Oplossingen

Full Operational Lease

Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om in een nieuwe auto te rijden? Full operational lease zou dan een goede keuze voor u kunnen zijn. Het is eenvoudig: u betaalt elke maand een vast bedrag, en u krijgt de auto die u wenst

Offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

Wat is Full operational lease?

Bij Full operational lease leaset u een auto voor een vooraf bepaalde periode en een vastgesteld aantal kilometers per jaar. Het grote voordeel hierbij is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over bijkomende kosten. Deze zijn namelijk al inbegrepen in het maandbedrag dat u betaalt. Deze kosten omvatten:

 • Afschrijving van de auto
 • Rente
 • Administratieve kosten
 • Wegenbelasting
 • Verzekering
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • (Winter)banden
 • Vervangend vervoer bij reparaties
 • Hulpdienst bij pech onderweg
 • Brandstofpas

Dat betekent dat u, buiten de maandelijkse kosten, niet voor verrassingen komt te staan.

De voordelen van full operational lease

Een van de grootste voordelen van Full operational lease is dat u van tevoren precies weet wat u maandelijks kwijt bent aan uw auto. U kunt hierdoor uw autokosten eenvoudig in uw budget opnemen, zonder dat u rekening hoeft te houden met onvoorziene uitgaven.

 • alles inclusief
 • geen onverwachte kosten
 • meer financiële ruimte voor uw bedrijf

Geen zorgen over onderhoud

Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van uw auto. Dit zit bij uw contract in. U kunt de auto zonder meerprijs laten onderhouden bij een merkdealer bij u in de buurt. Dit betekent dat u zich kunt concentreren op de zaken die er echt toe doen.

Meer financiële ruimte voor uw bedrijf

Heeft u een eigen bedrijf? Dan biedt Full Operational Lease nog een groot voordeel: de leasekosten hoeven niet op uw balans te staan. Dit geeft u meer financiële ruimte en tijd om u op uw onderneming te concentreren. Ook loopt u geen risico op de restwaarde van de auto. Mocht de auto aan het eind van de leaseperiode minder waard zijn dan verwacht, dan is dat niet uw probleem. Dit risico ligt bij ons.

Houd grip op de kosten

En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, krijgt u toegang tot een uitgebreid online managementinformatiesysteem. Hierin kunt u in op ieder moment de status en kosten van uw leaseauto volgen.

Starten met leasen

Full Operational Lease kan u helpen om uw wagenparkkosten te verlagen. En het maakt het leasen van een auto heel eenvoudig. Bent u geïnteresseerd in deze leasevorm? Bekijk dan ons leaseaanbod en vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk het aanbod

Alternatieven voor Full operational lease

Bent u nog niet helemaal overtuigd of bent u benieuwd of een andere leasevorm beter bij u past? Kijk dan ook eens naar onze andere leasevormen:

Veelgestelde vragen

U dient alle accesoires die bij de auto horen, zoals kenteken pasje, reserve sleutels en bijgeleverde en mee geleasede accessoires in te leveren met de auto. Inleveren kan bij een schadenet herstel vestiging tenzij anders met uw mobiliteitsadviseur of wagenparkbeheerder afgesproken.

Neem daarvoor contact op met uw mobiliteitsadviseur. Hij kan u de overnameprijs verstrekken. Zodra deze prijs akkoord is dient het voertuig afgerekend te worden en op uw naam te worden overgeschreven.

Uw leaseauto is bij Friesland lease verzekerd met een ruime dekking in vele landen. Het eigen risico is laag. Zo heeft u bij ons geen eigen risico voor WA schade en een laag eigen risico voor casco schade. Is uw schade op de tegenpartij verhaalbaar, dan regelt Friesland Lease het verhalen voor u. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Casco verzekering zijn standaard uitgebreid met een Ongevallen Inzittenden Verzekering (OIV) en Verhaalsrechtsbijstand verzekering. Indien gewenst kan de OIV uitgebreid worden met een Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Ja, dat kan. Uw mobiliteitsadviseur helpt u hier graag mee. Friesland Lease heeft een ruim wagenpark met eigen voorloopauto’s.

Ja, dat kan! Voor een vast aantrekkelijk maandbedrag en transparante voorwaarden kunt u bij Friesland Lease onbezorgd een nieuwe of jong gebruikte auto rijden. Zie voor meer informatie: Privé Lease auto.

De auto mag worden ingeleverd bij een vestiging van Schadenet. Wij vragen u om te bellen met de betreffende vestiging van Schadenet voor het maken van een afspraak, of dit te doen via uw wagenparkbeheerder. De auto wordt bij het inleveren gezamenlijk geschouwd met de medewerker van Schadenet. U ontvangt een kopie van het schouwingsformulier.

U kunt aan het eind van de leaseovereenkomst de auto overnemen voor een aantrekkelijke koopprijs. U heeft dan een prima auto, waarvan u nog jaren plezier kunt hebben. U weet zelf het beste wat er in de leaseperiode mee is gebeurd. Overname van de auto is uiteraard niet verplicht. U kunt dan de auto inleveren op een door Friesland Lease aan te geven locatie waar men bekend is met de innameprocedure van Friesland Lease. Wij adviseren u om bij de inname van de auto zelf aanwezig te zijn.

 

Van Friesland Lease mag iedereen met een geldig rijbewijs in de leaseauto rijden. Echter heeft u ook toestemming nodig van uw werkgever. Vraag dit na bij uw wagenparkbeheerder.

Stel uw vraag in het formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.