De CUPRA scoort uitstekend op veiligheid

“CUPRA wil niet alleen de zintuigen prikkelen, maar ook auto’s bouwen die voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen,” verklaart Dr. Werner Tietz, Executive Vice-President voor Research & Development bij CUPRA. “Dit hebben we met de Formentor en Leon al laten zien en met een maximale score van vijf sterren. Nu kunnen we ook de Born aan deze lijst toevoegen.”

Veiligheid centraal

De CUPRA’s hebben de uitstekende score te danken aan het complete pakket aan veiligheidssystemen. Dan kunt u denken aan het afstandscontrolesysteem (Front Assist) met noodremfunctie, verkeersbordherkenning, uitwijk- en afslagassistent, grootlichtassistent en pro-actieve inzittendenbescherming (Pre-Crash). Daarnaast is de Born uitgerust met een E-Call noodoproepsysteem en zeven airbags, inclusief een centrale airbag tussen de bestuurder en bijrijder. Front Assist herkent andere voertuigen, voetgangers en fietsers, stuurt de auto automatisch om een stilstaand object of persoon en brengt het voertuig vervolgens tot stilstand.

Maximale score op ieder vlak

Mede dankzij de complete veiligheidsuitrusting scoort de CUPRA Born op alle vier testonderdelen uitstekend. Zo scoort het 93% op de veiligheid voor volwassenen, 89% op het gebied van kind veiligheid, 73% op de bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers rond de auto en 80% op het gebied van veiligheidsassistenten.

De aangescherpte testmethode die Euro NCAP in 2020 doorvoerde, heeft CUPRA aangemoedigd om de veiligheid van zijn modellen naar een nog hoger niveau te tillen. De maximale score van vijf sterren voor de CUPRA Formentor, Leon en Born spreekt in dat licht voor zich.

Leasen via Friesland Lease

Naast de CUPRA Born is ook de CUPRA Formentor te leasen via Friesland Lease. Binnenkort ontvangen we de eerste modellen en dus kunt u deze direct rijden.
Ondertussen ontwikkeld CUPRA ook hard door, zo deelden wij laatst heb bericht over de uitbreiding van de CUPRA familie

Bron: CUPRA