Elektrische cross-over Alfa Romeo komt eraan

Nieuwe modellen op komst

Alfa Romeo opereert inmiddels een tijdje onder de vlag van Stellantis en wellicht daardoor dat er binnenkort ook nieuwe modellen uit de fabriek rollen.  De Tonale zat al even in de pijplijn en derhalve staat deze SUV op het platform dat gerelateerd is van dat van de Jeep Compass. Alfa Romeo heeft grote plannen op het gebied van volledige elektrificatie, terwijl de EV teller bij Alfa nog altijd op nul staat. Werk aan de winkel dus. De Alfa Romeo-topman Jean-Philippe Imparato doet tegenover Automotive News een boekje open over het eerste elektrische model.

Alfa goes electric

Alfa Romeo gaf aanvankelijk aan dat het vanaf 2027 in markten als die van Europa en Noord-Amerika alleen nog elektrische auto’s wilde verkopen. Die plannen zijn aangescherpt, al in 2025 verkoopt Alfa Romeo volgens Imparato overal ter wereld alleen nog maar EV’s. De eerste elektrische auto van het merk komt al over twee jaar, in 2024, op de markt. Het gaat waarschijnlijk om een ‘SUV onder de Tonale’, een auto die je waarschijnlijk moet zien als een cross-over in het B-segment. Jaren geleden repte Alfa Romeo al over de komst van een compactere SUV die Brennero zou gaan heten. Kijk niet gek op als die naam in leven wordt gehouden.

Hoewel ‘de Brennero’ de eerste elektrische Alfa Romeo ooit wordt, komt de cross-over aanvankelijk ook met verbrandingsmotoren op de markt. Dat wekt het vermoeden dat de Brennero zijn basis gaat delen met de Peugeot 2008 en DS 3 Crossback. Die compacte cross-overs zijn namelijk zowel met verbrandingsmotoren als met elektrische aandrijflijnen verkrijgbaar

Alfa Romeo | Friesland Lease

Bron: Autoweek