De nieuwste Porsche Taycan 4S

De Porsche Taycan 4S met de grootste actieradius is de nieuwe 4S

De 100% elektrische Porsche Taycan is in lijn met de typeaanduidingen die het merk voor de brandstofmodellen gebruikt. De Porsche Taycan 4S is de derde versie van de volledig elektrische Porsche en is in Nederland vanaf 2020 verkrijgbaar bij de dealers.

Ruim 400 kilometer bereik

De sportieve uitstraling van de volledig elektrische Porsche vertaalt zich door naar het totale vermogen en de actieradius. De Porsche Taycan 4S heeft een kleiner accupakket van 79,2 kWh, maar dat heeft minder impact op de actieradius dan verwacht. De volledig elektrische auto heeft een totaal vermogen van 530 kp en kan op een volle accu 408 kilometer rijden. Daarnaast is de Porsche luxe uitgerust met veel oog voor comfort. Onder andere lederen bekleding, 10,9 inch scherm en een sportief exterieur behoort tot het standaard pakket.

Performance Battery Plus

Meer is mogelijk, want Porsche biedt de Performance Battery Plus-optie aan. Met het vergroten van het accupakket komt de totale actieradius op 463 kilometer. De twee elektromotoren van de 4S leveren niet 530, maar 571 pk. Vanuit stilstand kan de Porsche Taycan 4S in 4 seconden naar 100 km/u. Daarnaast is de topsnelheid van de Porsche Taycan 4S maar liefst 250 km/u. De batterij is nu 93,4 kWh groot (net als in de Turbo en Turbo S dus), wat een actieradius van 463 kilometer mogelijk moet maken.

Taycan Cross Turismo

De Porsche Taycan 4S heeft een Nederlandse vanaf prijs van 109.900 euro. Daarmee is deze versie goedkoper dan de Porsche Turbo en Turbo S. Alle drie varianten zijn te bestellen bij de Nederlandse dealers en vanaf begin volgend jaar leverbaar. Daarnaast lanceert Porsche in 2020 ook een stationuitvoering: de Taycan Cross Turismo.