Friesland Lease tekent manifest Duurzaam Wagenparkbeheer

Friesland Lease tekent manifest Duurzaam Wagenparkbeheer

Al sinds de start levert Friesland Lease duurzame mobiliteitsoplossingen, waarbij gemak en kostenbesparing voor onze klanten voorop staan. Doel is een duurzame relatie aan te gaan met de klanten en dat kan volgens Friesland Lease alleen als jezelf ook duurzaam bent. Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease: “Wij lopen graag voorop om samen met onze klanten nieuwe mobiliteitsontwikkelingen in de praktijk te brengen en daarbij bij te dragen aan een schonere en gezondere wereld, want mobiliteit kan schoner”.

Het tekenen van het Manifest Duurzaam Wagenparkbeheer verandert niets aan de bedrijfsvoering, want die was altijd al gericht op duurzame mobiliteit. “We zien het als het afgeven van een mission statement, waar we als leasemaatschappij voor staan: zegt Mirjam Marinus, MT-lid verantwoordelijk voor Marketing en Duurzaamheid. Bovendien is het slechts een eerste stap van het traject dat is ingezet. Friesland Lease heeft de procedure opgestart om toe te treden tot het label Duurzaam Autoleasen”.

“Duurzaam Autoleasen is een groep van autoleasemaatschappijen die aan een allerlei duurzaamheidscriteria voldoet. Zo hebben ze allen een klimaat neutrale  bedrijfsvoering, besteden werk uit bij autobedrijven die duurzaam repareren en vervullen zij maatschappelijke functies”: zegt Harry Filon van Duurzaam Repareren, die ook het label Duurzaam Autoleasen beheert. Binnenkort zal dus ook Friesland Lease toetreden bij deze koplopers in duurzaamheid van de autoleasewereld.