Elektrische Buggy voor volwassen

Elektrische Buggy

De Meyers Manx 2.0 Electric zal later deze maand zijn officiële debuut maken op The Quail in Californië. De nieuwe Manx zal in de VS worden gebouwd en er is bevestigd dat de eerste 50 buggy’s zullen worden geleverd aan ‘selecte klanten’ in 2023. Deze klanten mogen feedback geven aan het ontwikkelingsteam.

 

Beetje krachtpatser?

De achterwielaandrijving komt van twee elektromotoren (één voor elk wiel) en deze elektromotoren zullen natuurlijk energie terugwinnen bij het remmen. Er is keuze uit twee batterijpakketten. De kleinere batterij zal 20 kWh meten en een actieradius van 240 kilometer bieden, de grotere van 40 kWh moet je maar liefst 480 kilometer ver brengen.

Het vermogen van de twee elektromotoren is gecombineerd 205 pk en het koppel bedraagt 325 Nm voor de 40-kWh variant. Ook zou er nog een 60-kWh versie moeten komen. De 20-kWh Meyers Manx 2.0 Electric weegt overigens slechts 680 kilo. De grotere batterijen zullen weer wat zwaarder zijn.

Wij zijn benieuwd hoe de testen op het strand gaan! De prijs van de nieuwe elektrische strandbuggy is helaas nog niet bekend.

Bron: TopGear