Ervaringen

Duurzame oplossingen die voor elkaar gemaakt zijn

Soort lease
Zakelijk lease

Duurzame oplossingen die voor elkaar gemaakt zijn

Cuby Portions is een Nederlandse onderneming die ijskoud en duurzaamheid samen weet te persen in perfecte ijsblokjes. Door een uniek gepatenteerd proces weet Cuby ijsblokjes te produceren die neutraal zijn van smaak en gemaakt zijn van 100% gefilterd drinkwater. Door het unieke concept wordt ruimte bespaard, in zowel de vriezer thuis als in het logistieke traject, waardoor efficiënter geleverd kan worden. Het is een lust voor het oog, dat is iets wat voorop staat. Maar daarnaast zijn er ook heel wat bewuste duurzame keuzes in het totale proces gemaakt voordat deze vierkante koelers in uw en onze vriezer belanden.

Duurzaam proces aangedreven door Nederlandse windenergie

Wellicht zou u verwachter dat de ijsblokjes in een bulk gemaakt worden en ze vervolgens worden ingevroren in een vriestunnel? Dat doen ze in ieder geval niet bij Cuby. “Door onze eigen gepatenteerde technologie zorgen wij ervoor dat de juiste hoeveelheid water voor elk ijsblokje grondig wordt gebruikt” geeft salesmanager Lammert aan. “Er gaat dan ook geen druppel van het water verloren. Door de stroming van het water te gebruiken kunnen we binnen enkele minuten zorgen voor een glasheldere bevriezing. Daarna worden ze direct vacuüm verpakt, mede hierdoor blijven de ijsblokjes van goede kwaliteit en zijn ze ook stevig en sterk voor het transport.”

Alle stroom die gebruikt wordt binnen het proces wordt opgewekt d.m.v. Nederlandse windenergie. Wederom een duurzame oplossing die binnen de gehele levensloop van productie tot levering terug te vinden is.

Van Friesland naar Brabant op waterstof

Lammert is zelf woonachtig in het hoge noorden van Friesland maar Cuby Portions is gevestigd in het Brabantse Nuenen. Dat zijn dan aardig wat kilometers die hij vaak moet overbruggen. “Maar dat doe ik dan wel zo duurzaam mogelijk”, aldus Lammert. Voor hem is de Hyundai Nexo dan ook ‘the best fit’. Inderdaad, een auto die rijdt op waterstof!  Een toepasselijke maar vooral dus ook een doordachte combinatie met Cuby Portions.


Inmiddels rijdt Lammert al een aantal maanden in zijn Nexo door héél het land. “Het tanken is alleen soms nog wel een uitdaging, maar gelukkig zijn er meerdere tankstations in aanbouw. Daarnaast kan ik in Groningen, onderweg en in de buurt van Nuenen mijn auto tanken. Ook heeft de Nexo een grote actieradius van meer dan 600 km en in zo’n 3 minuten is hij volledig vol getankt, dat zeker ook een extra pluspunt is”.

De mobiliteitsmakelaar voor u

Wij zijn trots om klanten zoals Lammert Dijkstra te mogen helpen. Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u en uw onderneming kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u namelijk graag duurzaam verder op weg met de juiste mobiliteitsoplossingen op maat.