Nieuws

MT/Sprout bekroont Friesland Lease met de titel “Beste dienstverlener in zakelijke mobiliteit 2023”!

In de jaarlijkse rapportage van MT/Sprout is Friesland Lease bekroont met een eerste plaats in de categorie: zakelijke mobiliteit. Vooral op de gebieden klantgerichtheid en scoort de leasemaatschappij uit Drachten uitstekend.

24 oktober 2023

Trots

“We zijn natuurlijk mega trots”, geeft Mirjam Marinus, Commercieel directeur aan. “Toen wij eerder dit jaar werden benaderd door MT/Sprout voor een artikel in het bijbehorende magazine waren we al blij verrast. Dat gaf ons al een teken dat we erg goed bezig waren, maar dat we met ons allen de eerste plaats weten te bemachtigen in de zakelijke mobiliteit is erg mooi. Hier zijn wij met alle medewerkers van Friesland Lease trots op.”

Grote stappen

De scores liegen er niet om. Vorig jaar stond Friesland Lease nog op een 337ste plaats in de algehele lijst van MT/Sprout. Dit jaar staan ze stevig op een 55ste plaats, een gigantische sprong omhoog. Ook in haar eigen categorie, zakelijke mobiliteit, scoort Friesland Lease dit jaar sterk. Een eerste plaats is dan ook een knappe prestatie, gezien ze vorig jaar nog maar net in de top 10 wisten te eindigen. Ook de overige scores liegen er niet om. Op de verschillende onderdelen behaalde Friesland Lease de volgende scores:

  • NPS sector zakelijke mobiliteit: 4e positie (2022; 12e)
  • Klantgerichtheid: 1e positie (2022; 9e)
  • Product Leiderschap: 3e positie (2022; 12e)
  • Excellente uitvoering: 1e positie (2022, 7e)

MT/ Sprout

Jaarlijks brengt MT/Sprout een lijst uit met 1000 bedrijven die opvallen door haar management, werkzaamheden en impact. Voor de MT1000 worden bedrijven in een uitgebreide survey beoordeeld op hun klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering en de Net Promoter Score (NPS). Respondenten zijn zakelijke beslissers met inkoopbevoegdheid. Voorwaarde is dat zij in de afgelopen drie jaar daadwerkelijk zaken hebben gedaan met de te beoordelen bedrijven.

MT/Sprout heeft de missie om leiders uit te dagen nog betere leiders te worden met de gedachten dat hierdoor leiders gezonde duurzame bedrijven bouwen en daarmee zorgen voor een groeiende economie.