De nieuwe Volkswagen Taigo, concurrent van de T-Cross

De nieuwe Volkswagen Taigo, concurrent van de T-Cross

Volkswagen levert op dit moment in Nederland zes verschillende suv-modellen: de ID.4, Tiguan Allspace, Tiguan, T-Roc Cabrio, T-Roc en T-Cross. Aan deze rij kunnen we de nieuwe Taigo toevoegen, die direct concurreert met de T-Cross (maar stiekem ook met de Polo).

Volkswagen Taigo moet een kleine verleider worden

Volkswagen denkt dat de Taigo kopers zal verleiden met zijn design. En dat helpen we de Duitse fabrikant hopen, want zo heel veel extra’s heeft deze Taigo helaas niet te bieden. In de klasse van de BMW X3 of X5 kunt u nog zeggen: ach, ik neem genoegen met iets minder ruimte omdat ik de BMW X4 en X6 zo fraai vind. Maar in de klasse van de Volkswagen T-Cross heeft u al geen overvloed aan bewegingsvrijheid. De Taigo is iets kleiner dan de T-Cross. Zijn kofferbak is groot genoeg voor 438 liter aan koffers en tassen (zeker niet verkeerd), maar de T-Cross heeft 17 liter meer.

Dezelfde motoren als in de Volkswagen T-Cross

Het motorgamma van de Volkswagen Taigo komt overeen met dat van de T-Cross. Er is een 1.0 TSI (95 pk of 110 pk) en een 1.5 TSI (150 pk). De T-Cross is sinds kort niet meer in Nederland leverbaar met die laatste motor. Volkswagen geeft de 95 pk-versie van de Taigo een handgeschakelde vijfbak. Liever de 110 pk-variant, dan mag u kiezen tussen een zesbak of een DSG-automaat met zeven verzetten.

Dashboard van de Taigo komt uit de Volkswagen Polo

De Volkswagen Taigo is overigens sterker verwant aan de Polo dan aan de T-Cross. Hij deelt onder meer zijn voorportieren, voorruit en dashboard met de populaire hatchback. In Zuid-Amerika wordt de Taigo reeds verkocht (hij is daar ook ontworpen), maar dan onder de naam Nivus. De Taigo is 11 centimeter langer dan de Polo (4,26 tegenover 4,05 meter). Dat verschil zit hem echter vooral in de overhangen voor en achter. Qua wielbasis scheelt het namelijk slechts 2 millimeter (beide 2,56 meter en een beetje).

Natuurlijk ondervindt u de verschillen het beste bij uw dichtstbijzijnde Volkswagendealer. Want of u nu voor de Volkswagen Polo, T-Cross of de nieuwe Taigo gaat. U heeft in alle gevallen een fijne Volkswagen.