Elektrisch op vakantie met de nieuwe KIA EV6 en Hyundai IONIQ5

Elektrisch op vakantie met de nieuwe KIA EV6 en Hyundai IONIQ5

Kia en Hyundai komen beide met een auto op de markt die uitgerust zijn met een 800V accupakket. Beide auto’s hebben hierdoor een behoorlijk trekgewicht (1600KG geremd) waardoor u gerust een caravan mee kunt nemen.

KiaEV6

bron: Kia Nederland

De Kia EV6

De EV6 is de eerste volledig elektrische auto van Kia op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). De uitzonderlijk lange wielbasis van 2,9 meter zorgt voor meer ruimte en flexibiliteit in het interieur. Door de 800V accu heeft de wagen een actieradius van 510 km, is de auto binnen 20 minuten volledig opgeladen en bereikt u een snelheid van 100km/u in 3,5 seconden.

Hyundai IONIQ5

De IONIQ 5 herdefinieert de manier waarop mensen naar elektrische auto’s kijken. Zoals hij op elegante wijze een uitgesproken design combineert met verbluffende prestaties, milieuvriendelijke materialen en verbazingwekkend slimme technologieën, mag je deze volledig elektrische middelgrote CUV een absolute doorbraak noemen. Ook de IONIQ 5 is uitgerust met een 800V accupakket en is daardoor net als de EV6 een krachtige auto op EV gebied.

Vehicle to Load-technologie

Nieuw in beide voertuigen is de Vehicle to Load (V2L)-technologie. Hiermee is het mogelijk om apparaten te voorzien van stroom via een regulier stopcontact in de wagen. Zo is de compressor voor het luchtbed altijd vol als u op vakantie gaat met de (sta)caravan.

Kia EV6

Bron: Kia Nederland

Bron: Hyundai Motor Company