Friesland Lease reist schoon tijdens Elfwegenproloog

Friesland Lease reist schoon tijdens Elfwegenproloog

(bron: of.nl)

Van 9 t/m 15 oktober 2017 (week 41) vindt in Fryslân de Elfwegenproloog 2017 plaats. Tijdens dit evenement reizen medewerkers van Friese bedrijven zoveel mogelijk fossielvrij. Door voor duurzame reisalternatieven te kiezen – of vaker thuis te werken – verbruiken de deelnemers minder fossiele brandstoffen en verlagen zij hun CO2-uitstoot.
De opties om schoner te rijden zijn talrijk. Elektrische auto’s, groengasauto’s, e-bike’s of de gewone fiets zijn geschikte vervoermiddelen. Maar ook door alternatieve brandstoffen zoals blauwe diesel of groengas te gebruiken, vaker het openbaar vervoer te nemen of meer vanuit huis te werken kunnen mensen concreet aan de slag met besparing van fossiele brandstoffen.

Deelnemers

Bedrijven verspreid over heel Fryslân doen aan de Elfwegenproloog. Onder meer Frisian Motors, Future Fuels, MG Electronics, Friesland Lease en Sijperda Verhuur hebben hun medewerking al toegezegd. Met behulp van de Elfwegenproloog-poster kunnen alle deelnemers hun dagelijkse brandstofverbruik invullen. Aan het einde van de week kunnen zij vervolgens berekenen hoeveel liter aan fossiele brandstoffen ze hebben bespaard.

Elfwegentocht 2018

De proloog is een ideale voorbereiding op de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli 2018, wanneer zoveel mogelijk mensen in Fryslân reizen zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland.