Elektrische SUV van Jeep

Groene ambities

Onlangs kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan dat het tegen 2025 “emissievrije” versies van al zijn voertuigen zal uitbrengen. Volgens een eerdere aankondiging wil Jeep “het groenste en duurzaamste SUV-bedrijf” worden. Daartoe rekent men ook de plug-hybride varianten. Zo groen is ‘groen’ dus ook weer niet. Ook moeten we niet denken dat we op korte termijn nog meer elektrische Jeep’s tegemoet kunnen zien.

Details missen we nog

Zoals al aangegeven deelt Jeep nog niet veel over deze volledig elektrische SUV. Het lijkt erop dat deze nog naamloze Jeep in een recordtempo is/wordt ontwikkeld en dan is het logisch om gebruik te maken van bewezen techniek. De techniek van de Peugeot e-2008 en Opel Mokka-e, die beide 136 pk sterk zijn en zo’n 340 kilometer ver komen op een volle batterij, lijkt daardoor een vaste basis voor deze Jeep.
Eind vorig jaar namelijk geruchten over een kleinere elektrische SUV, die onder de compacte Renegade zou worden gepositioneerd. Maar het zou ook kunnen dat de zojuist aangekondigde elektrische Jeep die men nu aankondigt, dat kleinere model is. Want de beelden van de elektrische SUV die men presenteerde, zeggen nog heek weinig over het formaat. Het enige dat wel duidelijk is, is dat het geen grote SUV wordt.

Nog twee elektrische Jeep-modellen en een stekker-pick-up

Deze compacte stekker-Jeep komt in 2023 op de markt, gevolgd door twee grotere modellen in 2024: een echte offroader en een lifestyle SUV. Ook maakte Stellantis bekend dat Ram – het Amerikaanse truckmerk – ook met een elektrisch model komt. In navolging van de in Amerika razend populaire Ford F-150 Lightning krijgt ook de Ram 1500 een elektrische aandrijflijn.

Wanneer dit op de Europese markt is nog de vraag, eveneens hoe de wagen er nu echt uit gaat zien.

Bron: Autoreview, E-Drivers