H2 #No Bubble symposium

H2 #No Bubble symposium – hét waterstofsymposium voor de transportsector en personenmobiliteit

Waterstof is een overtuigende energiedrager. Waterstof combineert de voordelen van elektrisch rijden met de voordelen van traditionele brandstoffen en lijkt hiermee een zeer geschikte brandstof voor de transportwereld. Personenauto’s en transportvoertuigen die op waterstof rijden hebben daarnaast een grote actieradius en zijn snel weer vol te tanken.

Wanneer

Op woensdag 23 mei 2018 organiseert initiatiefnemer Green Planet samen met Gasunie New Energy en New Energy Coalition een symposium over de inzet van waterstof als brandstof voor personenauto’s en zwaar transport. Het symposium vindt plaats in het hoofdkantoor van TVM, één van de grootste verzekeraars in de transportsector.

Programma

Van 13:30 tot 17:00 uur is er een interessant programma waarin verschillende partijen aan bod komen. Beginnend met de vraag wat de overheid doet op het gebied van waterstof. Vanuit het ministerie van I&W hoort u hoe zij duurzamere en schonere mobiliteit en transport willen stimuleren. Vervolgens legt professor Ad van Wijk u uit waarom waterstof niet meer weg te denken is in onze toekomstige energievoorziening.

Shell en Gasunie vertellen u waarom er zulke grote kansen liggen voor waterstof. Daarna gaan we verder in op de ontwikkelingen bij tankstations. Robert Dencher, voorzitter van het Waterstof Platform, neemt u mee in de nationale ontwikkelingen op het gebied van waterstof. In het laatste deel vertellen Hyundai en Toyota u alles over de mogelijkheden en beschikbaarheid van waterstofauto’s. NoordLease, Friesland Lease en LeasePlan zoomen in op de Total Cost of Ownership en dit in relatie tot benzine, diesel en elektrisch o.b.v. (snel)laden. Daarna is het de beurt aan TLN en de truckbouwers Emoss en E-truck Europe. Zijn nemen u mee in de ontwikkelingen van elektrificatie van het zwaar transport. U ontdekt het allemaal.

Jörg Gigler, directeur TKI Nieuw Gas, onderdeel van Topsector Energie begeleidt u als spreekstalmeester door het programma. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop zijn alle sprekers herkenbaar aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Er zijn slechts 150 plekken beschikbaar. Kunt u er niet fysiek bij zijn? Geen probleem. U kunt het symposium live volgen via onze webcast.  Aanmelden kan via: www.waterstof-symposium.nu