Dít is de Audi E-tron!

Opeens wordt het druk in de wereld van de elektrische cross-overs. Tesla’s Model X had het rijk even alleen, maar inmiddels vindt de Jaguar I-Pace gretig aftrek en heeft Mercedes-Benz de EQC gepresenteerd. Audi mengt zich in het strijdveld met deze E-tron.

Audi E-tron

Eigenlijk had Audi de E-tron al enkele maanden geleden willen presenteren, maar een kink in de kabel zorgde ervoor dat het merk zich genoodzaakt zag om de onthulling van zijn eerste volledig elektrische SUVtot vandaag uit te stellen.

Elektrische auto’s

De marketingmachine van Audi is al een behoorlijke tijd druk met het teasen van de E-tron. De auto werd in de laatste uitingen zelfs al praktisch in productietrim getoond. Dat Audi zoveel aandacht voor zijn auto vraagt, is eigenlijk ook wel logisch. Elektrische auto’s raken behoorlijk ingeburgerd en nu is het moment daar dat ook merken als Mercedes-Benz en Jaguar zich fanatiek in de EV-strijd in de hogere regionen van autoland gaan mengen. Vorige week presenteerde Mercedes-Benz zijn EQC-klasse en vandaag hebben we alle cijfers van Audi’s antwoord op de stekker-SUV te pakken: de E-tron.

Het volledige artikel lees je op autoweek.nl.