Fit blijven tijdens de lockdown

Fit blijven tijdens de lockdown

Een belangrijk speerpunt voor onze sponsor Friesland Lease is vitaliteit en daar dragen wij van Team IKO graag een steentje aan bij. Want wat kan u doen om tijdens de lockdown fit te blijven?

Plan bewegingstijd in je agenda in

Thuiswerken valt niet altijd mee. U heeft niet altijd een ideale werkplek en er is thuis vaak meer afleiding. Plan daarom in wanneer u wil werken en wanneer u wil lunchen, maar plan daarnaast ook de nodige beweging in. Even een wandeling maken, ook al is het maar 10 minuten, kan al veel effect hebben op hoe fit u zich voelt. Zeker als u het elke dag doet. Plan deze tijd ook in uw agenda, zodat u bijvoorbeeld online calls er goed omheen kan plannen.

Thuis oefeningen

Neem uzelf voor om na elke online call een aantal oefeningen te doen. Dit kunnen hele simpele oefeningen zijn, die ook helemaal niet zwaar hoeven te zijn. Deze oefeningen helpen tegen een pijnlijke rug of schouders en zorgen ervoor dat je langer productief kan werken. Doe bijvoorbeeld een simpele uitstap oefening (lunges, zie https://www.youtube.com/watch?v=wrwwXE_x-pQ) of kies voor een aantal schouder oefeningen (https://www.youtube.com/watch?v=Bb9UTiKQQV8). Structuur is belangrijk: dus doe na elke online call een oefening en u weet zeker dat beweging onderdeel wordt van uw werkschema.

Interval trainingen

Wil u snel fit worden dan raden wij interval trainingen aan. Dit kan wandelend, hardlopend maar bijvoorbeeld ook op de racefiets. Interval trainingen zijn de meest effectieve manier om zo snel mogelijk uw conditie te verbeteren. Ga bijvoorbeeld een minuut hardlopen en wissel dat af met een halve minuut wandelen. Herhaal dit tien keer. Het is ook mogelijk om een minuut wat harder door te wandelen en vervolgens een minuut heel rustig te wandelen. De volgende stap zou kunnen zijn om het snelle wandelen nog verder te versnellen door te gaan hardlopen. Kies zo een vorm die past bij uw huidige niveau en neem niet gelijk te veel hooi op uw vork.

Realistische doelen

Bewegingstijd inplannen, thuisoefeningen doen en tweemaal per week een vorm van interval training doen zal zorgen voor een geweldige toename qua vitaliteit. Het kan op uw eigen niveau en wij adviseren om het heel rustig op te bouwen. Stel realistische doelen en werk daar naar toe. Stel daarna weer nieuwe doelen en wordt op deze manier steeds fitter.

Martin & Erwin ten Hove

Wij helpen u graag op weg

Friesland Lease is duurzaam, innovatief, vitaal én trotse sponsor van Team IKO. Wil u ook geen topprestatie missen van de schaatsers van Team IKO? Kijk op de website van Team IKO. Heeft u naar aanleiding van het artikel van Martin en Erwin ten Hove, schaatscoaches van Team IKO, nog vragen? Neem contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!