Pech en hulpverlening

Pech of schade tijdens uw reis? Vaak heeft u in zo’n geval recht op hulpverlening. Via de berijder app van Friesland Lease kunt u makkelijk en snel de groene kaart en de contactgegevens vinden van Friesland Lease.

Wanneer heeft u recht op hulp?

In de meeste Europese landen kunt u een beroep doen op hulpverlening als uw reis met de leaseauto niet kan worden vervolgd als gevolg van:

  • Beschadiging van de leaseauto door aanrijding, brand of diefstal;
  • Een motorische of andere technische storing van de leaseauto, zowel binnen als buiten uw woonplaats;
  • Verlies van sleutels;
  • Tanken van verkeerde brandstof;
  • Inbeslagname van de auto door een buitenlandse overheid (alleen wanneer aan de verzekeringsvoorwaarden is voldaan).

Neem contact op met Friesland Lease

Op uw groene kaart die u kunt vinden in welke landen u verzekerd bent voor pech en hulpverlening. De groene kaart kunt u vinden in de berijders app. Rijst u door een van de volgende landen:

Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland, Servië, Tunesië, en Turkije.

Neem dan contact op met de berijders service (berijdersservice@frieslandlease.nl of bel naar 0512-748288) en vraag een originele groene kaart aan. De originele groene kaart is bovenstaande landen verplicht, een kopie of schermafdruk is niet geldig! Reist u door Bulgarije? vraag dan ook een originele groene kaart aan, in Bulgarije is het niet verplicht maar in praktijk wel nodig.

Alarmcentrale Friesland Lease

Pech is al vervelend genoeg, daarom helpen wij u graag snel weer op weg! Wij werken samen met Eurocross Assistance. Eurocross Assistance staat 24 uur per dag voor u klaar, om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen! Door jarenlange ervaring van Eurocross Assistance in de mobiliteitsbranche, medewerkers die veel talen spreken en een groot netwerk in het binnen- en buitenland, is Friesland Lease trots op de samenwerking met Eurocross Assistance.

Friesland Lease maakt gebruik van een persoonlijk doorgeschakeld nummer naar Eurocross. Ook wanneer u buiten kantooruren ons nummer belt, wordt u doorverbonden met onze pechhulpcentrale.

Heeft u pech? Bel snel naar 0512-384060, wij helpen u graag weer op weg!