De Sportieve Polestar 2

Maar 270 stuks

Wie zich afvraagt waar dat getal ‘270’ voor staat: dat is het gelimiteerde aantal waarin Polestar de Polestar 2 BST Edition 270 gaat bouwen. Wereldwijd, wel te verstaan, er zijn welgeteld slechts vijftien exemplaren voor de Nederlandse markt beschikbaar. Dan heb je natuurlijk ook wel iets bijzonders.

Geen topprestaties

De Polestar 2 BST Edition 270 is gebaseerd op de uitvoering met twee motoren, met uiteraard ook de Long Range accu van 78 kWh, en inclusief de performance-upgrade. Samen leveren de twee elektromotoren 350 kW en een maximumkoppel van 680 Nm. Daarmee levert deze Polestar 2 uiteraard nog niet de prestaties zoals we bij supercars zien, of bij de rappe uitvoeringen van de Tesla Model S en Lucid Air. De vraag is natuurlijk ook of je dat überhaupt zou willen. Wie een wat sportievere rijstijl heeft, zal zich in een normale Dual Engine versie van de Polestar 2 al helemaal thuis voelen. Deze speciale editie is dus alleen maar ‘extra’. Er zijn maar weinig mensen (magen) bestand tegen auto’s die in een paar tellen naar de 100 km/u kunnen sprinten.

Ook maar in twee kleuren

Je kunt de Polestar 2 BST Edition 270 in slechts twee kleuren bestellen: Thunder en Snow, waarbij de bumpers en dorpelbekledingen eveneens in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. De buitenspiegels zijn afgewerkt in glanzend zwart. Wie wil, kan tegen meerprijs ook een matte wrap in Battleship Gray bestellen. Ook de matzwarte band in de lengterichting van de carrosserie is (gelukkig) alleen optioneel verkrijgbaar. Hoewel niet iedereen er een liefhebben van zal zijn, handhaaft Polestar in deze uitvoering de goudkleurige details van het Performance Pack op onder meer de veiligheidsgordels, remklauwen, ventieldoppen en dempers.

Polestar geeft aan dat de eerste modellen van Polestar 2 BST Edition 270 vanaf het vierde kwartaal van dit jaar worden geleverd. Helaas heeft Polestar nog geen prijzen genoemd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Polestar, waarna een Polestar Specialist contact met ze op zal nemen voor een ‘gepersonaliseerd verkoopproces’.

Bron: E-drivers, Polestar