Fiat 500 Hybrid en Panda Hybrid markeren start elektrificatie-offensief

Fiat 500 Hybrid en Panda Hybrid markeren start elektrificatie-offensief

Fiat duidt de geëlektrificeerde 500 en Panda aan als Hybrid, waarbij beide modellen zijn uitgerust met een mild-hybridtechniek. Ze worden aangedreven door een 1,0-liter driecilinder benzinemotor, dat ondersteuning krijgt van een 12-voltsysteem. Volgens Fiat zou dat resulteren in een 20 tot 30 procent lager brandstofverbruik. De 500 en Panda Hybrid hebben een vermogen van 70 pk.

Nieuwe elektrische Fiat 500

De introductie van met name de Fiat 500 Hybrid is onverwacht, want nog dit jaar wordt de nieuwe generatie 500 voorgesteld. En deze gaat naar verwachting gebruik maken van een volledig elektrische aandrijflijn. Fiat is van plan om de oude 500 – die al dertien jaar op de markt is – nog een paar jaar door te leveren. Net zoals het merk dat bijvoorbeeld ook deed met de tweede Punto.

Launch Edition

Voor de Fiat Hybrid en Punto Hybrid komt een speciale Launch Edition op de markt. Deze is te herkennen aan zijn lichtblauwgroene kleur (door Fiat Verde Rugiada genoemd), de H-logo’s op de middenstijlen en de Hybrid-aanduiding op de achterzijde. In het interieur bekleedt Fiat de stoelen met Seaqual Yarn, een speciale draad die is gemaakt van gerecycled plastic, onder meer uit zee.

Fiat 500 Hybrid en Punto Hybrid

Friesland Lease helpt u graag op weg

Wilt u meer informatie over de Fiat 500 Hybrid en de Panda Hybrid, of heeft u naar aanleiding van het nieuwsartikel vragen over de mobiliteitsoplossingen van Friesland Lease? Bel Friesland Lease via 0512 – 384060 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag op weg!