Elektrische Tesla Roadster krijgt concurrentie

Een elektrische roadster komt u nog niet zo vaak tegen, maar hier komt dus verandering in. Eerder toonde Polestar al de 02 concept, in productieversie heet het model de ‘Polestar 6’

Polestar 06 is geen echte roadster

De aanstaande concurrent van de Tesla Roadster krijgt een ‘hardtop’ en is niet, zoals de naam doet vermoeden, een échte roadster. Die biedt namelijk geen zitplaatsen voor vier personen, al lijkt de ruimte op de achterbank niet erg groot. De Polestar 6 moet alles behalve een suffe EV worden – evenals de Tesla Roadster. Naast het design en het uitneembare dak, zorgt ook de aandrijflijn voor het nodige spektakel. Middels dubbele motoren levert de EV een maximaal vermogen van 650 kW (884 pk) en 900 Nm aan koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de 6 in 3,2 seconden. Het versnellen stopt pas bij een snelheid van 250 kilometer per uur.

De elektrische roadster maakt gebruik van een 800-Volt systeem dat ook toegepast wordt in Polestar 5 en kan dus razendsnel opladen. Hoe snel exact en welk accupakket we kunnen verwachten, laat de Tesla-concurrent nog niet weten.

Een gelimiteerde eerste editie

De 6 wordt in eerste instantie in oplage van 500 stuks geleverd in een gelimiteerde LA Concept-uitvoering. Deze versie heeft een blauw exterieur, licht leer interieur en 21-inch wielen.

Tesla of Polestar?

Als alles volgens plan verloopt, rijden er in 2026 de eerste elektrische roadsters van Polestar rond. De verwachte verkoopprijs ligt op iets meer dan 197.000 euro en is dus ongeveer gelijk aan wat de Tesla Roadster naar verluidt gaat kosten.

Bron: Autovisie, e-Drivers