Holthausen en Resato bouwen waterstofstation in Amsterdam en Groningen

De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Holthausen en Resato International, hebben de handen ineen geslagen voor de realisatie van twee nieuwe waterstofvulstations. Het gaat om grote, openbare tankstations in Groningen en Amsterdam, die naar verwachting medio 2021 en eind 2021 operationeel zijn.

Bijdrage aan landelijk waterstofnetwerk

Holthausen is het eerste bedrijf in Noord-Nederland dat begon met rijden op waterstof. Als voorloper wil de onderneming laten zien dat emissievrij rijden de toekomst is.

De bouw van de twee waterstofvulstations, volledig van Nederlandse bodem, zet de plannen extra kracht bij om ervoor te zorgen dat waterstofvoertuigen binnen afzienbare tijd kunnen tanken in de noordelijke provincies, geheel in lijn met de filosofie om Nederland verder te brengen op het gebied van waterstof door middel van samenwerking.

“Met de realisatie van deze twee tankstations willen wij onze bijdrage leveren aan het landelijke netwerk van waterstoftankstations voor lichte en zware bedrijfsvoertuigen”, zegt Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology. “Wij zijn begonnen in het noorden en zoeken samenwerkingen door heel Nederland. Resato is vanaf het begin partner geweest en wij drukken onze waardering van deze samenwerking uit door ook deze tankstations door Resato te laten bouwen en een bijdrage te leveren aan de waterstofeconomie in Nederland.”

Verder lezen?

Benieuwd naar het gehele artikel? Lees verder op opwegmetwaterstof.nl.

Contact

Friesland Lease heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij stimuleren daarom deze ontwikkelingen enorm. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om duurzame innovatie? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.