Nieuws

Verzekerd op pad, met de groene kaart op zak

Elke verzekerde leaseauto beschikt over een groene kaart. Op deze kaart staan de meest belangrijke zaken omtrent verzekering van het voertuig. De groene kaart is te vinden in de Berijders App, direct in het beginscherm onder de contract gegevens van uw auto.

29 november 2023

Op uw groene kaart kunt u vinden in welke landen u verzekerd bent voor pech en hulpverlening. In de meeste Europese landen is een fysieke groene kaart niet nodig, maar kunt u uw digitale versie gebruiken.  In de app is te zien welke landen wel vragen om een fysieke kaart. Deze kunt u gemakkelijk via de app aanvragen.

Landen buiten de groene kaart om

Wilt u naar een van de landen reizen die niet staan aangegeven op de groene kaart, neem dan contact op met de Berijdersservice. Dit betreft de volgende landen: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, Servië Tunesië en Turkije. Het aanvragen van deze uitzonderingen gaat altijd in samenspraak met uw wagenparkbeheerder en en heeft een aparte procedure waar iets meer tijd overheen gaat in verband met legalisering van het machtigingsformulier, een verhoogde eigen risico (€3000, per gebeurtenis) en waar andere aangepaste voorwaarden voor geldt.