Nieuws

Follow up: Goed voorbereid op wintersport

Op wintersport met uw leaseauto? Vergeet deze tips niet voor een onbezorgde reis.  

12 december 2023

Al onze leaseauto’s zijn voorzien van een groene kaart, die op basis van het leasecontract is afgestemd. U mag dus op basis van uw groene kaart met de Leaseauto naar het buitenland rijden. De groene kaart vindt u in het hoofdmenu van de Friesland Lease Berijderapp.

Tip: Plan de route 

Vrij voor de hand liggend misschien, maar een goede planning zorgt voor stressvermindering en geeft u alle vertrouwen voor een onbezorgde rit. Bekijk vooraf de route en mogelijke plekken om te kunnen tanken of laden. Let er op dat het in het wintersportseizoen drukte kan ontstaan bij grotere tank/laadstations. Zorg voor een back-up vlak bij deze locaties, soms zijn er al genoeg mogelijkheden in de nabijgelegen dorpen. 

Tip: Bereken de reistijd met extra stops 

Rijdt u elektrisch? Let erop dat de koudere temperaturen effect hebben op de batterij van uw auto en de actieradius. Daarnaast is de auto wellicht zwaarbeladen met alle ski en winterspullen. Ook dit heeft invloed op uw actieradius. Houd er dus rekening mee dat u eerder en vaker moet stoppen onderweg. 

Tip: Neem meerdere passen mee 

Heeft u een tank- of laadpas van Friesland Lease, houdt er dan rekening mee dat de DKV pas niet in alle landen bij alle mogelijke tank en laadpunten te gebruiken is. Wij raden dan ook aan om altijd extra tank- of laadpassen mee te nemen op reis. Shell Recharge of PlugSurfing zijn onze aanraders. Daarnaast kunt u vaak ook met uw creditcard betalen bij verschillende tank en laadpunten.