Een Puma met een elektrische staart

Elektrisch modellen op de agenda van Ford

De huidige generatie van de Ford Puma is sinds 2019 in het programma van Ford. Over een jaar of twee kan het wel eens tijd zijn voor een update van de Puma. Het Australische portaal Drive beweert dat de volgende generatie van de Puma in modeljaar 2025 verschijnt en dus eind 2024 op de markt zou moeten komen. De Puma zou deel uitmaken van het versnelde ‘elektrische offensief’ van Ford. De Amerikaanse autofabrikant wil vanaf 2030 in Europa een volledig elektrische line-up hebben. Topmensen van Ford spraken al in 2019 over het voornemen om een elektrische Puma uit te brengen. Er zijn ook plannen voor een kleine elektrische bestelwagen die de Transit Courier moet vervangen. Op dit moment heeft Ford in Europa maar één elektrisch model in het programma, de Mustang Mach-E.

Geen grote aanpassingen verwacht

Waarschijnlijk zal Ford geen volledig nieuwe generatie van de Puma ontwikkelen. De ‘normale’ versie krijgt na verwachting een update en daarnaast wordt er dus ook een elektrische variant ontwikkeld. Overigens verwachten wij qua uiterlijk slechts in kleine verschillen. Hierbij kunt u vooral denken aan de grille en bumpers. Verder heeft de Amerikaanse autofabrikant plannen voor een groot elektrisch offensief in Europa, waarin de fabriek en het nieuwe ontwikkelingscentrum in Keulen centraal staan. Daarbij zal Volkswagen’s MEB-architectuur centraal staan. Er zijn overigens ook geruchten dat er volgend jaar al een elektrische Focus zou verschijnen. Of men daarvoor wel gebruik zal maken van het MEB-platform is evenmin bekend maar lijkt vrij voor de hand liggend.

Ford Puma Private lease

Sinds kort hebben wij de Puma binnen onze hekwerken mogen verwelkomen voor de privéleaserijders. Op basis van 10.000km per jaar en 60 maanden leaset u al de Ford Puma via Friesland Lease. Benieuwd of deze Ford Puma iets voor u is?
Kijk gerust eens op de productpagina of neem contact op met onze mobiliteitsadviseur Jeroen Louwsma.