Finalisten Verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2020!

Finalisten Verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2020!

Friesland Lease uit Drachten, Oreel Groep uit Hallum en Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten zijn de trotse finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2020. Maandag 2 maart streden zes genomineerde ondernemingen voor een finaleplaats.

Beoordeling door de jury

Het proces om tot één winnaar te komen, is gestart met een lange ‘pitchlijst’. Deze lijst is gebaseerd op aangedragen ondernemingen. Zowel gemeenten, ondernemersverenigingen en ondernemers dragen iemand – of zichzelf – voor. Een werkgroep draagt uiteindelijk zes finalisten voor aan de jury. Na het formele “ja” hebben de genomineerden meegedaan aan de Business Maturity Model (BMM) Scan van Deloitte. Die scan beoordeelt de “volwassenheid” van de genomineerde ondernemingen op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Dat laatste onderdeel is vervolgens nader uitgediept door financiële specialisten van de Rabobank.

Naast alle kerngegevens die uit de BMM-scan kwamen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie heeft de jury zich bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven. Door de mate waarin de bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Door een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving en de mate waarin de (financiële) resultaten daarvan inzichtelijk zijn.

Dit jaar belooft een sportjaar vol hoogtepunten te worden. Heerenveen is de sportieve hoofdstad van onze provincie en dit jaar het podium van de finale. Met als thema ‘’n Gouden Plak voor Fries Ondernemerschap’, schitteren de drie finalisten. Bakker Transport & Warehousing – de winnaar van de 2019-editie – is onder andere gastheer van de naar verwachting 300 gasten die bij de finale aanwezig zullen zijn. Uiteindelijk zal één van de finalisten worden opgenomen in de eregalerij  van ondernemend Fryslân.

De grote finale op 7 april

In aanloop naar de finale op dinsdag 7 april bezoekt de jury alle drie de finalisten voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers van Westcord Hotels, ondernemer René de Heij van Probo, ondernemer en winnaar van vorig jaar Nic Bakker van Bakker Transport & Warehousing en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe. De drie finalisten maken zich op voor de finale waarbij zij zich presenteren aan ondernemend Fryslân, fans en natuurlijk de jury.

Friesland Lease uit Drachten

Friesland Lease is innovatief, duurzaam en ondernemend. Als bedrijf hebben zij een prachtige groei doorgemaakt en zijn ze aan het transformeren naar een écht mobiliteitsplatform. Zo is Friesland Lease de eerste in Nederland die de Leasefiets aanbieden en hebben zij veel ervaring met het rijden op groene alternatieven en elektrisch rijden. “Verduurzamen zorgt voor veel dynamiek, mobiliteit kan anders én moet anders”, volgens Jan Baljeu van Friesland Lease. Daar zet Friesland Lease zich met veel plezier voor in, op naar een betere wereld voor morgen!
www.frieslandlease.nl

Oreel Groep uit Hallum

Oreel is een familiebedrijf met een lange historie. Ze bewerken al 165 jaar metaal in Hallum. Oreel is een toeleverancier van plaatwerk en licht constructiewerk voor machinebouwers. Met een grote diversiteit aan hightech machines en vakmensen leveren zij de bouwstenen voor de machines van hun klanten. Deze klanten zijn actief in onder andere de food, agri, recycling en medische industrie. Bij Oreel werken 135 mannen en vrouwen, en groeit ieder jaar door. Oreel is voorloper in de branche op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord, digitalisering en laserbewerkingen.
www.oreel-hallum.nl

Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten

It mei wol wat griener! Spinder is sinds 1973 een betrouwbare leverancier van stalinrichtingen. Het bedrijf is gevestigd in Friesland, een provincie met een lange historie en toonaangevende positie in de melkveehouderij. Dankzij hun kennis van de melkveehouderij adviseren zij veehouders en voorzien hun van producten die decennialang probleemloos functioneren. De stalinrichtingsconcepten worden toegepast door melkveehouders door heel Europa die vertrouwen op degelijke kwaliteit en slimme oplossingen voor de dagelijkse bezigheden van de koe.
www.spinder.nl

Wij helpen u graag op weg

Friesland Lease feliciteert ook Oreel Groep en Spinder Dairy Housing Concepts met de finaleplaats! Heeft u nog vragen? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier of kijk op de website van de VFO-Groep.

Bron: Verkiezing Friese Onderneming