Vanaf 1 januari: fiets van de zaak

Vanaf 1 januari: Fiets van de zaak

Leasefiets is onderdeel van Friesland Lease. Friesland Lease is innovatief, duurzaam en ondernemend. Zo zijn wij met Leasefiets de allereerste leasemaatschappij die ook fietsabonnementen aanbieden. De fiets is wat ons betreft dé vitale en duurzame mobiliteitsoplossing. Per 1 januari 2020 wordt het fiscaal nog aantrekkelijker om een ‘fiets van de zaak’ te nemen in verband met de nieuwe bijtellingsregeling van 7%.

Sympathiek product

Marketingmanager Mirjam Marinus van Friesland Lease: “De Leasefiets is een sympathiek product.” Meer fietskilometers maken draagt bij aan uw gezondheid, bespaart brandstofkosten en is een stuk milieuvriendelijker. Binnen Leasefiets zijn er diverse mogelijkheden om een fietsabonnement af te sluiten, voor particulieren en zakelijk.
Per 1 januari 2020 geldt voor het (privé)gebruik van de Leasefiets een vaste bijtelling. De bijtelling voor een Leasefiets is per januari 2020, 7% van de waarde van de fiets. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om voor een Leasefiets te kiezen. Bovendien least u een splinternieuwe e-bike al vanaf een paar tientjes per maand, alles inclusief!

Vitaliteitsproduct

Nederland is bij uitstek fietsland. Zo’n 40 procent van het woon-werkverkeer bedraagt minder dan 15 kilometer. Fietsafstand dus. Een Leasefiets is niet alleen een groen alternatief voor de Leaseauto maar is ook een vitaliteitsproduct. “We verkopen gezondheid, geen leasecontracten. De fiets is helemaal ontdekt door HR. Mensen die fietsen, bewegen al snel een half uur per dag. Dan werk je 60 procent effectiever, blijkt uit onderzoek. Bovendien hebben veel bedrijven programma’s om de gezondheid van medewerkers te bevorderen. De fiets past daar prima in”, aldus Directeur van Friesland Lease, Jan Baljeu.

Een fietsabonnement via het werk

‘’Veel werknemers hebben een mobiliteitsbudget. De trend van de afgelopen tijd is dat veel werknemers een kleinere auto kiezen waardoor er ruimte overblijft voor een Leasefiets. Het is voor mensen best wel een investering, zo’n e-bike. Als u een fiets least en verder helemaal wordt ontzorgd, dan heeft dat grote voordelen. Waarbij een werkgever uiteindelijk ook profiteert,” vertelt Jan Baljeu. Een droomfiets leasen kan al voor een paar euro per maand, zonder hoge aanschafkosten en inclusief pechhulp, onderhoud en reparatie. Als werknemer kan u via een ‘fiets van de zaak’ fiscaalvriendelijk een goede stadsfiets, e-bike of Speed Pedelec leasen. Bijvoorbeeld als vitaal alternatief voor het woon-werkverkeer. Uw werkgever neemt dan (een deel van) de kosten voor zijn rekening. En door de verschillende leasevarianten is het altijd mogelijk om tot de best passende oplossing te komen. Daarnaast is het om de drie jaar mogelijk om een nieuwe Leasefiets uit te kiezen!

Voor werkgevers: Leasefiets van óf via de zaak

Als werkgever wilt u werknemers zo vitaal mogelijk houden. Alle reden om fietsen te stimuleren. Door meer te fietsen, trappen werknemers zichzelf gezonder. En ze dragen bij aan een schoner milieu. Met een Leasefiets van óf via de zaak geeft u werknemers alvast een duwtje in de rug.
U kunt uw werknemers een Leasefiets aanbieden op basis van een operationele leaseconstructie. Uw werknemer zoekt dan zelf een fiets uit bij één van de 350 dealers die bij Leasefiets zijn aangesloten. Dit mag elke fiets of (high speed) e-bike zijn met een consumentenprijs vanaf € 500,-. Leasefiets zorgt daarna voor de rest.

Onderhoudskosten

Daarnaast: wat zijn de onderhoudskosten van een e-bike? Een band verwisselen kost bijvoorbeeld meer dan een wissel van een Peugeot 108. Die laatste kost zeventig euro, als een band van een e-bike moet worden vervangen moet de computer opnieuw worden ingeregeld. Dan bent u meer kwijt. Bovendien gaat een fietsband 4000 kilometer mee, een autoband 30.000 kilometer. En hoe wordt het aantal kilometers dat met een fiets wordt gereden eigenlijk ingeschat, bij gebrek aan een kilometerteller? Baljeu: “Standaard gaan we uit van jaarlijks 2500 kilometer. Maar er zijn mensen die dagelijks 30 kilometer heen en terug van hun werk rijden. Op een goede e-bike is dat prima mogelijk. Maar je maakt dan wel 15.000 kilometer.”

Wij helpen u graag op weg 

Bij Leasefiets bieden wij werkgevers, werknemers én particulieren altijd een passende lease-oplossing. Voor een vast bedrag per maand, inclusief alle service en onderhoud. Zo helpen wij Nederland vitaal en duurzaam van A naar B. Kunnen wij u ook verder helpen met een mobiliteitsoplossing van Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease? Neem dan contact met ons op of bekijk het huidige aanbod!