Ervaringen

Duurzaam en nagenoeg zonder beperkingen!

Met aardgasauto’s rijden wij duurzaam en nagenoeg zonder beperkingen!

Op dit moment is aardgas het beste alternatief voor duurzaam vervoer in relatie tot elektrisch rijden en andere conventionele brandstoffen. Zeker als je het vanuit een “well to wheel” principe benadert.

Echter is het duurzaamheidaspect natuurlijk de belangrijkste reden om met aardgasauto’s te gaan rijden.

Grote voordelen

Het rijden met aardgas auto’s biedt naast een aantal nadelen ook grote voordelen. Qua prestaties merk je met aardgasauto’s nagenoeg geen verschil in relatie tot ‘normale’ auto’s. Alleen de trekkracht is iets minder en je moet iets vaker tanken. Daarnaast is een aardgasauto erg stil. Echter is het duurzaamheidaspect natuurlijk de belangrijkste reden om met aardgasauto’s te gaan rijden.

Potentiële kopers moeten wel rekening houden dat we in tegenstelling tot onze omringende landen, in Nederland gebruik maken van laag calorisch gas. Dit betekent dat de kwaliteit van gas in Nederland op dit moment minder is dan de kwaliteit in omringende landen. Hierdoor is de actieradius van aardgasauto’s in Nederland ook lager dan de fabrieksopgave. De gemiddelde actieradius van een VW Up aardgas is op dit moment ongeveer 280 kilometer en die van een VW Golf ongeveer 330 kilometer. Hierna schakelt de auto over op de benzine. Hierdoor kan je gewoon door blijven rijden, dat is natuurlijk ideaal.

Toen de provincie de eerste aardgas auto’s aanschafte, misten de bestuurders met name het koppel en de actieradius van een dieselauto. Nu zijn de medewerkers helemaal gewend. In onderhoud en praktisch gebruik is een aardgasauto een goede keuze!