Elektrische Volkswagen ID.3 loopt geen vertraging op

Elektrische Volkswagen ID.3 loopt geen vertraging op

Problemen met de productie van de Volkswagen ID.3 werden eerder al naar buiten gebracht. Begin april schreef de Süddeutsche Zeitung er een publicatie over. Volgens de krant waren de eerste exemplaren van de ID.3 toen al gebouwd, maar hadden die geen software aan boord. Volkswagen zou van plan zijn geweest om die later toe te voegen, aangezien specialisten er niet in waren geslaagd om bugs in de software op te lossen. In Automotive News Europe geeft Volkswagen daarentegen aan: “Voordat we de eerste auto’s aan klanten leveren, zullen we een software-update uitvoeren, zodat de auto’s de nieuwste versies bevatten.”

Maximaal 550 kilometer

Een aanzienlijk deel van de Volkswagen ID.3 is al geproduceerd, vlak voordat de fabrieken werden gesloten vanwege het Corona-virus. Net als veel andere merken hervat Volkswagen nu voorzichtig de productie. De ID.3 komt in drie uitrustingsvarianten, waarvan de voordeligste rond de 38.000 euro gaat kosten. De ID.3 1st wordt standaard geleverd met een 58-kWh batterij en heeft bij een volle acculading een actieradius van 420 kilometer. Later brengt Volkswagen de ID.3 ook met een 45-kWh batterij op de markt (actieradius: 330 kilometer). Die wordt gevolgd door een uitvoering met een 77-kWh batterij (actieradius: 550 kilometer).

Hele ID. Family

Volkswagen heeft een hele ID.-reeks gepland. Na de ID.3 komt nog dit jaar de ID.4: een elektrische SUV die voortkomt uit het ID. Crozz-studiemodel. Die deelt veel van zijn techniek met de ID.3 en heeft met het grootste accupakket een actieradius van 500 kilometer. De achterwiel- of vierwielaangedreven SUV krijgt in 2021 gezelschap van een elektrische mpv (gebaseerd op de ID. Buzz) en een sedan / stationwagon (gebaseerd op de ID. Vizzion en ID. Space Vizzion). Eerder liet Volkswagen ook een elektrische strandbuggy zien: de ID. Buggy. Die schopt het hoogstwaarschijnlijk niet tot het productiestadium.

Wij helpen u graag op weg

Meer informatie over de Volkswagen ID.3? Of over het overige aanbod bij Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!