Eerste elektrische poolauto’s van Vidomes de weg op!

Eerste elektrische poolauto’s van Vidomes de weg op!

 Vanaf 31 mei kunt u twee elektrische poolauto’s van woningcorporatie Vidomes op de weg tegenkomen. Dit zijn de eerste elektrische auto’s die medewerkers van deze corporatie gebruiken voor afspraken in de wijk. Daphne Braal en Klaas Franken, bestuurders van Vidomes, maakten op 31 mei een proefrit. Elektrisch rijden, onderdeel van het programma ‘Duurzaam werken’, volgt uit de nieuwe duurzaamheidsvisie van de corporatie.

De nieuwe poolauto’s van Vidomes zijn 100% elektrisch. De stroom die nodig is om de poolauto’s op de te laden wordt, net als alle stroom die Vidomes op haar hoofdkantoor gebruikt, opgewekt door windmolens. Dat betekent dat de auto’s geen Co2, en fijnstof uitstoten. Dat vindt Vimodes belangrijk, omdat zij zo het milieu minder belast. De auto’s kunnen ongeveer 400 kilometer rijden zonder op te laden: zeer geschikt voor de korte afstanden naar de wijken waar Vidomes woningen heeft.

Duurzaam onderweg naar 2050

Alle maatschappelijk betrokken organisatie wil Vidomes graag haar bijdrage aan duurzaamheid leveren. Daarom heeft ze tot 2050 een aantal duurzaamheidsambities opgesteld, met als eindbestemming: zorgen voor goed en betaalbaar wonen zonder belasting van het milieu. Dat betekent dat duurzaamheid een rol speelt bij alle afwegingen die Vidomes maakt over wonen, bouwen, beheren en werken. Dit zijn dan ook de vier focuspunten uit de nieuwe duurzaamheidsvisie van de corporatie. Op www.vidomes.nl leest u hier meer over. Op dit moment werkt Vidomes een programma uit om de visie te realiseren. De elektrische poolauto’s passen daar goed bij.

Over Vidomes

Vidomes is een zelfbewuste woningcorporatie. Zij beheert, bouwt en verhuurt zo’n 18.000 woningen en bedrijfsruimten in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Vimodes biedt daarmee een goed en betaalbaar huis aan mensen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien. Om dat mogelijk te maken, werkt zij zo efficient mogelijk. Deze corporatie zet zich met ziel en zakelijkheid in om financieel solide te zijn, zodat ook toekomstige generaties op haar kunnen rekenen.