De Polestar 3, 4 en 5!

Polestar verkoopt momenteel slechts één model: de Polestar 2. Dit jaar echter nog presenteert het merk de 3, een elektrische SUV die je wat formaat betreft waarschijnlijk kunt vergelijken met de XC90 van het zustermerk Volvo. Onlangs gaf Polestar het zijaanzicht van de 3 prijs. Op de foto van Polestar de voor 2024 geplande modelportfolio is ook de achterkant van deze SUV te zien. De Polestar 3 krijgt o.a. achterlichten die een omgekeerde en plattere variant van de units die je achterop de Polestar 2 ziet. De elektrische Polestar 3 heeft een actieradius van 600 kilometer en is de eerste auto van het merk waarin duidelijke designinvloeden van de Polestar Precept Concept uit 2019 zijn verwerkt. In oktober beleeft de Polestar 3 zijn officiële publieksdebuut.

Polestar

Dan is er ook nog de Polestar 4, ook een elektrische SUV die momenteel nog onder een doek verborgen staat. Hoewel de Polestar 4 qua naamgeving betreft boven de 3 staat, wordt het een kleinere en meer op sportiviteit geënte elektrisch model. Deze Polestar 4 komt in 2024 op de markt en krijgt achterlichten die sterk doen denken aan die van de Polestar 5 (zie foto). De Polestar 5 wordt het absolute topmodel van het merk. In AutoWeek kon je onlangs al het uiterlijk van de Polestar 5 op patentbeeld zien en daaruit viel onder meer op te maken dat de 5 geen achterruit krijgt. In plaats daarvan krijgt de Polestar 5 een grote en volledig dichte achterklep met daarboven verstopte camera’s die voor enig zicht naar achteren moeten zorgen.

Polestar 5

Polestart communiceerde daarnaast ook haar prognose van de verwachte verkoopcijfers. Polestar geeft aan dat de vraag naar de Polestar 2 in de eerste 5,5 maanden van dit jaar met 290 procent is toegenomen ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. In totaal zouden dit jaar ruim 32.000 bestellingen geplaatst zijn voor de Polestar 2. Deze toename houdt natuurlijk ten dele verband met het feit dat de 2 in meer landen op de markt is verschenen. Zo was het merk in 2020 nog maar op tien markten actief en verkoopt het momenteel al in meer dan 25 landen haar auto’s.

 

Neem hier een kijkje – Polestar 3, 4 én 5 te zien – AutoWeek