slechts een 6 tal tankstations waar waterstof kan worden getankt. Maar dat worden er ieder jaar meer. Aangezien Herbert woonachtig is in Noord-Holland en doorgaans via de A4 naar het zuiden rijdt zijn er voor hem ook voldoende mogelijkheden om waterstof te tanken. Onderweg vanuit zijn woonplaats kan hij o.a. terecht in Amsterdam, Den Haag en Rhoon. ‘Overigens is het waterstof tanken net zo makkelijk als diesel/ benzine tanken en ben je ook in ongeveer 5 minuten alweer klaar’; geeft Herbert aan!

Pionieren & app-groepjes

Herbert geeft toekomstige waterstofrijders overigens wel de tip om je aan te melden bij de diverse ‘waterstof App groepjes’ aangezien de tankstations op dit moment helaas nog eens met een storing te kampen hebben. Door het goede bereik van de Nexo en de dagelijkse appjes met tankupdates heeft dit voor Herbert gelukkig nog niet tot serieuze problemen geleidt. Een gezinsvakantie naar Zwitserland behoort intussen tot de mogelijkheden, maar vraagt nog wel wat flexibiliteit want rijden op waterstof is per slot van rekening nog pionieren. Maar daar houdt Herbert wel van!