Model 3 verdient 5-sterren veiligheidsclassificatie van Euro NCAP

Model 3 verdient 5-sterren veiligheidsclassificatie van Euro NCAP

Tesla hecht veel waarde aan veiligheid en daarom hebben we Model 3 ontworpen om de veiligste auto te worden. In de V.S. heeft Model 3 al een algemene 5-sterrenbeoordeling van de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) gekregen, inclusief 5-sterren in elke categorie en subcategorie, en het scoren van de laagste kans op letsel van alle auto’s die ooit door het Amerikaanse New Car Assessment Program zijn beoordeeld.

5-sterren classificatie voor de Tesla Model 3

Vandaag heeft de Tesla Model 3 in Europa een 5-sterren classificatie gekregen van het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). De vier categorieën van dit programma beoordelen zowel het vermogen van een auto om volwassenen, kinderen en kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers te beschermen, als de veiligheidsvoorzieningen. De categorie “Veiligheidsassistentie” evalueert actieve veiligheidskenmerken van een auto, waaronder het vermogen om ongelukken te voorkomen, verwondingen te beperken en te voorkomen dat bestuurders onbedoeld de wegmarkering overschrijden. In deze categorie behaalde Model 3 de hoogste score die Euro NCAP tot nu toe heeft toegekend in het kader van hun testprotocollen voor 2018/2019.

De resultaten van Euro NCAP tonen de impact aan van de recente verbeteringen aan ons Automatic Emergency Braking (AEB)-systeem, dat sinds oktober 2016 via een over-the-air software-update is uitgebreid naar alle auto’s van de modellen S, X en 3. Ook tonen de resultaten belangrijke veiligheidsverbeteringen die zijn gerealiseerd met nieuwe functies, zoals Lane Departure Avoidance en Emergency Lane Departure Avoidance.

Elektrisch Leasen

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de Elektrische Lease mogelijkheden bij Friesland Lease? Neem dan contact met ons op.

Unieke Tesla actie bij Friesland Lease

Twijfelt u (nog) of elektrisch rijden wel iets voor u is? Vindt u het risico van een meerjarig contract te groot? Dan is dit uw kans! Bekijk onze voorraad Tesla’s en stap snel in!

Het volledige artikel kunt u lezen op de website van Tesla