De productie van de ID.5 is up and running

Zwickau, de plek voor alleen EV’s

Volgens de autofabrikant is de ombouw in Zwickau (Duitsland) nu ook helemaal voltooid. Volkswagen is de eerste grote fabrikant die een van haar grootste productiefaciliteiten volledig heeft omgebouwd voor het bouwen van elektrische voertuigen.

Vorig jaar werden er maar liefst 180.000 EV’s in de fabriek gebouwd. Volkswagen tracht om dat aantal dit jaar te overtreffen. Het gebrek aan computerchips zal ook in 2022 een probleem zal blijven en van invloed zijn op de productie.

Ook de CUPRA en Audi rollen de deur uit

Niet alleen de Volkswagen ID.5 wordt in Zwickau gebouwd, ook de ID.3 waarvan de productie nu tijdelijk stilligt vanwege het chiptekort en een aankomende update), de ID.4, de CUPRA Born en de Audi Q4 e-tron rollen spoedig hier naar buiten. Binnenkort gaat men ook de VW-fabriek in Emden met de productie van de ID.4.

ID.Buzz

Verder wordt ook zeer spoedig de productie van de ID.Buzz gestart. De elektrische opvolger van de toch wel iconische T1. Het is daarmee de eerste bedrijfswagen in de ID reeks. Nieuwsgierig naar de ID.Buzz? Van den Brug mocht laatst deze elektrische bus al even bewonderen.

()

Bron: E-drivers, Van den Brug