Friesland Lease wint 3 titels voor Beste Leasemaatschappij van Nederland 2021!

Friesland Lease wint 3 titels voor Beste Leasemaatschappij van Nederland 2021!

De uitkomsten van een grootschalig tevredenheidsonderzoek onder leaserijders zijn dinsdagavond 8 december bekend gemaakt tijdens een livestream vanuit Amsterdam. De bijbehorende Awards zijn uitgereikt aan live aanwezige winnaars. Wij zijn trots! Friesland Lease mag de titel ‘Beste Leasemaatschappij van Nederland’ in de categorie middel tot klein voor een derde keer op rij prolongeren met maar liefst drie verschillende titels. 

Jaarlijks tevredenheidsonderzoek

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven 5.321 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over de betreffende leasemaatschappij. Leaserijders gaven het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,5 en de private-leaserijders zelfs een 8,5. Alle cijfers zijn hoger dan die van 2019. Ook de gemiddelde NPS is met 25 punten hoger dan die van vorig jaar. Een mooi compliment voor alle deelnemende leasemaatschappijen!

De leaserijders en wagenparkbeheerders waarderen de leasemaatschappij op verschillende onderdelen, onder andere communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Deze onderdelen in combinatie met de NPS en het rapportcijfer bepalen de eindscore van de leasemaatschappij.

Beste Leasemaatschappij 2021

Tevredenheid leaserijders

Friesland Lease wint de titel Beste Leasemaatschappij van Nederland 2021 in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen met een rapportcijfer 8,4. Wittebrug Lease claimt de tweede plaats en Wagenplan kan zich de derde plaats toe-eigenen. In de categorie Grote leasemaatschappijen wint ALD Automotive de titel voor Beste Leasemaatschappij van Nederland met een rapportcijfer 8.2 en een totaalscore van 528 punten. Alphabet Nederland neemt de tweede positie in en Arval claimt de derde plek.

Tevredenheid Wagenparkbeheerders

Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen is WagenPlan met een rapportcijfer 8,9. Friesland Lease neemt de tweede plaats in en Wittebrug staat op de derde tree. Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen is Arval met een rapportcijfer 8,7. Athlon neemt met trots de tweede plaats in en Alphabet Nederland claimt de derde plaats.

Tevredenheid Private Lease-rijders

Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,8. De tweede plaats heeft Friesland Lease gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats. VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en Private-leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS scores. Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”

Wij helpen u graag op weg!

Friesland Lease is ontzettend trots op het winnen van deze drie prachtige titels waarbij we voor een vierde keer op een rij de titel Beste Leasemaatschappij van Nederland mogen verlengen. Een groot ‘bedankt’ voor alle betrokkenen en iedereen die de waardering en het vertrouwen in Friesland Lease heeft uitgesproken. Op naar nog meer duurzame, innovatieve en vitale mobiliteit! Heeft u naar aanleiding van het persbericht nog vragen aan ons? Neem contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!

Over Vereniging Zakelijke Rijders

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Zij zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met VZR-voorzitter Jan van Delft op telefoonnummer 06-51872274. Of met Mariska Hustings, Manager VZR op nummer 06-51855066.