Bedrijfswagens ombouwen voor een schonere toekomst

Elektrische bedrijfswagens

We zien het veel voorbij komen: bedrijfswagens die rijden op diesel. Waar Toyota met haar Proace Electric en Volkswagen met de ID.Buzz Cargo ondernemers willen overtuigen om over te stappen op elektrisch, wil Renault het anders aanpakken. Renault is van plan om bestaande bussen om te bouwen tot EV’s. Hoewel de CO2-uitstoot van de batterijenproductie nog altijd meetelt in dit verhaal, zal het schelen dat er niet een compleet nieuw busje gebouwd hoeft te worden. Renault werkt samen met Phoenix Mobility om een kit te ontwikkelen die verbrandingsmotoren in busjes van meer dan vijf jaar oud moet vervangen.

Pilot met 1.000

In 2023 wordt de eerste kit voor de Renault Master verwacht  in een oplage van 1.000 stuks. Hiermee moet worden bewezen dat het idee werkt, waarna het merk zal gaan uitbreiden naar andere modellen. Het gemak van even de bus bijtanken zal dan veranderen in: laden wanneer het kan. Voor bedrijven met een wagenpark dat altijd weer op de hoofdvestiging terug komt is dit toch wel een goede toepasbare oplossing. Maar ook voor bijvoorbeeld bouwbedrijven die in de ochtend naar een klus rijden, daar kunnen laden, en later weer naar huis of de zaak vertrekken.

Bent u ook klaar om uw wagenpark te verduurzamen, of wilt u kijken wat er mogelijk is. Neem dan gerust contact op met onze mobiliteitsexperts!

Bron: TopGear