De volledig elektrische BMW iX3

De volledig elektrische BMW iX3

De BMW iX3 verschilt nauwelijks van het eerdere gepubliceerde studiemodel. De velgen van de productversie zijn een maatje kleiner en de gril is conventioneler. De conceptversie van de iX3 had een bijna Kia-achtige ‘Tiger nose’, maar op de daadwerkelijke iX3 past BMW dit niet toe. Typisch voor de BMW i-versie zijn de blauwe accenten die overal op de carrosserie terugkomen.

Geen vierwielaandrijving

Ondanks het feit dat de BMW iX3 een SUV is, krijgt hij geen vierwielaandrijving. De elektromotor zit op de achteras en heeft een vermogen van 286 pk en 400 Nm koppel. Hij wordt gevoed door een 74-kWh batterij, die genoeg is voor een actieradius van maximaal 440 kilometer (gemeten volgens het WLTP).

BMW i4 en iNext

Volgend jaar krijgt de iX3 gezelschap van de i4 en iNext. Die laatste is – net als de iX3 – een elektrische SUV. Het model krijgt een WLTP-bereik van 580 kilometer. De i4 is een sportsedan met zo’n 500 pk aan vermogen en een actieradius van 600 kilometer. De BMW i8 (een plug-in hybride) wordt niet meer gemaakt, maar de volledig elektrische i3 blijft nog even in productie. Benieuwd naar de beelden? Onderstaand zijn de afbeeldingen van de BMW Concept iX3 toegevoegd.

Wij helpen u graag op weg

Meer informatie over de volledig elektrische BMW iX3? Of over het overige aanbod bij Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!