Friesland Lease genomineerd voor Vitaalste Bedrijf Friesland

Friesland Lease genomineerd voor Vitaalste Bedrijf Friesland

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel vitaalste bedrijf van Friesland. Albert Heijn Franeker, ingenieursbureau CLAFIS uit Heerenveen en Friesland Lease uit Drachten lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt dinsdag 6 september bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Friesland mag noemen.

VitaliteitsdagFL vitaliteitsdag

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid. Zo komt er bij Albert Heijn Franeker wekelijks een jobcoach langs en krijgen de jonge werknemers huiswerkbegeleiding. CLAFIS heeft een eigen vitaliteitsprogramma: ‘Clafit’. Friesland Lease organiseert jaarlijks een grote vitaliteitsdag.

,,Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. ,,Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekker in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Vitaalste Bedrijf van Nederland

De Friese winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Directeur Leon den Hertog van Klok Onderhoud en Afbouwgroep noemt het cruciaal dat werknemers vooral plezier in hun werk hebben. ,,Een medewerker die beter in z’n vel zit, levert beter werk”, weet hij. Dit enthousiasme brengen de schilders en timmerlieden ook over op klanten, en het ziekteverzuim is aantoonbaar afgenomen. ,,Als werkgever kan je daar met kleine aanpassingen al een grote bijdrage aan leveren.” Ook helpt het bedrijf medewerkers te ontwikkelen. ,,Hierdoor worden ze ondernemer binnen de onderneming en leren ze verantwoordelijkheid te dragen.”

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Bron: Drachtster Courant