DeLorean uit de toekomst

Fast forward to the future

DeLorean Alpha5 wijkt wel echt af van de originele DMC-12, maar heeft nog wel een paar designelementen die we herkennen. Wie zich de iconische auto uit de film Back to the Future nog weet te herinneren, zal de vleugeldeuren herkennen. Verder laat het achterruit met jaloezieën en de achterlichten ook nog een klein beetje aan de DMC-12 denken. Voor de echte diehards meldt DeLorean Motor Company dat de Alpha5 in 4,35 seconden vanuit stilstand naar 88 mph (142 km/h) moet kunnen sprinten. In de Back to the Future-films is 88 mph de snelheid waarbij de DMC-12 naar een andere tijd wordt geflitst.

Groot en rustig

Personenauto’s worden steeds groter, en dat is ook te zien aan de DeLorean Alpha5. Deze heeft namelijk een lengte van bijna 5 meter een breedte van 2 meter. Het interieur is minimalistisch uitgevoerd. Uiteraard is er een groot digitaal instrumentenpaneel. Ook zien we ook een enigszins vierkant stuurwiel in retrolook – dus nog een element dat naar de oude DMC12 verwijst – alsmede een centraal touchscreen tussen het dashboard en de middenconsole.

Naar verwachting lanceert de Alpha5 zich in 2,99 seconden vanuit stilstand naar 96 km/h (60 mph) en bedraagt de topsnelheid 250 km/h. De DeLorean Alpha5 krijgt daarnaast een minimaal 100-kWh accupakket, goed voor een actieradius van meer dan 480 kilometer. De DeLorean moet in 2024 in productie gaan en zal in Italië worden geproduceerd.

First look

()

Bron: AutoWeek, E-Drivers