Duurzaam Hamilton bright

Duurzaam Hamilton bright

Een duurzamer en kosteneffectiever wagenpark, maar hoe? Friesland Lease heeft met de succesvolle implementatie van het MIND mobility systeem een verbeterslag mogen maken bij het wagenpark van Hamilton Bright.

Over Hamilton Bright

Hamilton Bright is specialist in sales, brand activation en market intelligence en heeft vooraanstaande klanten in de retail zoals Unilever. Zij worden op hun beurt ook weer door deze klanten uitgedaagd om kosteneffectief maar ook duurzamer te worden als het gaan om bedrijfsvoering. Tijd voor innovatie!

MIND mobility

In samenwerking met Friesland Lease is er gekozen voor het innovatie MIND mobility systeem. MIND is de eerste in Nederland die op deze manier een positieve bijdrage levert aan het rijgedrag. Dit is namelijk een kastje die in elke auto kan worden gemonteerd en het rijgedrag van de bestuurder analyseert: onder anderen het remmen, optrekken en de gereden kilometers.

Beter rijgedrag

Dit gedrag is direct inzichtelijk bij de bestuurder dankzij de speciale app. Deze geeft het rijgedrag een score tussen de 0 en 100. Hoe duurzamer, hoe hoger de score. ‘We zien dan dat het systeem een positieve uitwerking heeft op de duurzaamheid van het rijgedrag: het brandstofverbruik daalt maar ook de onderhoudskosten vallen lager uit.’ vertelt Jan Kalter van Hamilton Bright. ‘Medewerkers zien het verhogen van de score als een leuke uitdaging; wij zien dan ook dat de gemiddelde score sinds de invoering goed verbetert.’

Preventief

Naast het rijgedrag zelf registreert het systeem ook de gereden kilometers en de aanwezigheid van meldingen op het dashboard. Zo weten we op afstand of een auto toe is aan preventief of noodzakelijk onderhoud, en dat is wel zo veilig.

“Op het moment is 70% van de 400 auto’s voorzien; dat willen we graag op 100% hebben voor het einde van 2017”.

Succes

Na een succesvolle pilot zal het volledige wagenpark worden voorzien van het MIND system. “Op het moment is 70% van de 400 auto’s voorzien; dat willen we graag op 100% hebben voor het einde van 2017”.