Goed in je vel

Goed in je vel

Als schaatscoaches van Team IKO zijn wij dagelijks met de fitheid van onze sporters bezig. Des te leuker vinden wij het om te zien dat vitaliteit voor onze sponsor Friesland Lease ook zo’n belangrijk thema is. Heel verstandig ook want een medewerker die goed in zijn vel zit, zal beter presteren op zijn werk. Maar dit geldt natuurlijk ook voor onze sporters.

Mentaal en fysiek

Voor al onze sporters, of dat nou talentvolle nieuwkomers zijn of ervaren Olympische kampioenen, is het doel om het maximale uit het lichaam te halen tijdens een vooraf gekozen wedstrijd. Zo wil Melissa Wijfje straks op het WK afstanden haar beste 1500 meter van het seizoen rijden. Het is ons doel om tijdens die rit op fysiek gebied alles uit het lichaam te halen wat erin zit.

Wij zijn echter van mening dat je dit alleen kan bereiken als je sporters goed in hun vel zitten. En dat gaat zoveel verder dan alleen de fysieke staat van een sporter. Mentaal is minstens net zo belangrijk. Spelen er dingen in het prive-leven? Is de sfeer goed in het team? Is er genoeg tijd voor ontspanning? Maar ook heel belangrijk: staat de sporter voor de volledige 100% achter het fysieke programma dat we draaien? Om dat te bereiken voeren we veel gesprekken en stippelen we echt samen met de sporter een individuele route uit. In die route is niet alleen ruimte voor de fysieke stappen die we willen zetten maar ook doelen op schaatstechnisch en mentaal gebied.

Goed in je vel

Goed in je vel op de werkvloer

Een sporter die goed in zijn vel zit zal dus beter presteren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor medewerkers van Friesland Lease. Waar voor onze sporters het doel is om fysiek maximaal te presteren, is voor Friesland Lease het sporten juist een middel om je beter te gaan voelen. Je kan even de zinnen verzetten tijdens een stukje hardlopen, wandelen of fietsen. Of misschien zelfs even de frustraties verdrijven tijdens een kickbokstraining. Het fitter voelen zorgt voor een positiever zelfbeeld, voor meer energie en voor betere prestaties op de werkvloer.

 

En daarvoor hoef je echt niet een zwaar (Olympisch) trainingsprogramma uit te voeren. Een half uurtje bewegen per dag kan al zorgen voor een enorme boost extra energie. Stel realistische doelen en haal voldoening uit het behalen van deze doelen. Zo zit je snel beter in je vel!

Martin en Erwin ten Hove
Trainers Team IKO

Wij helpen u graag op weg

Friesland Lease is duurzaam, innovatief, vitaal én trotse sponsor van Team IKO. Wil u het schaatsteam ook op de voet volgen richting de WK Afstanden? Kijk op de website van Team IKO. Heeft u naar aanleiding van het artikel van Martin en Erwin ten Hove, schaatscoaches van Team IKO, nog vragen? Neem contact op met Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!