Friesland Lease met Leasefiets wint Dave Bebelaar Award

Friesland Lease is met de Leasefiets de winnaar geworden van de Dave Bebelaar Award 2016.

Dave Bebelaar Duurzaamheid Award 2016 - Friesland LeaseDeze jaarlijkse prijs wordt overhandigd aan het meest innovatieve duurzame concept op het gebied van reparatie en herstel. Leasefiets is een initiatief van Friesland Lease, waarbij Bovag een licentie verstrekt om de Bovag Leasefiets via Bovag-leden aan te kunnen bieden. De uitslag werd gisteren bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse BBQ van de stichting Duurzaam Repareren in Kijkduin.

Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease: ”We zijn hier echt heel blij mee. We zijn een kleine leasemaatschappij en proberen vernieuwend te zijn waar dat kan. Wij werden drie jaar geleden nog uitgelachen om dit idee, maar nu wint het aan interesse. Niet alleen bij fietsbedrijven, ook bij autobedrijven die mobiliteit willen bieden. En zakelijk bij werkgevers.”

Promofilm en pitch

Voor de prijs waren er dit jaar 5 genomineerde bedrijven. Tijdens de BBQ kon het aanwezige publiek aan de hand van een promofilm en een pitch de winnaar van de award kiezen. Zij konden hiervoor een stembriefje invullen. Na de telling hiervan werd de winnaar bekend gemaakt: “En dat is dit jaar ‘by far’ de Bovag Leasefiets van Friesland Lease”, aldus Angelica Gravendijk, van Duurzaam Repareren.

Genomineerden

Schermafbeelding 2016-06-24 om 10.44.17De overige genomineerden voor de Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward:

De Dave Bebelaar Award is in het leven geroepen om toonaangevende voorbeelden en bijzondere initiatieven op gebied van duurzaamheid in het zonnetje te zetten.