Friesland Lease partner van de NCD

Friesland Lease partner van de NCD

Friesland Lease is partner geworden van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Om deze samenwerking te bekrachtigen, heeft de leasemaatschappij een elektrische auto en twee elektrische leasefietsen overhandigd aan de NCD. “Voor zowel Friesland Lease als de NCD staat bewust en positief leiderschap voorop. Duurzaamheid is daar een essentieel onderdeel van”, motiveert Gerard van Vliet, directeur NCD, het partnerschap.

Friesland Lease loopt voorop als het gaat om innovatieve mobiliteitsoplossingen. Naast de relatief grote inzet van elektrische auto’s en voertuigen die op groen gas, blauwe diesel en waterstof rijden, heeft de organisatie als eerste de leasefiets in Nederland aangeboden.

Marktleider vervoersoplossingen binnensteden

Inmiddels is Friesland Lease op het gebied van leasefietsen en andere elektrische vervoersoplossingen voor binnensteden marktleider in Nederland. Zo worden vervuilende tweetaktscooters voor onder meer ‘food delivery’ vervangen door elektrische bezorgfietsen, auto’s voor kinderdagverblijven door elektrische bolderkarren (Stints) en kleinere diesel bestelauto’s voor bijvoorbeeld postbezorging in de binnensteden vervangen door elektrische bezorgkarren. Naast deze mobiliteitsoplossingen voegt het bedrijf met de inzet van leasefietsen ook de dimensie ‘vitaliteit’ toe aan veel bedrijven, die leasefietsen faciliteren voor hun medewerkers voor onder andere woon-werkverkeer. Fittere medewerkers presteren immers doorgaans beter en zijn minder vaak ziek.

“We willen graag een steentje bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, zoals vastgelegd in de Parijse akkoorden”, zegt Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease. “Ondanks onze nuchtere instelling lopen we voorop in nieuwe en duurzame ontwikkelingen op mobiliteitsgebied. En nu gaan we samen met de NCD onder meer commissarissen en directeuren praktisch informeren en inspireren over de meest duurzame mobiliteitsoplossingen.”

Bewuste keuze

Gerard van Vliet, directeur NCD, stelt dat de keuze voor Friesland Lease bewust is gemaakt en dat hij uitermate tevreden is dat Friesland Lease zich als partner aan de vereniging heeft verbonden. “Wat ons bindt, is bewust en positief leiderschap. Duurzaamheid is daar een essentieel onderdeel van. Om het bewustzijn, ook onder onze leden, verder te vergroten, gaan we nog meer benadrukken hoe belangrijk maatschappelijk verantwoord ondernemen is.” Om de samenwerking te bevestigen heeft Friesland Lease een vol-elektrische Opel Ampera-E en twee ‘connected’ leasefietsen aan de NCD overhandigd. “We zijn daar bijzonder blij mee omdat het past in ons beleid om duurzaamheid te bevorderen.”

Dit artikel is afkomstig van: www.ncd.nl