Nieuws

De allereerste 100% elektrische Mazda: de MX-30

Onlangs lanceerde Mazda haar allereerste 100% elektrische auto. Een elektrische cross-over met unieke (duurzame) eigenschappen. Mazda-expert Ard Zweet kwam met deze bijzondere cross-over bij Friesland Lease langs en sprak samen met onze lease-expert Robert Bouman over de rijeigenschappen, specificaties en laadmogelijkheden.

Autonieuws
28 juli 2020
()

Actieradius elektrische Mazda MX-30

De elektromotor van de Mazda MX-30 heet ‘e-Skyactiv’ en levert 143 pk en 265 Nm. De MX-30 heeft een 35,5 kWh accupakket met een actieradius van 200 kilometer (volgens WLTP). De eerste vraag die bij velen – en zo ook onze lease-expert Robert Bouman opkwamen – is waarom Mazda heeft gekozen voor een relatief beperkt accupakket. Mazda en Ard Zweet geven aan dat er bewust gekozen is voor een kleiner accupakket, dit garandeert namelijk het fijne rijcomfort.

Opladen

De MX-30 is op diverse manieren op te laden. Via een openbaar oplaadpunt is de auto dankzij het 22 kW laadvermogen binnen 5 uur volledig opgeladen of via een snellaadstation heeft de Mazda 30 tot 60 minuten nodig om voor 80% te zijn opgeladen.

Duurzaam interieur

Het design en interieur van de MX-30 bevat een zwevende console met een groot opbergvak. De temperatuur, luchtstroom en stoelverwarming zijn te bedienen via een laag geplaatst touchscreen. Milieuvriendelijke materialen zoals kurk en gerecyclede petflessen zorgen voor een warme uitstraling. Kortom, de Mazda MX-30 is heeft unieke eigenschappen en biedt veel ruimte. Zo is de Mazda MX-30 First Edition onder andere uitgerust met adaptieve LED-koplampen, achteruitrijcamera, 18-inch lichtmetalen velgen en een uitgebreid rijhulp- en veiligheidssysteem. Daarnaast komt de Mazda MX-30 in een uitgebreide keuze uit kleurcombinaties en zijn er twee interieurvarianten. Voor ieder wat wils!

Wij helpen u graag op weg

Interesse? Lease de Mazda MX-30 bij Friesland Lease. Zo gaat u duurzaam en elektrisch onderweg. Bovendien profiteert u dit jaar als zakelijke rijder van 8% bijtelling op elektrisch rijden. Toch nog meer informatie? Neem contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!