Artikel in Ondernemersbelang – maart 2017

‘Gezond naar het werk op de leasefiets van Friesland Lease’

SJan Baljeu - Friesland leaseinds vier jaar biedt Friesland Lease de leasefiets aan. Directeur Jan Baljeu legt de gedachte achter de leasefiets uit.

“Nederland is een fietsland. Zo’n 40 procent van het woon-werkverkeer bedraagt minder dan vijftien kilometer en kan worden afgelegd met de fiets. Daarom bieden wij onze klanten niet alleen auto’s aan, maar ook fietsen”, zegt directeur Jan Baljeu van Friesland Lease. “Vooral de kostbare e-bike is populair. Net zoals bij onze leaseauto’s leveren we namelijk een compleet product mét alle servicecomponenten zoals verzekering en pechhulp in binnen- en buitenland.

“We verkopen gezondheid, geen leasecontracten”

Vitaliteitsproduct

Friesland Lease promoot de leasefiets niet als een mobiliteitsproduct maar als vitaliteitsproduct. Baljeu: “We verkopen gezondheid, geen leasecontracten. Werkende Nederlanders zitten doorgaans te veel. Mensen die de fiets voor woon-werkverkeer gebruiken, bewegen al snel ruim een half uur per dag. Dan werk je 60 procent effectiever, blijkt uit onderzoek. Bovendien hebben veel bedrijven programma’s om de gezondheid van medewerkers te bevorderen. Onze leasefiets past daar prima in.”

Landelijke servicenetwerk

De BOVAG Leasefietsdealers zorgen voor levering, onderhoud en reparatie van de leasefietsen. De recente uitbreiding van leaseprogramma met een privé lease product maakt het mogelijk voor Bovag fietsbedrijven om nog meer kansen te benutten in de markt die onder druk staat.

Trend van bezit naar gebruik

Met een vast (lease)bedrag per maand hoeft de consument geen hoge investering voor een kwalitatief goede e-bike te doen en zijn er geen onverwachte kosten. Zorgeloos fietsen dus, hiermee spelen we in op de toenemende trend van ‘bezit’ naar ‘gebruik’ volgens Baljeu. Met de kracht van het Bovag-netwerk van fietsbedrijven hebben we met Bovag Leasefiets een unieke kwaliteitspropositie om meer Nederlanders vaker op de fiets te krijgen en daarmee een bijdrage te leveren aan een gezondere levensstijl. «

Bron: Ondernemersbelang